PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 324 tys. ocen
7,5 10 1 324089
6,0 61 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Nora

ocenił(a) film na 9

Cześć!
Nie rozumiem o co chodziło ze sceną w Norze, po co w ogóle ta scena była ? Oczywiście mam nadzieję, że zostanie to jakoś wyjaśnione może w 7 części. Ale denerwuje mnie to , bo w filmie nie nawiązali do tego wątku już potem nic. Takie wymuszona scena. W sumie tak jak i wiele innych.
Ale ogólnie nie wiem o co tyle hałasu, tak beznadziejny film to nie był ;)

mala724

Fakt dziwna scena. Ja mysle ze puścili Norę z dymem tylko po to żeby Ginny miała okazje polecieć w szlafroczku za Harrym na ratunek i przeżyć chwile zgrozy w trawie:) Taki pomysł reżysera na jakaś zmianę, sądze że juz do tego w 7 nie wrócą...

ocenił(a) film na 9
madeleine_6

Tak tylko, że w 7 części ma być tam ten ślub itd. a muszą przecież to nakręcić, bo sadzę, że to jest ważne. A jak Nora się spaliła to jak urządzą wesele ? ; D

użytkownik usunięty
mala724

tak to ważne ale pogrzeb Dumbledora też był ważny a w filmie go nie było

ocenił(a) film na 9

Dokładnie ! Do tego gdzie scena z Gauntami ?! To było ważne.

mala724

Ta scena wogóle była ciekawa bo w jednej sekundzie Nora się pali a w drugiej wszyscy są spowrotem cali i szczęśliwi w Hogwarcie. I niby jakim cudem udało im sie uratować spalone książki, szaty, ubrania itd?

ocenił(a) film na 9
Aslan93

No właśnie ; O Naprawdę nie rozumiem tej sceny.

ocenił(a) film na 7
mala724

Scena z Norą jest poprostu dana w części 6 a nie 7. Ja to przynajmniej tak odbieram. A pogrzeb to pewno będzie w 7 podobnie pokazny jak w 6 fotoreporterzy "atakowali" Harry'ego i Dumbledore'a (jeszcze przed pokazaniem się tytułu Harry Potter i Książe Półkrwi)

ocenił(a) film na 7
chowder

Coś zawile to napisałem... Mam nadzieję że zrozumiecie ;)

ocenił(a) film na 9
chowder

To jak tak to może trochę to za szybko zrobili, bo przecież było tam niby to całe " Wesołych Świąt" po czym Ginny zaczęła wiązać sznurówki Harrego.
A śniegu nie było, a gdzie w zimę rośnie zboże czy co tam... ?
W sumie też tak myślę z tym pogrzebem, to by było fajne ; > Chyba, że zrobią tak, że od razu po pogrzebie wyruszą w podróż, bo przecież nie było nic pokazanego o Fluer i Billy'im więc po po prostu z tego zrezygnują ?

ocenił(a) film na 7
mala724

Sądzę, że sceny w Norze zostaną zwyczajnie pominięte, bo i bez nich trudno będzie zawrzeć wszystkie ważniejsze wątki w dwóch filmach.

ocenił(a) film na 9
mala724

Więc taka mega wymuszona scena ; |

< za krótki ; |>

ocenił(a) film na 7
mala724

Cieszmy się że w ogóle (z rocznym opóźnieniem), ale się pojawił.No jest spaprany, ale jest.Cieszmy się, bawmy się więc:)

ocenił(a) film na 9
Dyskobol

Cieszę się niezmiernie ; D! Ale jeżeli już tak na niego długo czekałam, muszę wiedzieć wszystko ! xDDD