Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325794
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

boże ale wy jesteście staroświeccy i jacyś tacy sztywni. Komedia jak najbardziej pasuje, to nie film tylko o magi, ale o młodych ludziach, którzy bądź co bądź smieją się na okrągło. Nie wyobrażam sobie stękającego rona, jaki to voldi jest zły albo luny która ubiera się na szaro. Ja jestem mniej więcej w ich wieku i non stop z przyjaciółmi żartuje, uważam że świetnie to wtłoczyli w ten film. A co do porównywania z ksiązką, dwa dni temu skończyłem księcia, ale gdy usiadłem w kinie byłem tylko ja i film, bez żadnej ksiązki. Najbardziej wkurzała mnie koleżanka któera non stop: tego nie było., a co to, ej tu było inaczej, w koncu kazałem jej się przymknąć. Najlepsza sceny to jak harry wypił eliksir szczęścia, sala posikana. a scena kiedy podnieśli wszyscy różdżki najbardziej wzruszajaca jak do tej pory i wybacza nawet usunięcie pogrzebu, o który się wszyscy niepotrzebnie spierali. Dla mnie film najlepszy :D w końcu nie słuchałem tego stękania i marudzenia...

ocenił(a) film na 7
dirtyjack16

a to ze w filmie nie bylo praktycznie walk i najwazniejszych scen tez ci sie podobalo?

ocenił(a) film na 10
fuzbal

jak już mówiłem książka nie była, dla mnie takim pierwszorzędnym odnośnikiem. fakt walk było mało, ale spoko w insygniach jest dopiero wojna. pożygamy się jeszcze tymi pojedynkami

ocenił(a) film na 8
fuzbal

no jeżeli tak spojżeć , to walka była tylko przy ataku na nore. co też nie wiem skąd ten atak w ogóle sie wziął . ta część kompletnie pomieszała wszystko co ma bycw 7 części. nie mam pojęcia jak oni to wszystko odkręcą.

ocenił(a) film na 7
dirtyjack16

jak dobierze sie do tego ten sam rezyser to znowu bedzie 10min walk w 2.5h filmie ;]

ocenił(a) film na 10
fuzbal

z tego co wiem będzie ten sam reżyser... a to wypowiedź kogo tam o dwóch przyszłych filmach "pierwszy film ma być surowym i niepokojącym kinem drogi, 'dwójka' będzie klasyczną bombastyczną epopeją z mnóstwem wciskającym w fotel bitew"

dirtyjack16

Czy bez stękania to nie wiem... Ja na przykład stękałam jeszcze pół godziny po seansie. A baba koło mnie chrapała.

ocenił(a) film na 9
banany_one69

I z tego całego stękania dałaś Potterowi 10/10.

Claire_J

Bo Potter to Potter

ocenił(a) film na 10
dirtyjack16

zgadzam się w 100 % :)
jak oglądałam film też nie zwracałam, uwagi, że jest totalnie nie zgodny z książką.
i właśnie dlatego ogromnie mi się podobało! :)

ocenił(a) film na 10
dirtyjack16

TEN FILM TO TOTALNE DNO ZROBILI Z NIEGO KOMEDIE
NIE MAM POJECIA JAKIE MA ODNIESIENIE DO KSIĄŻKI CZY DO KOLEJNEJ CZĘŚCI A GDZIE JEST MAGIA MROCZNE SCENY WALKA W HOGWARCIE POGRZEB ALBUSA I WIELE WIELE INNYCH

dirtyjack16

ale HP to nie jest komedia!!!! te części powinny byc mroczne a nie zabawne. wiadomo, ze troszkę humoru się należy, ale bez jaj