W książce ukazali ją jako wierną Śmierciożerczynię. Po obejrzeniu filmu jestem nią strasznie zachwycony. Ta pasja i oddanie Voldemortowi jakie ukazała aktorka było olśniewające. Po prostu gdy ją oglądałem byłem zachwycony jej grą aktorską. A po tym jak Harry wypowiedział przy niej imię Czarnego Pana i jej wypowiedź:
"On wypowiedział imię Czarnego Pana!... - a poźniej z takim przerażającym gniewem- Ty plugawy mieszańcu!!!!" -dopełniło perfekcję jaką Helen włożyła w postać czysto krwistej Belli. Jestem nią zachwycony. Poza tym film był dobry. Najlepsza była jednak walka Dumbledore'a i Voldemort'a - to było najlepsze i może jeszce rzucenie Crucio na Bellę przez Harry'ego.
Ogólnie film moim zdaniem jako potteromaniaka był świetny mimo paru niedoskonałości.
Ocena: 10/10 ze względu na to że lubię książki i ze względu na świetną pracę reżysera David'a.
Pozdro :)
Mi się film podobał tylko 6/10, ale co do Bellatrix to też jestem nią zachwycona :) Jest także moją ulubioną postacią książkową, ale w filmie była pokazana rewelacyjnie - szkoda tylko że tak krótko :( Bo w książce w MM, była jedną z bardziej kluczowych postaci, a tutaj się troche była, troche jej nie było, a na końcu się zmyła i tyle ją widzieliśmy :(:( Mam nadzieje, że w 6 części ukażą ją i Narcyze w scenie jak ida do Snape'a xD Chociaż skoro 6 część reżyseruje Yates to hm... :P
W każdym razie Helen Bohnam Carter jest rewelacyjną aktorką i świetnie nadaje się do roli Belli :):) Bellatrix love mua:*
To mam dla Was dobrą nowinę, którą pewnie i tak już znacie ;].
Rowling obiecała aktorce grającej Bell, że jej postać w 7 tomie odegra ważną rolę, tylko dlatego ta aktorka zgodziła się zagrac tą rolę.
Więc będziemy mieli okazję podziwiac ją jeszcze jakiś czas w HP.
Jeśli wiecie to trudno, ale może ktoś inny się niedoczytał więc mówię.
Pozdrawiam!
No to naprawdę będzie już najlepiej jak tylko można :) Ale i tak Rowling umrze w śnie za to że zabiła Severus'a ;(!!!
I tu Cię całkowicie popieram to co zrobiła ze Snape'm było okropne:( miała taka ciekawa postac i mogła ją jakoś wykorzystac a ona poszła na łatwiznę i go uśmierciła:( jestem strasznie ciekawa jak Alan odegra scenę smierci Severusa bo znając talent Rickmana to bedzie mistrzostwo:)ale i tak chciałabym by mimo wszystko Sev żył;(
Emma, Rickman jest moim ulubionym aktorem i na HP chodze główne dla Snape'a.
Odnośnie jego niepodważalnego talentu, możemy się zdziwić, może zagra całkowicie naturalnie bez jakiejś nietypowej mimiki...
Chociaż nawet jeśli by zrobił bez "super-show'u" to masz rację i tak musi to być mistrzostwem.
Fajna scena z inkwizytorem w klasie Snape'a... mina zabójcza.
Półgłówku jeden, po co to napisałeś? Żal ci dupe ściskał,że ty coś wiesz, a inni jeszcze nie?! Trzeba się było pochwalić, co nie?! Właśnie przez takich debili żadko czytam recenzje. Książka traci smak, gdy czytając ją i tak wiesz co będzie dalej... Żal mi ciebie... Trzeba się było z własnym psem podzielić tą wiedzą, a nie z nami... Ehhh,brak słów.. Powinni za to na śmierć skazywać..
do Aranus:
no i po co to było?
nie ujawnia sie szczegółów treści książki jesli nie zamierza sie ostrzec czytelnika przed ty,m, jeśli jescze Cie tego nie nauczono!
ja książke (siódenke) przeczytałam, ale są tacy, dla których rten SPOILER wiele znaczy. no tak...
a co do Bellatrix, to uważam ze zagrana była po prostu rewelacyjnie, mimo, że tak krótko była na ekranie.ta scena, jak ucieka z azkabanu....no po prostuy czaaad,,,,,była w niej niesamowita!
pzdr
w 100% popieram!!! Jak można być takim chamem i debilem, zeby zdradzac wazne wątki z przyszłego tomu !!!!!???? Brak mi słów, to poprostu świństwo!! Jakbyś się czuł, gdyby to ciebie przedwcześnie "oświecili" ??? Bezczelność!!!
popieram poprzednikow -tak sie nie robi.Po prostu sie nie robi. Na forum funkcjonuje takie bardzo przydstne wyrazenie "uwaga spojler" radzilabym sie znim zapoznac zanim wiecej osob "oswiecisz" ;/
aha, i dodam jeszce tylko, że zanim ja skończyłam 7 część mnie niestety tez ktoś w ten sposób, tu na filmwebie, tak(jak mówicie) "oświecił", zniszczyło mi to niespodzianke i całą zabawe, jaką miałam czytając te ksiązke...
po prostu opanujcie sie ludzie...
Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Gary Oldamn, Ralph Fiennes i Jason Issacs jak dla mnie plasują się najwyżej jeśli chodzi o aktorstwo. Nie zgadzam się natomiast jeśli chodzi o tak wysoką ocenę, film pozosawił kilka rzeczy do życzenia.
To super że ci się podoba B.L., ale to co powiedziałeś o Snapie naprawde mnie wkurzyło! Specjalnie nie wchodze na spojlery HP 7, a ty zamieszczasz taką informację pod innym tematem i tytułem!
Strasznie mnie wkurzyłeś!!!