Harry Potter i Zakon Feniksa

Harry Potter and the Order of the Phoenix
2007
7,5 338 tys. ocen
7,5 10 1 337598
6,2 48 krytyków
Harry Potter i Zakon Feniksa
powrót do forum filmu Harry Potter i Zakon Feniksa

W kazdej czesci znajdowaly sie jakies bledy lub niedociagniecia , ale w tej juz to przeszlo ludzkie pojecie - czarne "konio-ptaki" ciagnace powozy do hogwardu - widza je tylko Ci
ktorzy widzieli czyjas smierc czyli hermiona ronald itp. ich widziec nie mogli , to jak do ciezkiej cholery mogli na nich leciec do centrum magii czy jak to tam sie nazywalo ... No bez
jaj leciec na czyms czego sie nie widzi okej , bez sens , tak samo bezsensowne jest to ze wszyscy mieli miotly i mogli na nich poleciec . ale nie woleli na zwierzetach zapewne
wolniejszych niz miotly ....

ocenił(a) film na 8
Darthalex

Ron i Hermiona ich nie widzieli... W filmie są pokazane wszystkie, ale w książce z tego co pamiętam, Ron mówił, że to dziwne uczucie lecieć na czymś czego nie widzi, i bał się bo leciał tak jakby sam w powietrzu...

mirakuzo

W filmie zostalo to pominiete , a to raczej jest kluczowe zdanie jesli robi sie taka scene ... Ogolnie cala seria nie jest zla , jedyne co mnie denerwuje to dubbing , bo glos jest zle zrobiony , wszystkie sceny walki czy czegos sa glosne , ze glosniki rozsadza wstaje sciszyc klade sie zaczynaja cos mowic i znowu musze wstac bo nie slychac rozmowy .... a znowu znalesc z napisami online to tez problem , najlepszym wyjsciem moim zdaniem bylby lektor , ale coz nie zrobia lektora w filmie dla dzieci i nastolatkow , gdzie te piskliwe glosiki musza byc , jeszcze w takiej serii jak shrek rozumiem dubbing dobrze zrobiony glos i odpowiednio dobrani speakerzy czy jak to tam nazwac , a w harrym ? Bida z nedza jesli o to chodzi ;,x

ocenił(a) film na 8
Darthalex

Fakt dubbing niszczy strasznie ten film, ja osobiście oglądałem wszystkie filmy od 4 do 7 z napisami bo jakims cudem udalo mi sie znalezc :D Ale prawda, ciezko znalezc z napisami, glosy w dubbingu sa zle dobrane, moze jedynie parę postaci ma calkiem znosny dubbing. Jednak ja i tak wolę słyszeć oryginalne głosy aktorów, bo dubbing brzmi śmiesznie, jak jakieś dzieci. No ale cóż poradzić skoro chcą sprowadzić mnóstwo dzieci do kin to musi być i dubbing bo przecież małe dzieci nie nadążą z czytaniem, choć wg mnie i tak 6 i 7 część niezbyt nadaje się dla małych dzieci xd

ocenił(a) film na 8
mirakuzo

I apropo nie wykorzystywania scen, to podczas oglądania w kinie 7 części ciągle zastanawialem sie gdzie te fajne i wazne sceny powiało? Totalnie okrojone, mimo że podzielone na 2 części to i tak wg mnie słabo zrobione, bo w książce naprawde było wiele fajnych scen które powinny znaleźć się w filmie, no ale cóż film nigdy nie dorówna książce :)

mirakuzo

Ja tam wiesz nie jestem super fanem serii Harrego Pottera , ale uwazam sie za kinomaniaka wiec taka popularna serie czy chce czy nie chce obejrzec musze , chocby przez to ze troche jednak godzin filmu jest , a ogladac lubie ;)