PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=113008}

Harry Potter i Zakon Feniksa

Harry Potter and the Order of the Phoenix
2007
7,5 335 tys. ocen
7,5 10 1 335042
6,0 55 krytyków
Harry Potter i Zakon Feniksa
powrót do forum filmu Harry Potter i Zakon Feniksa

Studio Worner Brothers potwierdziło, że Quidditch na 100% nie pojawi się w filmie! Szkoda;(

ocenił(a) film na 3
____7

No trudno...ale moglo byc gorzej. Quidditcha widzelismy juz w 1-3, czy kogos to zafascynowalo? Moze tak, mnie juz sie troszeczke to znudzilo. Lepiej zeby usuneli z filmu cos co juz widzielismy niz jak by mieli nie pokazac np. GD lub czegos bardziej istotnego. Wydaje mi sie ze decyzja jest dobra gdyz tworcy beda mieli wiecej mozliwosci na pokazanie istotniejszych rzeczy. Tylko szkoda troszke Ruperta, czytalem w wywiadzie ze chcial zawsze "polatac na miotle". wiec jak sie dowiuedzial ze Ron w 5 roku podejmie sie bronienia slupkow to byl w niebowziety;P

____7

Ale to troszke bezsensowne, b o oni chcą zrobić film, który maxymalnie ma trwać 150 minut. Jak by nie mogli zrobić filmu np. 3 godzinnego i wtedy by mieli czas na Quidditcha w filmie.
Pozatym mogli dać chociaż 5 minutowy wątek, w którym widać jak wracaja z meczu z pucharem, a chyba nawet to pomineli!
Tak jakby Quidditcha w ogóle nie istniał w świecie Harrego Pottera.

ocenił(a) film na 5
____7

Paradoksalnie adaptacja najdłuższej książki HP ma być najkrótsza, bo wszystkie inne trwały osobno ponad 150 min (a druga część najdłużej)
Dlatego więc muszą na pewno wydłużyć ten film. Po za tym najlepiej zarabiające filmy takie jak Titanic (1,8 mld$) czy Władca P.3 (1,1 mld$) trwały ponad 3 h! Czy to oznacza, że czym dłuższy film, tym więcej kasy zarabia? Niech się filmowcy nad tym więcej zastanowią

ocenił(a) film na 5
____7

Hej, słyszałem, że w tym filmie może wreszcie się pojawić postać Irytka. Ciekawe, czy to prawda, i kto go może zagrać?

ocenił(a) film na 6
GalaQXus

Po za tym umbridge dała harremu szlaban na Quidditcha więc tego wątku również nie będzie ( a ja chciałem zobaczyć Crabe'a i Goyle'a na miotłach) szkoda !!!!!!

Sidewinder

Irytek chyba będzie w filmie, bo sceny z nim zostały już nakręcone, ale WB nie podał czy zostaną ostatecznie użyte w filmie.

ocenił(a) film na 5
____7

Ale, jeśli ostatecznie go nie puszczą to pewnie go zobaczymy w usuniętych scenaach na DVD (które też pewnie pojawi się przed 2008 rokiem)

ocenił(a) film na 5
____7

No, i najgorsze, że nie usłyszymy: "Weasley jest naszym królem". To jeden z najśmieszniejszych momentów książki. no, i nie będzie bójki z Malfoyem. Zastanawiam się, czy w ogóle pójść na ten film.

wj4444

Ja pójdę na ten film, bo jak bym tak zrezygnował z powody braku tej sceny to w przypadku Czary Ognia nie poszedłbym bo też mnie zadowalały posty, a mimo tego byłem w kinie. nie ma co sie tak wahac;p

____7

Szkoda że nie będzie Quidditcha:( Po co oni w ogóle robią te filmy skoro wycinają połowe filmu( w przypadku CO ). No bo na pewno wytną większą część książki:( Ale gdyby podzielili na dwie części...

____7

Czare Ognia mieli podzielić na 2 volliumy, ale zrezygnowano z tego pomysłu. A tak to by zrobili CO w łącznym czasie 5 godzin i było by wszystko.
W Zakonie powinni zrobić film 3 godzinny, a nie jak to planują 150 minut. Bezsensu by tylko uchwycą cząstkowo motyw i hura mamy film i jazda do kina! Beznadziejny jest ten producent! Zgorszył się!
Nio, ale taka jest prawda, że trudno zfilmować książke ponad 900 stronicową. Mam nadzieję, że główny wątek w ministerstwie będzie trwał min. 20 minut. W Czarze Ognia spotaknie z Voldemortem trwało około 6-7 minuut!
Pozdrawiam fanów HP

____7

nawet nie trzeba bylo by dzieliz na 2 polowy filmu. Były filmy które trwaly 210 min (Szeregowiec Ryan)a nie byly podzielone...

ocenił(a) film na 5
toto13_2

A Władca Pierścieni 3 bez napisów końcowych trwał prawie 3h10min! Nadodatek zarabił tyle,żeby staną na drugim miejscu wśród filmów o największym dochodzie

ocenił(a) film na 5
toto13_2

A Władca Pierścieni 3 bez napisów końcowych trwał prawie 3h10min! Nadodatek zarabił tyle,żeby staną na drugim miejscu wśród filmów o największym dochodzie

____7

I właśnie to mnie boli najbardziej! :( ....
Ja najbardziej kocham quidditch! I tak byłam mocno rozczarowana CO pod tym względem... A teraz zero quidditcha? Klęska...

____7

mi sie widzi ze powinni nakrecic 5 tom Harrego w dwóch czesciach. wtedy wszystko by sie zmiesciło:P;)

____7

http://63.209.190.121:8080/galleries/albums/cos/set/cosset23.jpg [63.209.190.121:8080/gal...]

A to co ? worek z cementem ?

wookie_6

Niestety zdjęcie to nie pochodzi z Zakonu Feniksa. W galerii z piątej części widać, że harry ma zupełnie inną fryzurę. To zdjęcie pochodzi najprawdopodobniej z Komnaty Tajemnic.

____7

Zgadzam się, to zdjęcie pochodzi z "Komnaty Tajemnic".
Widać to odrazu, bo jest tam młodszy jeszcze Harry oraz Oliver Wood, który poźniej się już nie pojawia w Harrym Potterze;p

ocenił(a) film na 7
____7

cale szczescie ze nie ma quiditcha bo jak wiadomo w tej 5 czesci Potter bedzie mial o wiele wazniejsze sprawy niz granie w nudna gre . Poza tym imo ten quiditch w ogole mnie nie zaciekawil ani w ksiazce ani w filmie ... ;)

____7

Każdy ma swoje zdanie;)
Mi osobiści Quidditch przypadł do gustu:) fajna gierka:)
no ale słyszałem, że Danielowi się to już nie podobało, bo ta gra była bardzo trudno w sfilmowaniu, wiec Dan się ucieszył, że juz nie musi "wisieć w powietrzu na miotłie i latać w prawo i lewo";p

____7

/wogule na maxa się wkurzyłam..Ej no zawsze Hp leciał albo W listpadzie grudniu co nie ...A teraz w wakcje kurna tak długo czekać zeby obejżej jeden film...Porażka...HP bez Quidditcha jeszcze gorsza beznadzieja...Przeciez w tej książke jedne z leszych watków były własnie o Quidditchu bójka pioseneczka jak ona Ta wredna zambodziara zawiesiła harrego ...Noi wogule o ile sobie przypominam to Kapelusz luuny też był w tej cześci czy w książe półkrwi już zapomniałam :PP Wogule troche mylą mi się te cześći 5 i 6 :D:D:D:D ZA szybko obie przeczytałam... 3 tygodnie na te dwie ksiązki ... Podziwiam siebie nigdy niczego nie przecztałam szybciej :D:D:D Czekam z niecierliwościa na ten film :D:D:D

anusya

Poszłabym nawet na harrego gdyby trwał 5 godzin :d:D:D:D:D Szczerze mówiąc bym szła z jeszcze wieksza ohotą i zaciekawieniem...Ja osobiście ardzo lube długie filmy...Nie lubie filmow trwających godzine beznadzieja...Lubie sobie posiedzieć z w kinie i nie tylko...Ogulnie dłuższe filmy są o niebo leosze wiećej sie w nich dzieje itepe...Jak oni chcą zrobić ten film w 150 minut przecierz to prawie nierealne...ile oni musza powycinac...Przecierz inne cześci tyle trwały...A Zakoń Feniksa (książka)Jest najgrubsza po 900 ileś tam stron...Powinno trwać minimum 3 godziny i to i tak za mało Ktoś podziela moje zdanie?

____7

Ja się z Tobą zgadzam;)
Władca Pierścieni trwał po 3 godziny każda część;p a Powrót Króla to chyba 3,20h. Może jednak wyjdzie ten film na 160 minut, ale to i tak za mało;( Narazie to są wstepne informacje i może wyjdzie dłuższy film:)
Mam taką nadzieje;)