PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=113008}

Harry Potter i Zakon Feniksa

Harry Potter and the Order of the Phoenix
2007
7,5 336 tys. ocen
7,5 10 1 336047
6,2 66 krytyków
Harry Potter i Zakon Feniksa
powrót do forum filmu Harry Potter i Zakon Feniksa

Moim ukochanym bohaterem książek o Harrym był Syriusz Black. Pozostawił po sobie niedosyt postaci bo wystąpił tylko w trzech częściach.

użytkownik usunięty
HekateV

Syriusz,Lord Voldemort,Lupin,Snape i Bellatrix-szkoda że akurat oni musieli zginąć ;/

ocenił(a) film na 9
HekateV

Hagrid , Szalonooki. Luna

ocenił(a) film na 10
HekateV

Bella,Draco,Harry,Fred i George , Syriusz .;-)

ocenił(a) film na 10
juliaxd

hm.. moi :
Wszyscy . ;d

użytkownik usunięty
HekateV

Syriusz, Snape i Bellatriks ;-)

ocenił(a) film na 4

Przede wszystkim Lupin, Black, Snape, Bellatriks, Tonks
No i jeszcze Krum choć tylko w epizodzie. Ale całkiem fajny był;)
Nie cierpię Rona, brr...

ocenił(a) film na 5
HekateV

Profesor Severus Snape

ocenił(a) film na 6
HekateV

Mój naj - Voldemort!!!
A poza tym mniej lub bardziej lubie: Snape, Weasleyów (poza Ginny), Hermione, Minerwe, Hagrida, Syriusza, Newilla, Tonks, Lupina, Lune, Flitwicka, Lee Jordana, Oliwandera, Moodego, Oliwera Wooda, Trelawney, Zgredeka.

ocenił(a) film na 6
szepcik

* A i wolę go w wersji Tom Riddle (niby niewielka różnica, ale jednak)

ocenił(a) film na 9
HekateV

no tak właściwie to Harry,Hermiona,Ron,bliźniaki i Draco;)

DracoMalfoy

hmm...Fred i George, Draco i Tonks ;)

ocenił(a) film na 7
klaudusia17

bliźniacy, Lupin, Syriusz

HekateV

Snape'a i Syriusza. :D no i jeszcze bliźniaków.

ocenił(a) film na 10
HekateV

Sevcio i Harry ;)

HekateV

Luna Lovegood, Hermiona Granger i Fred Weasley.

ocenił(a) film na 10
Kikispy

Hermiona i Bellatrix Lestrange ;)

użytkownik usunięty
HekateV

Trudno powiedzieć...:) Dużo jest tych postaci:) Bardzo lubię bliźniaków za ich poczucie humoru i styl bycia, Dumbledor'a podziwiam i szanuję, Severusa Snape'a , Syriusza Blacka (stanowczo za mało było go w Harry'm Potterze), Lunę, Hermionę i jeszcze wiele innych:)

ocenił(a) film na 6
HekateV

najlepszy jest jak dla mnie jest dumbledore , blizniaki i draco

ocenił(a) film na 10
gladun

ja osobiście nie mogę wybrać jednej ulubionej postaci, ponieważ KOCHAM wszystkie < no może z wyjątkiem Umbrigh > ale uważam że bardzo ciekawymi osobami są Luna i Ginny ;)

anka970421

Draco, Narcyza (stanowczo za mało jej było), Bliźniaki, Syriusz... i wielu innych.
mogę jeszcze dodać Bellatrix, Kruma, Lucjusza i Angelinę Johnson, chociaż jej prawie wcale nie było ;)
Do większości postaci żywię pozytywne uczucia (wyj. Umbridge, Knot) więc ciężko wymienić tych naj :D

ocenił(a) film na 7
Hariken

Severus - za jego poświęcenie i odwagę , za wierność Dumbledorowi i bezgraniczną miłość do Lily Evans ( Potter mi jakoś do niej nie pasuję bo dla mnie nigdy tak naprawdę nie należała do Jamesa ) , za to że chronił Harrego z całej swojej mocy choć go nie znosił .Ogólnie kocham tę postać za wszystko , za całokszałt . To poprostu jest Snape jeśli wiecie co mam na myśli .

ocenił(a) film na 9
HekateV

Draco- za ten blysk w oku i chamski charakterek
Snape- za caloksztalt
Luna- za to, ze jest inna
Bellatrix- za jej szalenstwo

ocenił(a) film na 9
Angel14_2

a i blizniacy ;D

użytkownik usunięty
HekateV

Wiele postaci bardzo lubię, trudno by mi było wybrać którą najbardziej, pozwolę sobie wymienić Snape'a, Syriusza, Lupina, Hagrida, McGonagall, Lunę i Zgredka, za to parę słów będę mógł napisać nt. postaci najbardziej przeze mnie nielubianej, bo tutaj mam zdecydowanego faworyta, jest nim oczywiście nie kto inny jak Peter Pettigriew... Powiem, że z reguły nie lubię negatywnych bohaterów, ale o ile Voldemort, Bellatrix czy Lucjusz wzbudzają jakiś respekt swoim majestatem i umiejętnościami, to Glizdogon był nie dość, że totalną nieumiagą, która zawsze potrzebowała ochrony "silniejszego", to jeszcze okazał się ostatnim tchórzem i zdrajcą, który za cenę pozornego bezpieczeństwa u boku chwilowo najsilniejszego gracza, czyli Voldemorta, wydał na śmierć przyjaciół, którzy dla niego poświęciliby własne życie... Wygląd menela, odrażająca moralność i mierne umiejętności magiczne - jak dla mnie najbardziej odpychająca postać całej serii. Na drugim miejscu, ale jednak dość daleko za Glizdogonem umieściłbym sadystkę Umbridge, a na trzecim, również wyraźnie za Umbridge- Kaczyńskiego magicznego świata, politykiera Knota.

ocenił(a) film na 9

hmm...lubię Harrego (no bo bez niego książka wogóle byłaby głupia,no i film),Rona (on jest po prostu świetny:D),Hermione(i ten jej zapał do nauki - zupełne przeciwieństwo mnie:)),bliżniaków Freda i Georga (za te ich dowcipy:D),Syriusza(zdecydowanie moja ulubiona postać-:D ,Draco :) ,i wiele innych...;P

ocenił(a) film na 9
HekateV

Ja ubielbiam bliźniaków, Snape'a i McGonnagall, ale moją ulubioną postacią jest bezkonkurencyjnie Syriusz Black

ocenił(a) film na 10
HekateV

Snape,snape,snape,Dumbledore,Fenrir Greyback,Scabior i Bellatriks :D A nienawidzę Molly weasley i fleur delacour >.<

ocenił(a) film na 4
HekateV

Zdecydowanie profesor Minerwa McGonagall, Syriusz Black, Dumbledore i Tom Marvolo Riddle (nie jako Voldemort) :)

Poza tym lubię jeszcze rodzinę Weasleyów (poza Percym), zwłaszcza Freda i George'a oraz Molly i jeszcze przepadam za Hermioną i Ronem. Harry był przeciętny, nic do niego nie mam, ale jednak.

HekateV

Ja Hermione i Hagrida :D

ocenił(a) film na 8
HekateV

Snape i "ekstremalnie zwyczajna" Luna ^^

ocenił(a) film na 10
HekateV

Moim faworytem jest nie kto inny jak sam Lord Voldemort. Tuż za nim jest Syriusz, po Syriuszu są bliźniacy, po bliźniakach Lune, po Lunie Lupin i Szalonooki :D. Potem już na równi: Dumbledore, Harry, Hermiona, a na samym końcu dynda Ron ;p . Nienawidzę Dracona, on i jego ojczulek są siebie warci, ale każdy ma inny gust, o Glizdogonie nie wspomnę

ocenił(a) film na 6
HekateV

Najbardziej bliźniacy, Ron i Lupin, potem Dumbledore, Artur Weasley, Syriusz i Tonks ;)

użytkownik usunięty
HekateV

Lumpin, Pupin i Snafe.

HekateV

Syriusz, Tonks i Bellatrix. :D

HekateV

Remus Lupin <33

HekateV

Tom Marvolo Riddle, Draco Malfoy, Syriusz Black.

ocenił(a) film na 5
AgathaEva

Hermiona, bliźniaki Weasley, szalonooki Moody, Syriusz, Ron :)

ocenił(a) film na 7
HekateV

Syriusz , Remus lupin ( szczególnie jako wilkołak ) , Bliźniaki

użytkownik usunięty
HekateV

Ja najbardziej polubiłam Syriusza, Snape'a i bliźniaków. Morze jestem dziwna, ale Harry momentami mnie wkurzał swoim zachowaniem.

HekateV

1. Syriusz
2. Dumbladore
3. Harry, Ron i Hermiona
4. Hagrid
5. bliźniacy i Ginny
6. Lili i James Potter
7. Lupin i Tonks

ocenił(a) film na 9
HekateV

Na pierwszym miejscu na pewno Syriusz uwielbiam go, gdy czytałam 5 część płakałam jak dziecko ...
Potem Severus na drugim miejscu. Taki mroczny, tajemniczy i słodki xD wiem to głupie ale jest.
Później Voldemort, Remus i Belatrix ją lubię za to szaleństwo.

Do gustu mi nie podszedł Glizdogon, Ron(nie moge go zdzierżyć) i Lilly.

ocenił(a) film na 8
HekateV

Luna Lovegood
Minerwa McGonagall
Rubeus Hagrid
Bliźniacy
Severus Snape

użytkownik usunięty
HekateV

Snape numer 1, a potem Draco

A Harrego nie lubię i Rona też nie.

ocenił(a) film na 10
HekateV

Ja uwielbiam Snape'a i oczywiście Harry'ego i Hermione

ocenił(a) film na 6
katniss14

harry ma charakter tostera

ocenił(a) film na 6
Zipox

http://repostuj.pl/img/upload/20130324101703.jpg

ocenił(a) film na 6
Zipox

smeagol - daniel olbrychski
Prawda czy michał żebrowski?

HekateV

Numerem jeden u mnie, jest jak w twoim przypadku Syriusz <333.
Moim zdaniem zginął trochę za szybko, część się tak zakończyła z pompą, ale jeszcze rok mógł pożyć ehh :(.
Oczywiście bliźniaków uwielbiam <333.
Harry' ego w sumie też lubię, chociaż trochę miał nieukazany charakter.
Dalej kocham Lunę- po prostu kocham.
No i jeszcze Hermionę, Lupina, Dumbledore' a no i Hagrid spoko był :D

Anonimka100

Ach i jeszcze Draco i Moody <333

użytkownik usunięty
HekateV

Hermiona i Bliźniaki