Osoba zarzuca jakieś hasło związane z Harrym Potterem a następna musi dać jakieś skojarzenie z czym mu się kojarzy dane hasło np: Hogwart - Nauka, zakazany las, itd a wiec do dzieła
daje pierwsze skojarzenie: Hagrid
głupia, wredna i kapusiowata kotka woźnego Filcha :]
następne skojarzenie: Parvati Patil :]
Błyskawica - oczywiście super szybka i najlepsza miotła Harriego którą dostał od Syriusza chociaż o tym nie wiedział :] dzięki niej pokonał smoka :]
Inne skojarzenie: Parvati Patil (czy jakoś tak :])
koleżanka z klasy Harrego najlepsza przyjaciółka Lavender Brown
skojarzenie: profesor Trelawney
lekko stuknięta, ale miła i przyjazna czarownica lubiąca testrale.
Skojarzenie : Tonks.
pokoj zyczen-miejsce, ktore zaqmienia sie w to, czego czlowiek w danej chwili najbardziej potrzebuje
a teraz ja- ciotka petunia
starszy brat Rona, łamacz uroków w banku gringotta (nie wiem jak to się pisze)
skojarzenie: skrzat Stworek
Skrzat rodziny Blacków, wykożystany przez Voldemorta przy ukryciu horkruksa
Naszyjnik Slytherina
Zakochany w Hermionie Granger uczeń Durmstrangu, uczestnik Turnieju Trójmagicznego...
Grindelwald
zaklęcie wymyślone przez Snape'a, powodujące (że tak powiem delikatnie) tryskanie krwi.
Następne: Q-PY BLOK :)
specyfik wymyslony przez freda i george'a weasleyow, powoduujace zatwardzenie:)
teraz ja: mroczny znak:)
Jak sama nazwa wskazuje bijąca wierzba ;p Harry i Ron mieli z nią spory problem w 2 tomie, zniszczyła samochód Pana Wesleya
Glizdogon
Glizda zamiast ogona;D Na serio to idiota, który zdradził rodziców Harry'ego i swoich przyjaciół, i wrobił Syriusza.
No nie wiem... Śmiertelne Relikwia.
3 potężne artefakty, które 3 bracia dostali od "śmierci". Jedeny wybrał potężna różdzkę Elde Wand, drugi Pelerynę Niewidkę, która potem trafia w ręce Harrego, a trzeci Kamień Wskrzeszania. Nie będę opisywał tutaj dalej, przeczytajcie książkę, naprawdę warto choć zakończenie takie sobie.
Nicolas Flamel
alchemik, najlepszy przyjaciel Dumbledore, zyl trzysta iles lat, poniewaz byl wlascicielem kamienia filozoficznego
next:Hagrid:)
Wulgarne słowo w języku czarodziejów. Odnosi się do osoby z mugolskiej rodziny np. Hermiona albo matka Harrego.
Serpensortia...
kojarzy mi się z Quidditchem, szukającym, czyli Harrym :) no i znicze mają pamięc ciała :D
next:Priori incantatem