Helikopter w ogniu

Black Hawk Down
2001
7,8 319 tys. ocen
7,8 10 1 318528
7,4 39 krytyków
Helikopter w ogniu
powrót do forum filmu Helikopter w ogniu

fakty atentyczne :-(

użytkownik usunięty

Chcialem sie zwrocic do osoby tworzacej ta strone z prosba o to aby zlikwidowala ten fatalny blad. Mianowicie fakty nie moga byc autentyczne ( znaczy z zalozenia sa )wiec ten slowotwor jest bledny.

Z powazanie m
MB

ocenił(a) film na 9

hehe
Babejsza, rzeczywiście - przyznam, że nie zauważyłam tego błędu. To coś jak "cofnąc się z powrotem" albo "unieść do góry" albo "kontynuowac dalej". hehe...

ocenił(a) film na 8

???
Faktycznie spróbuję to jakoś odkręcić, ale to jest czasem trudne. Z tym, że będę polemizował z twierdzeniem, iż fakty nie mogą być autentyczne. Może to moje "zboczenie zawodowe", ale fakty "autentyczne" to takzwane fakty "podstawowe", uznane za prawdziwe przy tworzeniu systemu. W takim systemie logicznym tworzy się także regułu, z których wnioskuje się nowe fakty, które nie zawsze muszą być "autentyczne". Wystarczy, iż "fakty podstawowe" lub reguły będą nie doprecyzowane i otrzymasz fakty, czyli stwierdzenie które w systemie ma wartość prawdy, który niestety nie są autentyczne. Faktycznie z punktu widzenia języka polskiego, może jest to redundantna informacja, ale w moim środowisku, nie uznane zostałoby to za błąd. Na przyszłośc postaram się omijać tego typu stwierdzenia, ale obawiam się, że "fakty autentyczne" mogły mi się wkraść także w wielu innych miejscach.

Pozdrawiam
Lord Sidious

użytkownik usunięty
Lord___Sidious

Fakty autentyczne
Ojojoj. A od kiedy to się fakty wnioskuje. Wnioskowac można tezy, ale nie fakty. A fakty "są" autentyczne nie z punktu widzenia języka polskiego, tylko z definicji. W angielskim są, dajmy na to, też autentyczne. I podejrzewam, że w niemieckim też :-)))
Taki niewinny żarcik.