PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=801817}

Hellraiser: Dzień sądu

Hellraiser: Judgment
2018
3,7 1,9 tys. ocen
3,7 10 1 1872
5,0 3 krytyków
Hellraiser: Dzień sądu
powrót do forum filmu Hellraiser: Dzień sądu

Dobrze by było by w końcu zrobili jakiś reboot lub porządny sequel Hellraisera. Bo jest coraz gorzej... Hellraiser: Judgement - to jeszcze większe dno niż poprzednie Revelations...
Złe jest absolutnie wszystko, scenariusz, "aktorstwo", efekty. Widać że budżet był bardzo mały.

ocenił(a) film na 2
Bum_Cyk

revelations nie widziałem ale... nie zgadzam się, ze złe tu jest wszystko - efekty niezłe, cenobici wyglądają fajnie.

ocenił(a) film na 5
shamar

> > > SPOJLERY! < < <

Najgorsza jest jednak fabuła!
Jakieś tam niedociągnięcia można by wybaczyć, ale po moim zdaniem rewelacyjnym początku rozmywa się ona do... zdrady?! Z bratem?! WTF?! Ale słabo, poza tym dalsza część filmu ciągnie się jakoś niemiłosiernie, nie ma elementu zaskoczenia, film robi się nudny i przewidywalny...

Ogólnie da się obejrzeć, ale głównie dla tego jak się zaczyna, bo po kwadransie, góra 20 minutach można wyłączyć.
Moja ocena mocno naciągana.

ocenił(a) film na 2
ZSGifMan

Mnie jeszcze rozbawiła postać "anielskiej" zarządczyni ;)

ocenił(a) film na 5
shamar

Nooo...

Ostatnio oglądałem n-ty raz Celę z JLo i ten film dalej mi się niesamowicie podoba! Klimat, muzyka, mrok, ponurość i te wymysły jak stroje, dewiacje w jego głowie itd. Tutaj była na początku namiastka czegoś podobnego, aby potem zaczął się zupełnie słaby nudny film...
Końcówka to już była jakaś pomyłka :(

ocenił(a) film na 6
ZSGifMan

> > SPOILERY < <

Ja tam się miło zaskoczyłem. Po ostatnim filmie spodziewałem się szamba, kręconego tylko po to żeby licencja na Hellworld pozostała w rękach wytwórni.
Początek zaiste niezły, potem klimatycznie przypominało szóstkę, i o niebo lepszą piątkę. Oczywiście nieco skromniej to tym wyglądało. Mogli pójść w kierunku tego początku, ale chyba zabrakło wyobraźni. Co do archanioła Jofiela - cóż, może to była pomyłka, może nie - jestem ciekaw jak mogłaby się rozwinąć ta "współpraca" pomiędzy piekłem Leviathana a niebem.
Natomiast wygnanie Pinheada było moim zdaniem największą pomyłką tego filmu.

ocenił(a) film na 5
Paul_von_Nod

Nooo...
Ciekawe jak zapragną robić kolejną część, czytaj zechcą znowu więcej kasy, to ciekawe co zrobią? Przeproszą się z nim i łaskawie pozwolą mu wrócić? A może znajdą sobie nowego? Tak czy siak słabo. Ktoś się nie zastanowił nad konsekwencjami w pogoni za widzem i piniondzem...

ocenił(a) film na 6
ZSGifMan

Biorąc pod uwagę że Pinhead to tytuł, nazwa "profesji", to nie widzę problemu z tym że znajdą nowego. Doug Bradley był najlepszym Pinheadem, lecz jego brak nie wpływa zasadniczo na to, iż Pinhead zmienia wygląd. Po prostu inna osoba mogła nim zostać w tamtejszym świecie.

ocenił(a) film na 5
Paul_von_Nod

Eeee...

To trochę tak jak z Freddy'im Krugerem... Dla mnie i praktycznie dla każdego kogo znam i z kim pisałem/rozmawiałem, to jest wyłącznie(!) Robert Englund. Nie ma nic potem... pustka!

ocenił(a) film na 3
Bum_Cyk

poczatek byl nawet niezly ale potem to juz padaka. Ledwo dotrwalem do konca chociaz fim tylko 1h 20 min. Pinehead wygnany, ciekawe co wymysla dalej. Oby nie kontynuowali.