PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395554}
5,3 53 tys. ocen
5,3 10 1 53377
3,8 8 krytyków
High School Musical 2
powrót do forum filmu High School Musical 2

Właśnie obejrzałam HSM i po prostu jestem zachwycona. Film był świetny. Tylko jedna rzecz mi się nie podobała, a mianowicie dubbing. Wolałabym lektora, tak jak w pierwszej części. Na początku filmu trochę mi przeszkadzał, ale potem już się przyzwyczaiłam. W każdym razie lepiej byłoby z lektorem. A moja ulubiona postać? Oczywiście Sharpay. Zagrała świetnie! Bardzo podoba mi się jej styl ubierania i w ogóle jest super. Ashley rulezz :) buziaki :*:*:*

użytkownik usunięty
annmarie

Pod względem ubioru było 100 razy lepiej niż w pierwszej części. Dubbing był OKROPNY!! w ogóle nie pasował do postaci, ale film i tak bardzo mi się podobał :D

annmarie

Powiem tak...wersja polska to totalna klapa, dubbing zepsuł wszystko nie da rady go oglądać. Po za tym coś mi się zdaje że niektóre piosenki jakie śpiewali są przyspieszone. Wcześniej oglądałem wersje amerykańską i szczerze mówiąc KLAPA, była parę błędów w przetłumaczeniu i w tych piosenkach.

PS:muszę odreagować i oglądnąć obginał ;P

snapypl

syf syf syf. dabing wzieli chyba z dupy! myslalam ze tam padne. ogolnie mnie jeszcze strasznie wkurzalo to, ze Troy i Gabriella zawsze jak sie probowali pocalowac to cos im przeskadzalo. na koniec filmu jak sie w koncu pocalowali na gala chate wrzasnelam "wreszcie!!" :P

ocenił(a) film na 7
klodia12

Dokładnie. O ludzie, kiedy po pierwszej kwestii usłyszałam lektora, myślałam, że rozpieprzę telewizor. Głosy nie pasowały do aktorów, a w połączeniu z angielską wersją piosenek brzmiał po prostu żałośnie. Dubbing zrujnował całe pierwsze wrażenie.
Ale film uroczy, bardzo mi się podobał, chociaż sceny do Bet on It, Troya były momentami...żałosne.

ocenił(a) film na 6
ellaine_2

Uh, masz racje... rzucał się po ekranie i robił rozpaczliwe miny, normalnie degustujące... Uważam to za najsłabszy punkt całego filmu.

annmarie

jak zwykle polacy speiprzyli wszsytko dubbingiem,boze to byl ostraszne! ale lektora te znienawidze,to opoznienie,to niedokladne tlumaczenie,omg. Napisy rzadza xD ale film boski.

annmarie

dubbing był eh..! troche za dziecinne głosy

ocenił(a) film na 10
Dulce_

Dubbing był STRASZNY!!! Dziecinne głosy i w ogóle... Powinni dać napisy albo lektora. Dobrze, że piosenki dali w oryginale. Ale gra aktorów świetna! =*

ocenił(a) film na 10
Zosia_94

I na pewno, jak zwykle komuś głos podkładała Jabłczyńska (oby nie!). Już mi się przejadł jej głos! O ile się nie myle to Kelsi..

ocenił(a) film na 10
Zosia_94

Mi tak samo... I mam nadzieję, że jak film wyjdzie na dvd (na pewno go kupię ;) ) to będzie też wersja z lektorem. Po prostu lubię słuchać jak aktorzy mówią w oryginale po angielsku. Ale i tak film super :)

ocenił(a) film na 10
annmarie

Zgadzam się ze wszystkimi. Film był bomba, ale przez dubbing poprostu był sztuczny. Tu mówią po polsku a tu nagla piosenka (grunt że oryginał). O mój Boże normalnie Piotr Adamczyk nie pasował do Troya. A jeśli chodzi o DVD to tam jest napewno opcja
*głos oryginalny + napisy;
*dubbing + napisy;
*oryginalne;
*dubbing;

debcia__93

film jest świetny.Podoba mi sie ten film

ocenił(a) film na 10
debcia__93

sorry ale to nie Piotr Adamczyk podkładał dla Troya głos, tylko Andrzej Lampert ;)

ocenił(a) film na 2
annmarie

film świetny!!! widzę po opiniach ze dubbing masakryczny, dobrze ze miałam wersję z napisami...:D:D:D a na dvd wydaję mi sie ze będzie opcja lektora...:D:D

ocenił(a) film na 10
rencia27

Ehh... To nieciekawie jak z lektorem... :/ A jakim cudem oglądałaś z napisami? :) Film na pewno spodobałby mi się jeszcze bardziej, jakbym słyszałam oryginalne głosy. Ale i tak jest wspaniały. Nie mogę się doczekać, kiedy będzie kolejna powtórka :P :*:*:*

ocenił(a) film na 2
annmarie

ja mam od koleżanki...:P:P jak chcesz jakieś szczegóły to pisz na maila..:P:P fajnie było posłuchać oryginalne głosy, i w końcu Zac sam śpiewał piosenki..:D:D:D:D cudny głos!!xD oglądam codziennie:D:D ja już 3 się nie mogę doczekać!!

rencia27

rencia27 prześlesz mi na e-maila te napisy? ( e-mail zabciakar@wp.pl)

ocenił(a) film na 10
zabciakar

Mam to samo zdanie dubbing KOSZMARNY juz sie nie mogę doczekać wydania na DVD mam nadzieje że tam będzie lektor...........

ocenił(a) film na 10
sandra_best

a słyszeliście ten pogłos w tle w dubbingu? czy tylko ja mam takie wrażenie

ocenił(a) film na 2
annmarie

napisy już wysłałąm!! mam nadzieję że będą psaować!! pozdrawiam xD

ocenił(a) film na 10
rencia27

Recia27 - jakbyś mogła, proszę, prześlij mi te napisy na e-maila :) ann.bee.honey@gmail.com Z góry bardzo dziękuję :*:*:*

ocenił(a) film na 2
annmarie

napisy wysłane po raz drugi...:D:D miłego oglądania...:D:D pozdro;*

ocenił(a) film na 1
rencia27

ogladalam ten film z napisami i bez..teraz po tych wszystkich komentarzach obejrze z dubbingiem..bardzo lubie Andrzeja Lamperta wiec moze byc tylko dobrze;p

ocenił(a) film na 2
annmarie

to jak obejrzysz z dubbingiem to napisz swoja opinię...;p

ocenił(a) film na 10
annmarie

Ludzie przypominam dziś tj. 19 października o 19:00 na DISNEY CHANNEL jest powtórka HSM

ocenił(a) film na 7
debcia__93

HSM 2 - moze byc, ale i tak 1 czesc byla o wiele, wiele, wiele lepsza! ;]

KinGuszkitt_xD

dubbing do dupy -___-

manny_2

ludzie zwariowaliście?? o ile pierwsza cześć była fajna i nawet błędy nie przeszkadały to to jest komletnie do dupy!!!!! aktorstwa zero, scenariusz chyba zciągnięty z int. to jest chyba najgorsza produkcja disney'a:/

annmarie

Hmm mam pytanie, czy ktos zna cala obsade polskiego dubbingu?
Jstem ciekawa kto byl kilkoma postaciami. Wiem ze Hania Stach i Andrzej Lampert, ale kto wiecej??

ocenił(a) film na 10
homerowa

Widziałam już polską okładkę HSM 2 na dvd i mam dobrą wiadomość. Na dvd będzie wersja z letorem! Czyli nie będziemy musieli słyszeć tego okropnego dubbingu! :)

ocenił(a) film na 2
annmarie

no to tyle dobrze....:D:D:D:D:D:D:D ciekawe co jeszcze przygotuję na dvd:D:D

ocenił(a) film na 1
rencia27

watpie zeby cokolwiek przygotowali...ja mam 1 czesc na orginalnej plytce i niema zadnych dodatkow;/

ocenił(a) film na 6
NattGD

a ja mam specjalne wydanie na DVD pierwszej i dodatki są;)

ocenił(a) film na 1
kashiao

oww.......kurdem..o tym nie wiedzialam:(

annmarie

Ja tam wszystkich lubie, a ten dubbing był zabawny. Lektor zdecydowanie był by lepszy. A ogółem HSM wygrywa, znam każdą piosenkę, ale nie jestem ich fanka. Fanką jestem raczej jestem z piosenek I Gotta go my won way xD

ladydelai

A co do tej piosenki Troya "Ben On It" to się zgodzę tylko w połowie,bo sama piosenka była zaje*ista , ale faktycznie te miny...

mlody900

Przepraszam, że post pod postem ale zapomniałem pojechać po polskim dubbingu :D BYŁ GÓWNIANY! PzDr4All

mlody900

sharpay rulez.... fajny film... ale ten dubbing;/ wole lektora. szkoda ze nie bylo jednej piosenki humu...... nie wiem jaki tytul... w kazym razie cos na h....dzieki za tytul tej piosenki troya.