Czy ten utwór faktycznie został umieszczony w filmie, czy był tylko w trailerze dla zmyłki lub żeby dodać ukazywanym fragmentom akcji dramatyzmu i patosu?
Nie było go w filmie. W filmie jest świetna muzyka Michała Lorenca, a na końcu mała, polska niespodzianka wraz z napisami :) polecam
Czyli w trailerze był tylko dla zmyłki i/lub żeby dodać patosu pokazywanym fragmentom. Słabe to to jak na trailer.
Sceny mają swój klimat, nie wiem, czy utwór w zwiastunie miał "podbić" emocje, według mnie sceny bronią się same, nawet bez tego typu muzyki. Jak mówiłam, muzyka Lorenca świetnie komponuje się z obrazem :)
Ok, nie wiem, bo nie widziałem. Piszę tylko o prawidłowości, że prawa do znanej na świecie muzyki są w przypadku filmów tak drogie, że nie opłaca jej się używać. Podobnie w zwiastunie "Miasta 44" pojawia się Lana Del Rei, której w filmie też nie uświadczymy. ;)
Jasne :) Zauważ, że post, o który (milcząco??) pytałeś był odpowiedzią na komentarz Trojdena, nie Twój ;D
Warto jednak pytać :)
Dokładnie tak, nie zrozumiałem kontekstu, bo dopiero później zobaczyłem, że odpowiedź nie była do mnie. :)