PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557512}
5,6 36 tys. ocen
5,6 10 1 36229
2,6 8 krytyków
Hitman: Agent 47
powrót do forum filmu Hitman: Agent 47

1. Reżyser z doświadczeniem np. Paul Greengrass.
2. Wszechstronny scenarzysta np. Steven Zaillian.
3. Aktor, wysportowany, podobny z sylwetki do 47 np. Jason Statham.
4. Ucharakteryzować aktora na 47 (Hopkinsa przerobili na Hitchcocka, w Hobbicie tez pokazali ze można więc tu nie powinno być większego problemu).
5. Film powinien trwac 2h albo i wiecej.
6. Wyprodukować z myślą żeby zrobić naprawdę dobry film + hold dla serii, a nie 1,5h film akcji + elementy z serii.
7. Zatrudnić Jespera Kyda aby stworzył muzykę.

maxi1413

Jason Statham - też chciałbym widzieć tego aktora w roli 47. Paul Walker ma moim zdaniem zbyt "pozytywną" twarz na zimnego zabójcę jakim jest 47.

bambuspl

Hm, ja tam chętnie zobaczę go w tej roli. Jestem ciekawa, czy się w niej sprawdzi, czy też polegnie...

Martyna6

http://www.filmweb.pl/person/David+Bateson-260301 na nim jest wzorowany agant 47 w grze - wygląd i głos. Gość jest aktorem. Czemu nie on? Wiek nie ma znaczenia, bo zawsze jest charakteryzacja

ocenił(a) film na 6
bambuspl

No raczej WALKER juz nie zagra 'HITMANA' bo wczoraj zmarl podczas tragicznego wypadku samochodowego ;-(

ocenił(a) film na 3
maxi1413

Jak dla mnie idealnie pod względem wizualnym by pasował ten pan - http://www.filmweb.pl/person/Howard+Webb-1169013 :D Przy okazji wysportowany, po boisku się musi nieźle nalatać :P Jakby był aktorem to by pasował jak ulał hehe.
Poza tym popieram co do reszty punktów. Myślę, że Statham mógłby się sprawdzić. I żeby było bardziej w stylu "cichego zabójcy" a nie, na Boga, wielka rozróba i "efektowne", tzn. przekombinowane, na siłę zrobione strzelaniny i akcje. No ale marudzenie nic nie pomoże, poczekamy, zobaczymy co tam im wyjdzie.

ocenił(a) film na 6
Cpt_Ugluk

Statham byłby chyba ciekawy, sam nie wiem. Ja bym wolał kogoś z tej grupy : Matthew Fox, Ben Affleck, Kellan Lutz, Christian Bale, Tom Hardy, Jonathan Rhys Meyers, Wentworth Miller, Joaquin Phoenix, Cillian Murphy albo Karl Urban ( szkoda że Keanu Reeves jest już wiekowy, bo byłby chyba najlepszy ).

użytkownik usunięty
maxi1413

Zgadzam się, ale zamiast Stathama mogliby dać Balesona.
Statham też byłby dobrym wyborem w roli Agenta 47.

maxi1413

według mnie tymothy olyphant pasował idealnie.
ale teraz olyphant stary dziadziuś, siwiutki grubasek się zrobił :P

ocenił(a) film na 6
firentis95

em sorry jaki dziadzius? chyba niewidomy/a jestes
koles ma 45lat i wyglada bardzo dobrze , dalej moglby grac hitmana
jest mlodszy od deppa ale oczywscie tego nikt by nie powiedzial ze on dziadek

ocenił(a) film na 6
luquepl

A moze KAROLAK zagra 'HITMANA' hehehehehe ;-)

ocenił(a) film na 6
punisher822_filmweb

karolak to moze grac co najwyzej gwalciciela w jakiejs komedii

maxi1413

Jak dla mnie musi to być dobry scenariusz, reżyser, Bateson przede wszystkim i Jesper Kyd, który jest niezastąpiony.

hr_dooku

Na reżysera bym wziął potencjalnie Guy'a Ritchie'go a na Agenta 47 Marka Stronga.

hr_dooku

mark strong bardzo dobry kandydat

ocenił(a) film na 4
maxi1413

Stahtham nie. Ja chcę tego gościa od Freddiego: http://www.youtube.com/watch?v=sgVHzNwthC0

Mrs_Willis

na razie musimy przezyc Walkera
Chce Hitmana na PS4 - pewnie juz jest w preprodukcji, podejrzewam ze zapowiedza na E3 2014.

maxi1413

Walker już nie zagra...niestety:(
[*]

Kinomaniaczka_tvd

niech spoczywa w pokoju; czekam na nowego aktora do roli 47

maxi1413

oj tak...:(

Kinomaniaczka_tvd

dobra, starczy plakac, smierc to naturalna kolej rzeczy, niektorych spotyka szybciej innych pozniej, a jeszcze innych na samym koncu drogi.
Proponuje smutki przelewac na stronie poswieconej P. Walkerowi, a tu jednak mimo wszystko skupic sie na temacie odnosnie jak upichcic dobrego Hitmana.

Miejsce na glowna role wolne, jak myslicie, jaki ale to jaki bedzie kolejny ruch producentow?

ocenił(a) film na 6
maxi1413

mimo niepochlebych opinii dobrze by było znowu postawić na Olyphanta a jak nie to na Stathama

FRANK_MARTIN_FILMWEB

lubie goscia ale on za grzecznie wyglada do tej roli, moze jakby mu nos zmienili chociaz wciaz watpie ze nie byloby tego efektu.
popatrz na lysola http://www.characterink.com/wp-content/uploads/2012/12/Agent_47_01_940px.jpg

Osobiscie czekam na kolejna czesc gry (ps4, xone), pewnie juz obmyslaja koncept i tworza podstawy jak sie film uda to bedzie dla mnie mile zaskoczenie, na ten moment traktuje go jako wariacje na temat/mily dodatek.

ocenił(a) film na 6
maxi1413

jesli chodzi o gre to nowy hitman miał być co rok jak cod ale dopiero od kilku miesięcy pracują na nową częscia, mam nadzieje ze bardziej sandboxowa

FRANK_MARTIN_FILMWEB

wolalbym 2, 3 czesci na generacje, nie wiecej i nie co rok. cod wychodzi co rok ale gry z serii tworza 2 oddzielne studia wiec jest to produkt 2 letni, osobiscie wole battlefielda. Hitman jako sandbox. na ten moment trudno mi sobie to wyobrazic, ale miloby bylo wiecej misji w starym stylu (1-4 czesc)

ocenił(a) film na 2
maxi1413

Czemu wszyscy tak bardzo chcą zobaczyć Stathama w roli Hitmana? Agent 47 to postać bez emocji i przede wszystkim bez angielskiego akcentu.