niestety te sceny komputerowe są o niebo gorsze niż te z Władcy pierścieni gdzie tam w walkach brały tysiące prawdziwych ludzi. najgorsza scena jak umiera Thorin a Bilbo podbiega do niego ze schodów obok których leży, na innych ujęciach schodów nie ma przy nim :) chyba że się przeczołgał do krawędzi jakieś 500 metrów tak dla zabawy
Najgorsza scena dlatego, że jest jakiś błąd techniczny? Nie no, ciekawe rozumowanie.
błędów było dużo więcej i efekty były marne, podałem ten błąd bo ten akurat zapamiętałem. film ogólnie niewarty zapamiętania
Mylisz się. "Bitwa..." to film animowany z elementami live-action. ;-) No ale zgadzam się, że film nie jest warty zapamiętania. Zbyt wiele żenujących rzeczy, żeby to poważnie traktować jako prequel LOTRa. Szkoda tylko, że parę świetnych scen się marnuje wśród tylu słabych a nawet tragicznych.
bez przesady z tysiącami ludzi w walkach we władcy... W bitwie w prologu DP wzięło udział 500 statystów, do wykreowania 6tysięcznej armii orków (nie wiem, do której sceny) starczyło 150 statystów, jak twierdzi internet. Szarża Rohirrimów - 250 koni. Nie wiem, ilu ludzi było w bitwie pod czarną bramą, ale na pewno nie aż tak dużo, jak sugerujesz. Wystarczy obejrzeć reportaże z planu, jeśli nie wierzysz.
oglądaliśmy z żoną ostatnio w programie którego nazwy dobrze nie pamiętam, bodajże "Hollywood Buuuuz" i sam reżyser przyznał że w tej części użyto najwięcej techniki komputerowej co gorzej wpłynęło na jakość filmu
Jackson stwierdził, że użycie dużej ilości techniki komputerowej wpłynęło gorzej na jakość filmu czy to już Twoje spostrzeżenie?
moje spostrzeżenie, on tylko stwierdził że mieli dużo mniej roboty dzięki komputerom a czy to wpłynęło na jakość to ocenią widzowie
Jak to jest teraz z tym filmwebem, że powiadomienia informują mnie, że skomentowałeś moją wypowiedź, ale jak wejdę w ten temat, to nic się nie wyświetla. Da się z tym coś zrobić?
Podbijać temat. Ja to robię kropkami. Stawiam kropkę, potem odpowiadam na nią kolejną kropką, bo jeśli nie, czasami ta pierwsza też się nie wyświetla wraz z wypowiedzią adwersarza.