PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 250159
5,7 66 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

http://www.sbs.com.au/news/article/2014/03/28/jackson-prepares-farewell-middle-e arth-0

kamilxxx09

Mówiłem Ci że Jackson nigdy nie wróci do Śródziemia to się musiałeś kłócić.

straightlines

Już tak raz mówił. Poczekajmy jeszcze z 10 lat.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Właśnie. Nauczyłam się, że temu człowiekowi nie można wierzyć :-)

Luthien2707

hehe. No masz rację :)

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

"Never say never ever"
Dokładnie nie wiadomo co będzie za 10 lat. Inna sprawa, że nie mają praw do niczego więcej. Z Hobbitem była inna sytuacja.

Belief

No zobaczymy.

Belief

Wojnę na północy mógłby zrobić

ocenił(a) film na 10
wort801

Interesujący pomysł, skończyłem grę i powiem że fabuła ciekawa, ale mało to ma wspólnego z Tolkienowskimi opowieściami ;)

Lurtz599

Tak wiem ale zawsze coś :)

ocenił(a) film na 4
wort801

A co to za wojna?

Belief

Tu masz trochę informacji o tym
http://pl.lotr.wikia.com/wiki/W%C5%82adca_Pier%C5%9Bcieni:_Wojna_na_P%C3%B3%C5%8 2nocy

ocenił(a) film na 4
wort801

Dzięki za linka.
Nie jestem za tym pomysłem. Nie podoba mi się podczepianie pod świat Tolkiena. Po pierwsze to nie wyjdzie bo nie da się dorównać mistrzowi. Już Jackson spróbował i widzimy jaki jest tego efekt. To co sam stworzył jest lekko powiedziawszy słabe. A po drugie niech wymyślą coś sami a nie właśnie podczepiają się pod innych.

Gra ok, ale nie film.

Belief

Ja bym chciał zobaczyć znowu starą aktorów i nowych ta gra daję taką możliwość

ocenił(a) film na 4
wort801

I po co? Wszyscy by znów narzekali. Że za starzy, że za grubi, że się źle ruszają. Myślę że takie coś by tylko zatarło dobry wizerunek niektórych postaci. Poza tym masz przecież większość starych aktorów teraz w Hobbicie :) Nie bądź zachłanny :P.

Belief

Każdy uważa inaczej :)

użytkownik usunięty
Belief

Dorównać mistrzowi się da, znaczy dałoby gdybym ja się za to zabrał. Lecz trudno się tam dostać więc jest to wątpliwe...

ocenił(a) film na 4

I dokładnie to miałam na myśli, że ciężko Ci się tam dostać :). Ale próbuj dalej. Mówi się, że cierpliwość popłaca :).

"Kropla drąży skałę nie siłą, lecz często padając." Owidiusz

użytkownik usunięty
Belief

Żałuje jednak że nie pracowałem już przy WP czy teraz przy Hobbicie, na pewno wspaniała byłaby to przygoda.

ocenił(a) film na 4

Przygoda i o ile pewnie Hobbit byłby lepszy :). Ale nie ma co żałować przeszłości i tak się jej nie odmieni. Pracuj nad przyszłością i aby jak będą filmować może kiedyś Silmarillion to nam go nie popsuli :)

użytkownik usunięty
Belief

Tam to dopiero jest pole do popisu :D

ocenił(a) film na 4

Oj tak. Niestety w obydwie strony.

Myślisz, że kiedyś sfilmują? Jest na to szansa?

użytkownik usunięty
Belief

Myślę że to bardzo możliwe, w końcu Christopher nie będzie żył wiecznie (chociaż nie życzę mu śmierci) i wtedy z tego co wiem to prawa chyba przejdą na resztę rodziny. A kto wtedy wie, może młodsi są bardziej skorzy na kasę i sprzedadzą je.

użytkownik usunięty
Belief

W tym całym Hollywood jest jednak wiele durniów, nie potrafiących nic porządnego stworzyć. Kasy dostają tyle, a i tak szajs tworzą, nie filmy. Nie mówię oczywiście o PJu, bo za arcydzieło jak WP to można mu wszystko wybaczyć...
A muzykę z tego filmu uważam za najlepszą w historii kina, tyle w tym temacie.

ocenił(a) film na 4

To prawda. Dlatego coraz rzadziej chodzę do kina.

użytkownik usunięty
Belief

Dla mnie po WP już nie pojawiło się za wiele arcydzieł. Teraz chodzi głównie o efekciarstwo. Filmy z kasą często już nie mają takiej powagi i mroku, ponieważ są przeważnie od 12 lat. Jak dzieci pójdą, kasa poleci.

użytkownik usunięty
Belief

Chociaż teraz nowa Godzilla za 160 milionów dolarów, będzie od 16 lat.

ocenił(a) film na 4

Godzilla... Nie wiem jak Ciebie, ale mnie te odgrzewane kotlety już męczą, choćby nie wiadomo jak spektakularnie miały być kręcone.

Faktycznie efekciarstwo zastąpiło treść filmów. W zasadzie teraz filmy nie muszą mieć treści. Ważne żeby było dużo wybuchów, lania się po gębach a kamera latała dookoła wywołując ataki epilepsji.

użytkownik usunięty
Belief

Ta Godzilla będzie znacznie inna od reszty, przypominać będzie tą pierwszą wersję z 1954 roku. A tam właśnie był mrok i powaga, nie to co w tych późniejszych wersjach, które dzisiaj wyglądają śmiesznie.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

To trzecia część w ogóle wyjdzie ?

ocenił(a) film na 7
D01

w sensie czy nie będzie film Silmarillion i Niedokończone opowieści .

ocenił(a) film na 4
D01

Nie będzie Silmarillionu i Niedokończonych opowieści. Jackson nie ma praw autorskich do ekranizacji tych książek więc jest to zrozumiałe.

kamilxxx09

A tutaj na co czekamy w 3 części :
https://uk.movies.yahoo.com/top-five-moments-expect-hobbit-back-again-230300358. html

kamilxxx09

Ja najbardziej czekam na Starego Bilba i Sarumana.

hr_dooku

Ja na Sarumana tez. Wazne, że jego pojawienie się jest potwierdzone i ma byc go sporo. Najbardzioej jednak czekam na Dol Guldur i B5A

kamilxxx09

A ja się nie mogę doczekać prosiaków Daina :)

Lonelier

hah. Jedź na farmę.

Lonelier

W kinie ich nie ujrzysz.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Mówiono o tym że jednak ich nie będzie?

Bedą dziki mutanty.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Aaaaaaa, o to chodzi :D

użytkownik usunięty
kamilxxx09

W zbrojach?

Pewnie będą wyglądali mniej więcej tak:
http://heirsofdurin.files.wordpress.com/2012/09/slide_3-49b2238fa35452a0f45db76c c61e0d25.jpg
:)

użytkownik usunięty
Lonelier

Niektórzy mówią że to beznadziejny pomysł, dla mnie bardzo dobry.

dla mnie właśnie beznadziejny, no ale zobaczymy jak to przedstawią w filmie :)

użytkownik usunięty
Lonelier

Już cię nie lubię, znikaj mi stąd.

użytkownik usunięty
Lonelier

Nie no dziki nie muszą zawsze śmiesznie wyglądać. Jak będzie to jakiś mutant w zbroi to już jest znacznie poważniej.

Dla mnie też super. Coś oryginalnego.

kamilxxx09

Dla Ciebie wszystko jest super co wymysli Twój guru Jackson...

Lonelier

Żal ci tyłek ściska?

kamilxxx09

nie :) niby czego miałbym żałować? :)