Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 251 tys. ocen
7,2 10 1 251062
5,6 48 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

...temat założony przez PEMMILA - interesujący - znalazłam tam tekst GandalfaTheWithe - otóż pisze,że zastanawia się czy by nie dopisać ciągu - cóż - zaiste ciekawe jak i sam temat PEMMILA wobec zbliżającego się końca którego nikt nie chce - pamiętam 12 lat temu też powiadano TO JUŻ KONIEC - 12 lat później chciało by się powiedzieć jak w INTO THE WEST ''nie mów,że doszliśmy do końca'';
czasem jestem zadowolona,że Tolkien zostawił swoją twórczość kompletną - a czasem zastanawiam się co by było gdyby rozbudowano je do formacji uniwersum STAR WARS ???

ja - gdybym pragnęła coś napisać miał bym pomysły dwa -
1 OPOWIEŚĆ O KRÓLU ELFÓW - NIEZNANA HISTORIA THRANDUILA;
2 eseje tolkienowskie o VALARACH I MAJARACH - bowiem te postacie fascynują mnie najbardziej a w nich można by zawrzeć wątki odwiedzin Olorina w Domu Nienny - refleksje o miłości Tilliona do Arieny - z pewnością dużo było by o rodzeństwie Feanturi (Nienna - Mandos - Lorien , jeden koi i leczy - drugi zajmuje się ''pochówkiem'' a siostra opłakuje - ), dużo było by o Ulmie i jego proroctwie na koniec Dni - i inne oraz jedna z moich opowieści na samym końcu - :)