Czy tylko ja to widzę, będzie aż 9 filmów o hobbicie i władcy pierścieni, a krócej mówiąc o trzeciej erze śródziemia. 4 filmy o hobbicie i 5 filmów o władcy pierścieni. Jeśli ktoś nie zna wszystkich tych filmów to już was o nich informuje, i polecam je wszystkie do obejrzenia. Oto ich nazwy:
-Hobbit (1977), zawiera polskie napisy.
-Władca pierścieni (1978), zawiera polski dubbing.
-Powrót króla (1980), zawiera polskie napisy.
-Władca pierścieni: Drużyna pierścienia (2001), zawiera polskiego lektora.
-Władca pierścieni: Dwie wieże (2002), zawiera polskiego lektora.
-Władca pierścieni: Powrót króla (2003), zawiera polskiego lektora.
-Hobbit: Niezwykła podróż (2012), zawiera polski dubbing.
-Hobbit: Pustkowie Smauga (2013), ma zawierać polski dubbing.
-Hobbit: Tam i z powrotem (2014), ma zawierać polski dubbing.
No i to wszystko, zauważyłem że te filmy są tworzone po 3, zwykle co roku, poza powrotem króla.
Zapomniałem dodać czas trwania tych filmów, oto on:
Hobbit - 1godz, 20min.
Władca pierścieni - 2godz, 15min.
Powrót króla - 1godz, 40min.
Władca pierścieni: Drużyna pierścienia - 3godz, 50min.
Władca pierścieni: Dwie wieże - 4godz, 10min.
Władca pierścieni: Powrót króla - 4godz, 30min.
Hobbit: Niezwykła podróż - 3godz.
Hobbit: Pustkowie Smauga - nie wiem...
Hobbit: Tam i z powrotem - nie wiem...
I to już wszystko co powinniście wiedzieć.
Byłyby z tego świetne maratony kinowe, czasami robią takie maratony w kinach, jakby ktoś nie wiedział to mówię.
Zauważyłem że każda część władcy pierścieni jest o 20 minut dłużej od poprzedniej części, może hobbit też tak będzie miał, byłoby fajnie.
Z całym szacunkiem ale skąd ty wziąłeś ten czas filmów o władcy pierścieni? Każdy z nich jest o godzinę krótszy niż czas który ty podałeś.
Nie rozszerzona tylko reżyserska, stworzona dla potrzeb wydawane rynku kina domowego, czasem jednak najpierw wyświetlane są w kinach ale nie rzadko się to zdarza, ponieważ żaden człowiek nie przesiedziałby dodatkowych pół godzin bądź godziny.
wersja oryginalna: 178 (Drużyna Pierścienia), 179 (Dwie wieże), 201 min (Powrót króla)
wersja reżyserska: 208 (Drużyna Pierścienia), 223 (Dwie wieże), 251 min (Powrót króla)
One się nie liczą... bo trzeba by go wcisnąć w środku drużyny pierścienia, ta nagła zmiana aktorów... bardzo zły pomysł... bo to nie jest przecież orginał, a tamte filmy to jedyne poważne adaptacje tego co w życiu napisał Tolkien...