W ramach wstępu zaznaczam, że ten temat ma charakter humorystyczny i tak należy go potraktować. Chodzi o wytknięcie w ironicznym sposób, pewnych niedociągnięć i absurdów filmu. Niektóre z punktów są mniej lub bardziej naciągane, ale nie w tym rzecz. Temat był bardzo wdzięczny :)
1. Legolas z przerażeniem o kroczącej armii trolli. ''Te bestie stworzono w jednym celu...do napitalania z bańki''.
2. Srebrne usta 2014 wędrują do Thranduila! Kultowy tekst do Legolasa, ,,Twoja babcia..tfu twoja mama cię kocha''.
3. Legolas otrzymuje sugestię o odnalezieniu Aragorna…hmm..będą układać razem wieżę z klocków?
4. Dramatyczne chwile. Szary Pielgrzym walczy o życie w Dol Guldur. Wtem wjeżdża w zaprzęgu zająców, obesrany Radagast z wyglądem dziada spod sklepu. To buduje klimat!
5. Najnowocześniejsze modele trolli, posiadają z tyłu głowy wyjście USB pod joystick. Użytkownicy narzekają na kiepski dostęp, i niski komfort grania.
6. Jak wszyscy wiemy z Biblii, Jezus chodził po wodzie. Azog chodzi pod wodą!
7. Łuk się złamał, a właśnie szarżuje na ciebie gigantyczny smok? Żaden problem, tu się stuknie, tam się puknie, gówniarza się jakiegoś zawoła…I wyrzutnia przeciwsmoczna gotowa.
8. ‘’Jeden kamień- jedna śmierć!’’. Dewiza każdego hobbita na polu bitwy.
9. Elfy, to straszni bałaganiarze i niedbaluchy. Biedacy zapomnieli o wzięciu łuku na pole bitwy. ''Elfie, bądź odpowiedzialny weź swój łuk na pole bitwy!''
10. Hobbit: Bitwa Pięciu..zaraz zaraz Pięciu? Gdzie jest piąta armia? Halo, czy ktoś tu nie umie liczyć do pięciu?
11. Jeśli można zapomnieć o piątej armii, górze wokół której toczył się cały konflikt trylogii, co jeszcze można przeoczyć…? Chwała Jacksonowi, że w Władcy Pierścieni nie zapomniał o Frodzie i pierścieniu!
12. Beorn nie przeszedł trzeciego etapu kwalifikacji do blockbustera. Jurorzy wytknęli brak rozmachu i epickości postaci. Do finału przeszli za to łoś, cztery muflony i nieznany podgatunek leśnej świni.
13. ''Zabierz swoje ulubione zwierzątko na bitwę'' ruszyła akcja, uczestnicy zabierają swoich pupilów na pola bitew. Dobra zabawa gwarantowana!
14. Silne lobby pacyfistyczne wśród wargów przegłosowało decyzję o nie braniu udziału w Bitwie Pięciu Armii. Warg nie będzie krasnoludowi wilkiem.
15. Ach ta gra pod publiczkę Legolasa..Próba poddania Bolga efektowną latającą balachą nie powiodła się. A mógł być nokaut wieczoru.
16. Bolg ściągał w testach na dowódcę armii orków. Tajemnicą poliszynela jest, że nawet trolle miały więcej punktów. Nic dziwnego, że w walce z Legolasem tłucze jak opętany po rozsypujących się kamieniach.
17. A jego szef nie lepszy…Azog chyba nie do końca ogarnia trzy stany skupienia wody… Wyrachowana taktyka stosowana w pojedynkach, jak u poprzednika- a porozchrzaniać to wszystko w drobny mak!
18. Buzdygan fajna sprawa. Azog po zaklinowaniu się maczugi nie sięga do innej bronii. ''Kurcze taki fajny buzdygan zostawić na zmarnowanie w tym lodzie. No szkoda. Taki poręczny, solidny".
19. Alfrid prekursorem transseksualizmu w Śródziemiu. Twój Ruch daje znak jakości!
20. Pokonanie Azoga, w epicko-disneyowskim stylu. A masz Łap kamyk! Zawiódł refleks. A mogliśmy oglądać pasjonujące przerzucanie się głazem. Ty do mnie, ja do ciebie.
21. Legolas…poznał szokującą prawdę i jako pierwszy złamał kod do matriksa.
22. Podejrzewa się że armia elfów Thranduila, zbiegła z gameplaya jakiejś gry. Śledczy uważają, że najprawdopodobniej jest to gra z gatunku action-rpg.
23. W związku z intensywnymi poszukiwaniami, armia elfów ukrywa się na polu bitwy. Ostatnio widziano ich w pierwszych 5 minutach bitwy, są niepotwierdzone relacje świadków, które mówią o pojedynczych osobniakach widzianych w mieście pod górą. Ktokolwiek widział elfy w Bitwie jest proszony o kontakt.
24. Emocjonalne spotkanie Daina z Thorinem.
Dain: ‘’Więc jaki masz teraz plan?”
Thorin: ‘’Plan jest taki, że...Nakopę dziadowi do d*py i szlus!’’
25. Krucze wzgórze - centrum bitwy Pieciu Armii. Ach te dziesiątki ścierających się w finale na wzgórzu krasnoludów, elfów, ludzi, orków…coś niesamowitego. Ta epickość, ten rozmach. Na to czeka się latami.
26. ''Co ty wiesz o miłości?!?!?!?''. Wzruszające i głębokie dialogi zostaną w naszej pamięci na lata.
27. Teksty prawdziwych badassów rządzą. ,,Mamy towarzystwo. Goblińscy najemnicy. Co najwyżej stu..Zajmiemy się nimi’’. Powiedziało dwóch krasnoludów. Wróć..dwie jednoosobowe armie.
28. Gandalf nostalgicznie, relaksując się fajką po bitwę, ,,Bilbo wytłumacz mi jedną rzecz…kto do ciężkiej cholery był tą Piątą Armią?''.
29. Rajd drewnianym wózkiem, nie przeszedł bez echa. Po bitwie planuje się zorganizować wyścig. Uczestnicy będą zjeżdżać ze zbocza Ereboru.
30. Dain. Sześć nokautów, w sześć sekund. Używając samej głowy. Geniusz! Po co mu ten ciężki młot za sobą taszczyć?
31. Trolle przeszły nowatorski system szkoleń pod kryptonimem ‘’Opos’’. Bestie symulują śmierć na polu bitwy, by po przemarszu wrogich oddziałów, prowadzić operacje dywersyjno- partyzanckie na tyłach wroga.
32. Gandalf żywo komentuje szarże Thorina i towarzyszy na muflonach.
‘’Teraz to się będzie działo..(O Filim) Pa co ten wyprawia. Koniec. Już idzie bokiem…Jeeest k!’’.
33. Beorn jako, że zagrał bardzo krótką rolę domagał się ustalonych warunków jego występu. Podczas jego zrzutu obiecano mu podkład muzyczny - https://www.youtube.com/watch?v=XAYhNHhxN0A i tatuaż xXx na ramieniu.
34. Galadriela w poprzednim wcieleniu była…hmm topielicą azjatycką??
35. Legolas trzymający się stopami nietoperza, jednocześnie strzelający z łuku, do góry nogami, w środku dnia? WTF?
36. Spekuluje się, że planowano w Bitwie Pięciu Armii umiejscowić pingwiny zamiast nietoperzy. W tej wersji pierwotnie Legolas miał poszusować na pingwinie z wodospadu, wprost na pole bitwy.
37. Podsłuchana rozmowa telefoniczna. ‘’Panie reżyserze, a może jednak damy jakieś krótkie zakończenie coś o tej górze…Jakiej górze? ….No wiesz, no pamiętasz chyba…No o tej co to tam te karły tam idą do niej przez dwa filmy…Co?...Alfrida dać więcej?..Coś przerywa…No tej górze co to tam ten smok zły tam siedział…Nie słyszę…Przerwało…’’
Ujawniono sms, który przyszedł zaraz po rozmowie. ‘’Smoki są, czerwie są, kozły są, świnia jest, nietoperze są, krasnale są, czego ty jeszcze kwa chcesz…Lej na tę górę!’’
Nie no zalezy mi na tym temacie, bo jeszcze takiego nie było, a chcę podzielić się przemysleniami :) Jak nie będzie kłótni, to nie będzie głów :D A temat planuje zrobić jutro.
Twój temat, jakiego jeszcze nigdy nie było skończył tak jak powinien :D jego żywot się zakończył szybciej niż głosiła przepowiednia.
I bardzo dobrze. Jakbym wiedział, że będa kłótnie nie wiadomo skad wziete własnie w nim, nawet bym go nie zakładał. Przynajmniej stan zaplany został usunięty. Temat został zablokowany przez kłótnie, nie przez to, że był niezgodny z regulaminem, bo był zgodny. Nie mój problem :P
Został zablokowany bo był:
a) powtórzony po raz enty
b) zerżnąłeś go od kogoś ("Nie no zalezy mi na tym temacie, bo jeszcze takiego nie było, a chcę podzielić się przemysleniami :) Jak nie będzie kłótni, to nie będzie głów :D A temat planuje zrobić jutro.)"
c) prowokowałeś i pokazałeś w nim rogi
d) potem byłą dyskusja, z której sie wymigiwałeś i jak zaczęło się palić pod nogami to zaczęła się kłótnia.
Tak sobie wmawiaj, że to nie twój problem. 2 miesiące i na tym forum nie bedzie nikogo tylko ty. siedzący sobie samotnie niczym Theoden, z pajęczyną na szatach arcyksięcia forum.
Odpowiedz mi na parę pytań TAK/NIE.
1. Czy kiedykolwiek obraziłeś kogoś na forach hobbitów?
2. Czy w którymkolwiek przypadku zacząłeś kłótnie?
3. Czy kiedykolwiek kogoś trollowałeś na forach hobbitów?
4. Czy boli cię to, że ktoś ocenia twój ulubiony film poniżej twoich oczekiwań?
5. Czy broniłeś lub broniłbyś Hobbitów nawet kosztem trollowania (z twojej strony)?
6. Czy czujesz się ofiarą na tym forum?
Odpowiedz proszę!!!!
Odpowiesz? chcę wiedzieć co siedzi po drugiej stronie w twojej głowie. Jakie przekonania wyznajesz. Nic złego odpisać na 6 pytań Tak lub nie? Jeżeli nie masz zamiaru odpowiadać to też proszę to napisz :(
Waszej ?? czy aby za daleko nie idziesz w tym komentarzu ??
_DISCLAIMER_ napisał że tamten temat był Plagiatem i właśnie tym był .......
Wiec to było prowokacja spoko ok używaj słów które mają uzasadnienie w faktach no chyba ze chcesz o sobie nieprawdę też czytać .....albo i prawdę przykład np rozmów twoich z sentia .
Żadna prowokacja, tylko robię to co wy. Nieprawdy o mnie już się naczytałem i to sporo... Oj, ale masz na myśli te wcześniejsze rozmowy z sentią? Wtedy jeszcze byłem cacy. :)))
Jacy my ??? rozumieniem że moje zwracanie uwagi kamilowi który jest nie zawsze w początku dla forumowiczów równie z jego obrażaniem i spamem na jego temat albo jeszcze z tematami które obrażają fanów hobbit
Dam ci przykład pisałeś że jesteś bez strony a co było z np Belief.....wtedy jakoś to było inaczej niż ty pisałeś.