W ramach wstępu zaznaczam, że ten temat ma charakter humorystyczny i tak należy go potraktować. Chodzi o wytknięcie w ironicznym sposób, pewnych niedociągnięć i absurdów filmu. Niektóre z punktów są mniej lub bardziej naciągane, ale nie w tym rzecz. Temat był bardzo wdzięczny :)
1. Legolas z przerażeniem o kroczącej armii trolli. ''Te bestie stworzono w jednym celu...do napitalania z bańki''.
2. Srebrne usta 2014 wędrują do Thranduila! Kultowy tekst do Legolasa, ,,Twoja babcia..tfu twoja mama cię kocha''.
3. Legolas otrzymuje sugestię o odnalezieniu Aragorna…hmm..będą układać razem wieżę z klocków?
4. Dramatyczne chwile. Szary Pielgrzym walczy o życie w Dol Guldur. Wtem wjeżdża w zaprzęgu zająców, obesrany Radagast z wyglądem dziada spod sklepu. To buduje klimat!
5. Najnowocześniejsze modele trolli, posiadają z tyłu głowy wyjście USB pod joystick. Użytkownicy narzekają na kiepski dostęp, i niski komfort grania.
6. Jak wszyscy wiemy z Biblii, Jezus chodził po wodzie. Azog chodzi pod wodą!
7. Łuk się złamał, a właśnie szarżuje na ciebie gigantyczny smok? Żaden problem, tu się stuknie, tam się puknie, gówniarza się jakiegoś zawoła…I wyrzutnia przeciwsmoczna gotowa.
8. ‘’Jeden kamień- jedna śmierć!’’. Dewiza każdego hobbita na polu bitwy.
9. Elfy, to straszni bałaganiarze i niedbaluchy. Biedacy zapomnieli o wzięciu łuku na pole bitwy. ''Elfie, bądź odpowiedzialny weź swój łuk na pole bitwy!''
10. Hobbit: Bitwa Pięciu..zaraz zaraz Pięciu? Gdzie jest piąta armia? Halo, czy ktoś tu nie umie liczyć do pięciu?
11. Jeśli można zapomnieć o piątej armii, górze wokół której toczył się cały konflikt trylogii, co jeszcze można przeoczyć…? Chwała Jacksonowi, że w Władcy Pierścieni nie zapomniał o Frodzie i pierścieniu!
12. Beorn nie przeszedł trzeciego etapu kwalifikacji do blockbustera. Jurorzy wytknęli brak rozmachu i epickości postaci. Do finału przeszli za to łoś, cztery muflony i nieznany podgatunek leśnej świni.
13. ''Zabierz swoje ulubione zwierzątko na bitwę'' ruszyła akcja, uczestnicy zabierają swoich pupilów na pola bitew. Dobra zabawa gwarantowana!
14. Silne lobby pacyfistyczne wśród wargów przegłosowało decyzję o nie braniu udziału w Bitwie Pięciu Armii. Warg nie będzie krasnoludowi wilkiem.
15. Ach ta gra pod publiczkę Legolasa..Próba poddania Bolga efektowną latającą balachą nie powiodła się. A mógł być nokaut wieczoru.
16. Bolg ściągał w testach na dowódcę armii orków. Tajemnicą poliszynela jest, że nawet trolle miały więcej punktów. Nic dziwnego, że w walce z Legolasem tłucze jak opętany po rozsypujących się kamieniach.
17. A jego szef nie lepszy…Azog chyba nie do końca ogarnia trzy stany skupienia wody… Wyrachowana taktyka stosowana w pojedynkach, jak u poprzednika- a porozchrzaniać to wszystko w drobny mak!
18. Buzdygan fajna sprawa. Azog po zaklinowaniu się maczugi nie sięga do innej bronii. ''Kurcze taki fajny buzdygan zostawić na zmarnowanie w tym lodzie. No szkoda. Taki poręczny, solidny".
19. Alfrid prekursorem transseksualizmu w Śródziemiu. Twój Ruch daje znak jakości!
20. Pokonanie Azoga, w epicko-disneyowskim stylu. A masz Łap kamyk! Zawiódł refleks. A mogliśmy oglądać pasjonujące przerzucanie się głazem. Ty do mnie, ja do ciebie.
21. Legolas…poznał szokującą prawdę i jako pierwszy złamał kod do matriksa.
22. Podejrzewa się że armia elfów Thranduila, zbiegła z gameplaya jakiejś gry. Śledczy uważają, że najprawdopodobniej jest to gra z gatunku action-rpg.
23. W związku z intensywnymi poszukiwaniami, armia elfów ukrywa się na polu bitwy. Ostatnio widziano ich w pierwszych 5 minutach bitwy, są niepotwierdzone relacje świadków, które mówią o pojedynczych osobniakach widzianych w mieście pod górą. Ktokolwiek widział elfy w Bitwie jest proszony o kontakt.
24. Emocjonalne spotkanie Daina z Thorinem.
Dain: ‘’Więc jaki masz teraz plan?”
Thorin: ‘’Plan jest taki, że...Nakopę dziadowi do d*py i szlus!’’
25. Krucze wzgórze - centrum bitwy Pieciu Armii. Ach te dziesiątki ścierających się w finale na wzgórzu krasnoludów, elfów, ludzi, orków…coś niesamowitego. Ta epickość, ten rozmach. Na to czeka się latami.
26. ''Co ty wiesz o miłości?!?!?!?''. Wzruszające i głębokie dialogi zostaną w naszej pamięci na lata.
27. Teksty prawdziwych badassów rządzą. ,,Mamy towarzystwo. Goblińscy najemnicy. Co najwyżej stu..Zajmiemy się nimi’’. Powiedziało dwóch krasnoludów. Wróć..dwie jednoosobowe armie.
28. Gandalf nostalgicznie, relaksując się fajką po bitwę, ,,Bilbo wytłumacz mi jedną rzecz…kto do ciężkiej cholery był tą Piątą Armią?''.
29. Rajd drewnianym wózkiem, nie przeszedł bez echa. Po bitwie planuje się zorganizować wyścig. Uczestnicy będą zjeżdżać ze zbocza Ereboru.
30. Dain. Sześć nokautów, w sześć sekund. Używając samej głowy. Geniusz! Po co mu ten ciężki młot za sobą taszczyć?
31. Trolle przeszły nowatorski system szkoleń pod kryptonimem ‘’Opos’’. Bestie symulują śmierć na polu bitwy, by po przemarszu wrogich oddziałów, prowadzić operacje dywersyjno- partyzanckie na tyłach wroga.
32. Gandalf żywo komentuje szarże Thorina i towarzyszy na muflonach.
‘’Teraz to się będzie działo..(O Filim) Pa co ten wyprawia. Koniec. Już idzie bokiem…Jeeest k!’’.
33. Beorn jako, że zagrał bardzo krótką rolę domagał się ustalonych warunków jego występu. Podczas jego zrzutu obiecano mu podkład muzyczny - https://www.youtube.com/watch?v=XAYhNHhxN0A i tatuaż xXx na ramieniu.
34. Galadriela w poprzednim wcieleniu była…hmm topielicą azjatycką??
35. Legolas trzymający się stopami nietoperza, jednocześnie strzelający z łuku, do góry nogami, w środku dnia? WTF?
36. Spekuluje się, że planowano w Bitwie Pięciu Armii umiejscowić pingwiny zamiast nietoperzy. W tej wersji pierwotnie Legolas miał poszusować na pingwinie z wodospadu, wprost na pole bitwy.
37. Podsłuchana rozmowa telefoniczna. ‘’Panie reżyserze, a może jednak damy jakieś krótkie zakończenie coś o tej górze…Jakiej górze? ….No wiesz, no pamiętasz chyba…No o tej co to tam te karły tam idą do niej przez dwa filmy…Co?...Alfrida dać więcej?..Coś przerywa…No tej górze co to tam ten smok zły tam siedział…Nie słyszę…Przerwało…’’
Ujawniono sms, który przyszedł zaraz po rozmowie. ‘’Smoki są, czerwie są, kozły są, świnia jest, nietoperze są, krasnale są, czego ty jeszcze kwa chcesz…Lej na tę górę!’’
No tak dla ciebie bym marnował czas i szukał na ciebie haków, nie mam co robić z wolnym czasem .....
skoro robisz to co my, to czemu go bronisz? Ty się bawisz w adwokata diabła, my jesteśmy oskarżycielami.
haha, to tak się składa, że my robimy to samo. Bo to on jest zapalnikiem na tym forum. Zauważ, że na poprzednich forach jest cisza, bo go tam nie ma!!! Jeżeli nas oskarżasz o to, że gnoimy forum to zauważ, że nie tylko tutaj sie udzielamy. I jakoś przez nas nie ma na innych forach awantur. Nie ma tam też uzytkowników pokroju kamila. Tam są trolle, ale nie tacy, którzy sprawiają, że forum staje się miejscem bitwy.
On niszczy porządek, to on atakuje jako pierwszy i my staramy się bronić i wyprowadzić go z przekonania, że to jest on górą, że mu wszystko wolno i jest nietykalny.
Co cię obchodzą jego przekonania? Niech se myśli jak chce, byle nie przesadza... Skoro przez tyle czasu nie udało wam się osiągnąć celu (nieważne czy słusznego czy nie), to nie ma już na to szans i warto zająć się czymś innym, np. multikontami. Największy, który próbował też przegrał (strak), a wy się niczego nie nauczyliście...
A on się czegoś nauczył? Widzisz, wiesz, że robi źle. Ale mimo to próbujesz go bronić i że to niby my psujemy porządek tutaj.
Ja jako bezstronny jestem sam i nie wmawiaj mi, że zaśmiecam forum bardziej niż wy. Zresztą pod koniec zeszłego roku nie było mnie około miesiąc na forum, a tu był taki sam syf, a nawet jeszcze gorszy. Ja wkraczam do akcji kiedy uznam za słuszne, a nie kiedy kamil jest bezradny. Nie mój problem, że odbierasz to inaczej. Dobrze wiedziałeś, że pisząc tutaj tą swoją "prawdę" coś tym wywołasz. Zawsze tak jest.
czy gdzieś napisałem że zaśmiecasz "bardziej" niż my? Nie nic nie miałem zamiaru wywołać. Nie będe się tłumaczył, bo tłumaczy się tylko winny. Dlaczego Kamil nadal brnął jak inni mu odpisywali? Próba obrony? Kto się broni? WINNY! Dlaczego jedyną formą jego obrony jest robienie z siebie męczennika? "ja jestem niewinny, to ich wina!" tak sie za każdym razem tłumaczy. Nie potrafi uargumentować swojego zachowania tylko winą obarcza innych. Powiedz mi, gdzie obraziłem kogokolwiek? Nigdy - nazwanie hipokrytą to nie obraza przecież. Czy prowokuję? Nie. Czy cisnę kamila? W obronie innych lub żeby uświadomić mu, że to on robi źle i to on jest winny.
Nie zgodzę się, że tłumaczy się tylko winny. Czasami trzeba się bronić, bo inaczej ludzie obrzucą cię za przeproszeniem gównem... Obrażasz, obrażasz np. mnie. Nawet dzisiaj napisałeś, że jestem zerem.
Odpowiedz mi na kilka pytań.
1. czy kamil kiedyś kogoś obrazał na forum hobbita? tak/nie
2. Wielokrotnie? tak/nie
3. Czy robi z siebie męczennika? tak/nie
4. czy atakował tych co ocenili film poniżej jego oczekiwań? tak/nie
5. wielokrotnie? tak/nie
Odpowiedz proszę. Po poście z odpowiedziami przeniesiemy dyskusje na PW, o ile chcesz. bo ja nie chce zaśmiecać tego tematu dialogiem z Tobą.
Heh te pytania mogą działać w różne strony, wystarczy je tylko lekko zmodyfikować, więc nie widzę w tym sensu. Są zadane w sposób mający jednoznacznie wskazywać na odpowiedź. :P
Widzisz, czyli przyznajesz, że odpowiedź to "tak". On by próbował ba... on by się wszystkiego wyparł!!!
Napisałem też, że te pytania (niektóre po modyfikacji) można odwrócić w kierunku innych osób. Wtedy również odpowiedzi brzmiałyby "tak".
Nigdy nie mów nigdy ;) ci którzy go bronili i mieli konkretnych wpływ - teraz są przeciwko. Przepraszam, ale chyba ty niczego nie nauczyłeś się z zeszłorocznej wiosennej super edycji blokowania kont na tym forum. uważasz, hmm... że on wyleciał za sytuacje z Kamilem? Tak ogólnie to nie.. tylko dlatego, że niektórzy milczeli (osoby które wiedzą jaka była sytuacja z blokowaniem kont) to potem ktoś wysnuł wnioski, że w tym starciu to Kamil wygrał bo Stark został wywalony. Wiec odwoływanie się do tego, że stark przegrał kamil został i to dla kogoś ma być lekcja, jest po prostu słabe... bo ta "bajka" działa się inaczej po prostu ;)
Wiem za co wyleciał, ale można tę sytuację lekko podciągnąć pod to, że on przegrał, a Kamil wygrał. W gruncie rzeczy tak się stało, nieważne jak. Nie tędy droga - to miała być lekcja dla innych.
Nic nie usuwałam, i nie zgłaszałam. W sumie byłam zła, że temat został usunięty ponieważ kamil bardzo bezczelnie tam się zachował i swoim komentarzem wyłożył się na całego i każdy mógł zobaczyć, co sądzi o swoich "znajomych". Szkoda, gdybym mogła wybierać zostawiałbym temat. A sama treść czy plagiat? Nie chcę tego aż tak nazywać, ale ewidentnie było to niesmaczne. Gdyby kamil z początku zachował się wobec mnie inaczej nawet bym mu pomogła i aktywnie udzielała się w temacie... a że zrobił czyste świństwo i "sprzedał" użytkowników, to skończyło się to dość niesympatycznie.
Chcesz powiedzieć, że oceniłabyś cały temat inaczej, gdyby tylko Kamil inaczej się zachował? Może trochę obiektywizmu?
Tu nie chodziło o zawartość prezentowanego słownictwa i intencji ale jego zachowania wobec budowania tematu i tego jego ego = "tajemnica" / "tego jeszcze nie było!!!" Przywłaszczył sobie pomysł innych osób jeszcze się tego wypierając - bo to są jego przemyślenia...a my to co pisaliśmy? Może bym odpuściła, ale zabrał się za temat bliski memu sercu + przypomniało mi się jak naskoczył w momencie gdy został zdublowany jego temat ze zdjęciami promocyjnymi od BOFA...boże jaka afera była to było parę zdjęć.... a tutaj mamy coś więcej niż 5 linków... ;/
Ja multikontem? tak, chciałoby mi się oceniać 2000 filmow na multikoncie. Zgłoś mnie za multi konto proszę.
Piszę ogólnie do wszystkich, był sobie dobry temat, a został zarzygany spamem, bo jakiś użytkownik plagiatuje tematy...no litości.
Plagiaty się blokuje. To naturalna kolej rzeczy.
Tak jak recenzję sebastiannycz skopiowaną z Walkiewicza.