PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249778
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

7,4 naprawdę...?

użytkownik usunięty

Czego jak czego, ale takiego zjazdu to się nie podziewałam :D Film musi być naprawdę tragiczny w porównaniu do poprzednich części...

Jaka była najbardziej absurdalna scena? A jaka wypadła najlepiej?

użytkownik usunięty

Podobno najabsurdalniejszą scena jest Legolas vs Grawitacja

ocenił(a) film na 6

Masz, oglądasz na własną odpowiedzialność ! :P

https://www.youtube.com/watch?v=FtIKfVbYCiA

ocenił(a) film na 3
calays

o.O oglądając ten moment miałam wrażenie, że to fragment walkthroughu z gry platformowej.. Jackson, co ty ćpiesz.

ocenił(a) film na 7
calays

A MATKO! Serio? Nie koniecznie sobie tak to wyobrażałem...

ocenił(a) film na 6
Thranduil231

a śmierć Thorina też chcesz zobaczyć :)? ale absolutnie nic nie przebije Legolasa

ocenił(a) film na 7
calays

Chcę ;)

ocenił(a) film na 6
Thranduil231

sentia znalzła, proszę

nie jest po kolei, i nie ma najgorszego momentu - pod lodem niestety tutaj (sceny z bilem to sobie ktoś na końcu wstawił jakby co)

https://www.youtube.com/watch?v=I0r9udut8Y0

ocenił(a) film na 7
calays

WoW! Dzięki! Może uronię łezkę w kinie :'(

calays

Obiecałem sobie że nie będę oglądał fragmentów filmu, ale tu zrobię wyjątek. Muszę się psychicznie przygotować na tę scenę :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
lolmiki

to jest Legolas vs. Grawitacja

calays

Idę zaparzyć herbatę.

calays

To na prawdę tak wygląda w filmie?!

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Powiem ze o 5 rano w kinie wygladalo to lepiej ;) ale bylem troche ospany może

ocenił(a) film na 5
calays

Co to ***** jest?!

calays

ahahahahahah

calays

Cóż.... taki z niego Assassyn:P

ocenił(a) film na 6
sentia

Można? Można ! :D

ocenił(a) film na 6
użytkownik usunięty
calays

Hahhahhahahaha!!!!

Motyw muzyczny z Kac Vegas - pasuje jak ulał i tekst "I love cocaine" hehe

ocenił(a) film na 6

Moim zdaniem najgorsze masz już za sobą :)

użytkownik usunięty
calays

No i kulą dalej ;)

Ludzie po całym maratonie mieli zaburzoną percepcję, stąd taka niska ocena.

ocenił(a) film na 7
elensil20

LIKE LIKE LIKE.

elensil20

3X Like

elensil20

film jest słaby, nawet zasługuje na niższą ocenę.

ocenił(a) film na 7
petro123411

zgadzam się

ocenił(a) film na 7
elensil20

3 razy like przechodzisz dalej!

ocenił(a) film na 8
elensil20

Rock star energy drink i jedziemy z maratonem!! :D ale tak serio to wybaczylbym te absurdalne sceny grzyby nie te ch**owe teksty typu:" Matka cie kochała"

ocenił(a) film na 7
JBridges

zgadzam się

ocenił(a) film na 3

Trzecia część pełna jest absurdu i groteski niczym z "300", tylko że tam jako adaptacji komiksu wyglądało to fajnie, tutaj było fatalnie. Chodzi tu np o jakiegoś trolla z kamieniem na łbie, który rozpędza się i z bańki rozwala mur... (?) Wszystkie sceny z Alfridem były tak żenujące, że miałem ochotę wyjść z kina. Co to wnosiło do akcji? Jeśli miało utrzymywać konwencję żartobliwą Hobbita, to wyszło strasznie. Jedziemy dalej, Thranduil jeżdzący na swoim reniferze [ :) ], który nadziewa orków na rogi i odcina im głowy...
Dla mnie jako fana Władcy, brakło tego patosu, powagi chwili. Bitwa pięciu armii, a czułem się, jakby to była jakaś komedyjka, nawet śmierć Kiliego czy Thorina w ogóle mnie niestety nie poruszyła. Liczyłem, że będzie to epickie zakończenie dobrej (choć nieporównywalnie slabszej z Władcą) trylogii, a okazało się to najgorszą z wszystkich 6 filmów o Śródziemiu.

użytkownik usunięty
mati2519

Czytając Twoją wypowiedź aż boję się oglądać ten film...Były chociaż jakieś plusy, zapadające w pamięć sceny? A jak tam sprawa ze Smaugiem? Słyszałam, że w filmie jest tylko przez 10 minut.

Jak go było 40 minut w Pustkowiu, to narzekali że za dużo. Hipokryzja i tyle.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Jak mówiłem, sprawa długości pojawiania się go na ekranie był dla mnie najmniejszym problemem. Największym było to, w jaki sposób zabija go Bard. Śmieszne było to, że kreowali Smauga na potężną bestie, od której podmuchu łamią się drzewa, a tutaj zabija go rybak, strzelając do smoka używając do tego własnego syna (WTF??!!).

mati2519

W tej chwili łapię się za głowę i spoglądam na półkę z ksiażką :P

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Nie chodzi mi tutaj o zgodność z książką tylko o przedstawienie tej sceny, która była strasznie kiczowata.

mati2519

Chodziło o relację ojciec-syn. Ale widze, ze tym co mówią, ze fabuła filmu jest banalna, nawet to trudno zorzumiec. Koniec gadki-szmatki. The end.

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 3

To dopiero były czasy! Kiedyś za przeskrobanie czegoś dzieci robiły za kuszę, a teraz tylko daje się szlaban na komputer i zakaz wyjścia na dwór.

mati2519

ogólnie z tego smoka zrobili debila :D

użytkownik usunięty
petro123411

Zrobili, czy nie zrobili, dobrze, że było go w miarę dużo, bo to on ( a właściwie jego wygląd) ratują drugą część.

użytkownik usunięty
mati2519

"zabija go rybak, strzelając do smoka używając do tego własnego syna"

Widzę, że film rzeczywiście będzie arcydziełem swojego gatunku :D Fantastyka aż kipi.

ocenił(a) film na 3

Również widzę, że wiele osób narzeka na Smauga, ja akurat jakoś bardzo nie, może tylko to, że naprawdę było go za mało. No i sposób, w jaki zabija go Bard... Śmiało moge to dopisać do wypowiedzi wyżej, czysty absurd, nie chce Ci spoilerować, ale sam opis wygląda tak śmiesznie...
Co do plusów, z pewnością wątek szaleństwa Thorina i jego relacje z Bilbo były bardzo interesujące. Również sam początek bitwy zaczyna się tak, że czulem ten dreszczyk jak np. kiedy w Powrocie Króla pojawiają się Rohirrimowie. Jednak tutaj z każdą minutą jest tylko gorzej. Bitwa staje się chaotyczna, pozbawiona ładu i składu. No i Legolas, którego akcje są równie sztuczne, jak wyraz jego twarzy. To mój największy zarzut wobec Hobbita, nadużywanie komputera. Brakuje mi tej realności i budzących grozę orków...