PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249748
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Nie wiem czy to fanmade, ale chyba nie, chociaz sam nie wiem. Tak czy siak - wygląda wspaniale :)
https://twitter.com/PryftanAW

kamilxxx09

To raczej oficjalny plakat, podobnie jak ten ze wczoraj z Bardem. Zauwazmy, że nekromanta trzyma miecz.

kamilxxx09

Sauron trzyma miecz?

kamilxxx09

Znowu temat z plakatem.... CO ZA ZASKOCZENIE...

HellDeath

Dotyczy filmu, więc nie ma się czego czepiać. Może sobie zakładać ile chce.

bartoszcyc8

Bronisz tego chłopaka jak pies swego pana.

HellDeath

Hahaha....

sentia

Tylko taką trollicę jak ty może bawić taki tekst. Dorośnij.

ocenił(a) film na 3
bartoszcyc8

Bo tekst był fajny trolu.

JBridges

Nie pisz do mnie trollu.

HellDeath

Chyba wracasz do formy trollu i multikonciarzu.

bartoszcyc8

Znowu ci się włączył "obsesja Starka"?
PUDŁO!!!!
Jestem indywidualna jednostką która od czasu do czasu sobie tutaj wejdzie powie co myśli.
A te teksty o "trollicy" w stosunku do S. są nudne byś wymyślił cos oryginalnego bo dziewczyna chyba jest juz konkretnie znudzona ta starą śpiewką. POKAŻ NA CO SIE STAĆ!!!

HellDeath

Myślisz, że ktoś normalny ci uwierzy w twoją indywidualność?
Nie jestem nią i nie będę pokazywał na co mnie stać.

ocenił(a) film na 10
HellDeath

Ciekawe że zacząłeś się wypowiadać akurat po zbanowaniu DarkSitha.

Kjcdudbjsdv

Ale on się pogrąża.

Kjcdudbjsdv

Nie wiem, czy to on czy nie, wiem natomiast że JBridges to on.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

To ten i ten.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Że niby kim jestem? Za spokojnie więc musisz prowokować? Ty się nigdy nie zmienisz.

JBridges

Podobnie jak ty. I ja nie prowokuję, tylko stwierdzam fakt.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Oczywiście, że prowokujesz, znowu jakieś bzdury piszesz. Już Ci pisałem, jak masz na punkcie tego typa obsesję to umów się z nim. Twoja natura prowokatora jest tu faktem.

JBridges

Oj, chociaz byś nie mówił nieprawdy. Dobra, mniejsza o to.

Kjcdudbjsdv

Ciekawe, że ktoś ma z tym problem:D Czyżby kolejna osoba z obsesją? To ciekawe. W życiu nie spotkałem tak dziwnej zbieraniny..

ocenił(a) film na 10
HellDeath

Daj spokój. Oboje wiemy że jesteś multikontem.

ocenił(a) film na 4
bartoszcyc8

Szkoda tylko, że w jego wykonaniu to kolejny temat gdzie wrzuca ten sam link, który już za parę godzin będzie nieaktualny. Ktoś kto wejdzie w niego jutro znajdzie inną informację. Nawet nie chce mu się wysilić by podać bezpośredni link.

Tu link do plakatu.
https://pbs.twimg.com/media/B0KSX9XCEAAyTaD.jpg

Belief

Liczyłem ze mnie wyręczysz :P

Belief

Nie zwracałem uwagi czy później są nieaktualne. Nie wiem czemu wrzuca takie linki.

ocenił(a) film na 4
bartoszcyc8

Nawet wczoraj założył temat w którym poleca tą stronę śledzić.
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Podaj%C4%99+stron%C4%99%2C+gdzie+mo%C5%BCna+%C5%9Bledzi%C4%87+nowo%C5%9Bci%3 A,2525806

bartoszcyc8

Robicie z byle czego problem. Po prostu nie wiedziałem, jak ten plakat zawrzeć w jednym linku, wiec podałem cała stronę.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

O,Biały Jeleń!

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Coś nie wyraźnie wygląda ten Sauron.
Nawiasem mówiąc taki wygląd byłby bliższy temu o czym mówił Tolkien niż rzucające się we wszystkie strony Oko Saurona na szczycie Barad Dur.

ocenił(a) film na 4
Anthrax91

Bo trzeba zacząć od tego, że Sauron miał postać.

ocenił(a) film na 4
Belief

W książkach tak. W filmie wymyślili sobie że nie ma i potrzebny jest mu do tego Pierścień.

ocenił(a) film na 6
Belief

Ale jeszcze trzeba ogarnąć to jaką miał tę postać ;p

ocenił(a) film na 4
calays

Miał ręce, nogi i głowę :]. nie był samym okiem :P

ocenił(a) film na 6
Belief

Aaaaaaaaa czytasz już Historię Śródziemia ?

ocenił(a) film na 4
calays

Nie, czasu nie mam. Stanęłam jakiś czas temu na trzeciej erze w Niedokończonych Opowieściach i ruszyć dalej nie mogę. A wpierw chcę to przeczytać.

ocenił(a) film na 6
Belief

a bo tam jest o jego "obliczu" i Melkora, ogólnie wolę tę przystojniejszą, czy wg. książki "piękniejszą" wersję Saurona ;)

calays

Grałaś w Śródziemie: Cień Mordoru? Tam jest moim zdaniem fajnie pokazany "piękny" Sauron, ale widać takie zło w jego oczach. :)

ocenił(a) film na 6
bartoszcyc8

A już jest ta gra ?!? Sorry ale nie jestem aktualnie na bieżąco z grami a w sumie chciałam w to zagrać :) A co z nim tam jest, w tej grze???

calays

Pewnie, że jest. :) Jest pokazane jak Celebrimbor wykuwał pierścienie z Sauronem i takie fajne zbliżenie na oczy Saurona, w których po prostu widać że już ma plan... Ale nie będę ci zdradzał. Zagraj sama. :)

ocenił(a) film na 6
bartoszcyc8

Kurczę! Muszę w to teraz zagrać ;) A ogólnie jak wrażenia z gry? Bo mi po zwiastunach trochę przypominała assassin's creed - wersja Śródziemie.

calays

Mi się gra bardzo podobała i masz rację, bo jest to taki assasin w Śródziemiu, tylko bardziej brutalny (obcinanie głów, dużo krwi, itp.) Skradanie jest wskazane, bo w przeciwnym razie będziesz walczyć z 30 orkami naraz. :)

ocenił(a) film na 6
bartoszcyc8

A fabułą? Jest nawiązanie do książek konkretniejsze jakiś wątków czy raczej większość to wymysły twórców? Hmm, a w grze jest cały czas akcja czy jest chwilka aby pospacerować? To jednak Śródziemie chciałabym sobie coś obejrzeć a nie tylko gonić kogoś albo uciekać ;p

calays

Ale to w końcu Mordor, więc pooglądasz tylko wrednych orków i ciągle będziesz ich gonić, bić albo przed nimi uciekać. Naprawdę cały czas jest akcja, co dla niektórych osób może być nawet denerwujące. :)
Co do fabuły to główny bohater i jego wątek są wymyślone przez twórców, ale wątek Celebrimbora (oprócz tego że jest duchem) i jego retrospekcje fajnie nawiązują do książek. Jest trochę odstępstw, ale ogólnie się to trzyma. :)

ocenił(a) film na 6
bartoszcyc8

Zapowiada się naprawdę fajnie, z pewnością zagram :) Dzięki!

calays

Spoko. :)

calays

ALE PORAŻKA! Ten plakat to jest jednak fanmade. Za Sauronem stoi Gandalf z mieczem, a Saurona doklejono. TO z bannera:

http://heirsofdurin.files.wordpress.com/2012/02/hdos_tapestry_intl.jpg

kamilxxx09

Właśnie pytałem o ten miecz, bo mnie to zdziwiło.

ocenił(a) film na 10
calays

Tu masz Saurona w Śródziemie: Cień Mordoru:
http://i.ytimg.com/vi/cVYqvANfiGI/hqdefault.jpg

A tu jego z Celebrimborem:
http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20140726061347/middleearthshadowofmordor7723/ images/9/90/SauronAndCelebrimbor.png

ocenił(a) film na 4
calays

Humanoidalną - tak to się ładnie nazywa :P

ocenił(a) film na 6
Anthrax91

oj tam ! mi chodzi o jego piękno zew. ;p