Czyżby Minas Tirith i Mordor to był podług tego pikuś? :)
http: //www.stopklatka. pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=933081
Uważam, że próg wiekowy w pierwszej części był zaniżony. Bodajże 10+(?). Zdecydowanie za niski. To, że konwencja ogólnie jest dośc dziecinna, łatwa i przyjemna, nie zmienia faktu, że trochę głów się potoczyło i krwi polało, a i orki do najprzyjemniejszych nie należały, dla takiego młodego mózgu.
Gdy byłem mały i oglądałem LOTRA bałem się później zasnąc i raczej nic w tym dziwnego.
Próg wiekowy jest bardzo naciągany, pewnie tylko na styk mieści się w ustalonych normach, aby więcej kasy ściągnąc.
Dokładnie. Może twórcy myśleli, że skoro większość jest w CGI, to będzie łatwiej zaniżyć próg, hehe.
A co do LotRa, to się zgadzam - orkowie choćby w Prologu do Drużyny nawet dziś są odrażający :)
Gdy oglądałem dwie wieże miałem 8 lat i nie miałem problemów z zaśnięciem. Może to przez zbyt dużo przemocy w kreskówkach z tamtych czasów?:P
Każdy z bohaterów ma mieć podobno swoje pięc minut; będzie aż pięć armii brało w niej udział; walka będzie toczyła się na ziemi i w powietrzu. Nie wiem, jak Ty, ale ja o epickość w tym przypadku się nie martwię :)
No właśnie jak czytałam te opisy to aż mi ciarki po plecach przechodziły! Nie mogę się doczekać, raczej nie musimy się chyba obawiać, że zamiast epickości będzie kicz... Nieee, to przecież stary, dobry, kochany PJ : )
Tary dobry kochanym PJ... a przed chwilą pisałeś, że ten stary dobry kochany PJ zrobił lipną bitwę w Lotr...niektórych trudno jest zrozumieć....
Bitwa z pierwszej części hobbita (bitwa u bram Mori) była pokazana kiepsko. Nie pojawił się Dain, nie pojawił się Balrog a sama bitwa była krótka.
w bitwie u bram Morii nie miał prawa się pojawić Balrog, ale całą sprawę z Dainem i Azogiem Jackson skopał