PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249719
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Czyżby Minas Tirith i Mordor to był podług tego pikuś? :)
http: //www.stopklatka. pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=933081

ocenił(a) film na 8
yerbol

Zapowiada się masakra... :)

Pepsaj

Ja tam mam nadzieję, że przynajmniej zwiększą próg wiekowy... :)

ocenił(a) film na 6
yerbol

Uważam, że próg wiekowy w pierwszej części był zaniżony. Bodajże 10+(?). Zdecydowanie za niski. To, że konwencja ogólnie jest dośc dziecinna, łatwa i przyjemna, nie zmienia faktu, że trochę głów się potoczyło i krwi polało, a i orki do najprzyjemniejszych nie należały, dla takiego młodego mózgu.
Gdy byłem mały i oglądałem LOTRA bałem się później zasnąc i raczej nic w tym dziwnego.
Próg wiekowy jest bardzo naciągany, pewnie tylko na styk mieści się w ustalonych normach, aby więcej kasy ściągnąc.

OjciecNieChrzestny

Dokładnie. Może twórcy myśleli, że skoro większość jest w CGI, to będzie łatwiej zaniżyć próg, hehe.
A co do LotRa, to się zgadzam - orkowie choćby w Prologu do Drużyny nawet dziś są odrażający :)

yerbol

Gdy oglądałem dwie wieże miałem 8 lat i nie miałem problemów z zaśnięciem. Może to przez zbyt dużo przemocy w kreskówkach z tamtych czasów?:P

Pepsaj

Jakiś argument przemawiający tę masakrę??

ocenił(a) film na 8
straightlines

Post wyżej.

yerbol

Niech Bitwa Pięciu Armii będzie ociekała epickimi ujęciami! W 'Powrocie Króla' bitwa lipna była...

buszasz

Każdy z bohaterów ma mieć podobno swoje pięc minut; będzie aż pięć armii brało w niej udział; walka będzie toczyła się na ziemi i w powietrzu. Nie wiem, jak Ty, ale ja o epickość w tym przypadku się nie martwię :)

yerbol

No właśnie jak czytałam te opisy to aż mi ciarki po plecach przechodziły! Nie mogę się doczekać, raczej nie musimy się chyba obawiać, że zamiast epickości będzie kicz... Nieee, to przecież stary, dobry, kochany PJ : )

buszasz

Dokładnie! A tu masz 13 krasnoludów, plus Hobbita i Czarodzieja, więc tym bardziej... :D

buszasz

Tary dobry kochanym PJ... a przed chwilą pisałeś, że ten stary dobry kochany PJ zrobił lipną bitwę w Lotr...niektórych trudno jest zrozumieć....

buszasz

Bitwa z pierwszej części hobbita (bitwa u bram Mori) była pokazana kiepsko. Nie pojawił się Dain, nie pojawił się Balrog a sama bitwa była krótka.

ocenił(a) film na 6
kiogu1

w bitwie u bram Morii nie miał prawa się pojawić Balrog, ale całą sprawę z Dainem i Azogiem Jackson skopał

yerbol

Helmowy Jar Forever!

dawidking2

e tam bijatyka na urodzinach Bilba to dopiero ociekała epickością....

straightlines

Tak, Helmowy Jar był super, natomiast w Gondorze bardzo irytowała mnie obecność kobiet i dzieci, które zamiast kurna schować się gdzieś, na pewno mieli jakąś cholerną piwnicę, to one uciekały, bo tu nagle Ork się pojawił z krwiożerczą maczetą. No dajcie żyć. !!