przypomnialo mi sie po obejrzeniu trailera ze w filmie nie pamietam sceny pościgu rydwanu i ataku na baranach. Czy mam zaniki czy wy tez tego nie mieliście na maratonie??
Scena na baranach była, a z tym rydwanem to może chodzi Ci o to jak Bard zjeżdżał ze schodów na tym wozie ta scena też była na maratonie :) Ja zauważyłem, że Bilbo ciągle zakładał pierścień na środkowy palec co pewnie było zamierzone :D
Nie było wielu scen w filmie ze zwiastunu jak i z książki. Wszystkie je (łącznie z pogrzebem Thorina, Kiliego i Filiego oraz koronacją Daina) będziemy mogli zobaczyć w rozszerzonej edycji.
ja nawet nie zauważyłem sceny z tymi wielkimi stworami robakołakami, ani razu normalnie. i dodam że w tytule mamy Bitwa pięciu armii tak na prawdę mamy bitwę 2 armii z udziałem małego składu ludzi co nie można nazwać armią podobnie jak i u orków i Wargów i orłów To nie były armię tylko małe składy. 7 czy 10 orłów to jest armia,chyba nie
Reżyser chyba nie wie co to znaczy armia.
No odpowiedz .........?? przecież ja mam 28 lat i jest recenzionistą filmów więc bardziej skomentuj moją wypowiedż a nie piszesz tylko
Ale bzdury...
Mam pytanko : Dlaczego ludzie uważają ,że ŁOTR jest ciekawszy i fajniejszy od hobbita.
Moim zdaniem hobbit ma cieplejsze kolory i owiele sympatyczniejszą przygodę niż w szarym i prawie 6 godzinnym ŁOTR
Może ktoś z was zrobi własną Edycje reżyserską kto wie,połączyć sceny z dodatków zawsze można.
-Reżyser nie mógł dać sceny z Bilbo jak zakopuje rzołędzia w Dale jeśli chodzi o EE bo w EE nie mogą się znaleść sceny które rozwijają fabułę, tylko dodatkowe(niepotrzebne) Ale przecież mógł dodać tą scenę w Oryginale no cóż.
Może wiesz z jakiej strony pobrać materiały dodatkowe do edycji rozszerzonej bitwy....chodzi mi głównie o te sceny z żołędziem.
sceny z trailerów w wersji rozszerzonej możemy zobaczyć lub nie. W przypadku trailerów LOTR było w nich kilka scen, których później nie pokazano w żadnych wersjach filmów.
Tak to jest jak reżyser ucina najważniejsze sceny z filmu i tylko robi niepotrzebną nadzieję tym,którzy czekają na EE
-Ale co już nic nie da się zrobić i to tyle
-Film już wyszedł, już bez sensu dalej w to brnąć
Może ktoś z was zrobi własną Edycje reżyserską kto wie,połączyć sceny z dodatków zawsze można.
-Reżyser nie mógł dać sceny z Bilbo jak zakopuje rzołędzia w Dale jeśli chodzi o EE bo w EE nie mogą się znaleść sceny które rozwijają fabułę, tylko dodatkowe(niepotrzebne) Ale przecież mógł dodać tą scenę w Oryginale no cóż.
Teraz tylko czekać aż ktoś zrobi edycję z połączonych scen z dodatków.
no mi się też przypomniało że paru scen ze zwiastuna brakowało. nie tylko tego pościgu rydwanem ale też zjazdu krasnoludów na kozicach ze zbocza, wystrzału z takich jakby wielkich łuków(to ma jakąś fachową nazwę ale nie pamiętam ;p), nie było też kwestii Gandalfa "Jak skończy się ten dzień?" anie "to był ostatni ruch wielkiego planu..." tego jak Saruman wychodzi zza pleców Galadrieli tez nie ma, Thorin nie wypowiedział "wszystko co zrobiłem, zrobiłem dla nich", ani Bilbo :Co można zrobić w obliczu śmierci?", a Thorin nie wypowiedział "I will have war!" tak epicko jak w zwiastunie. i to chyba wszystko co można było znaleźć w zwiastunach a nie było w filmie (a przynajmniej na tego nie widziałem ;p)
To jak Saruman wychodzi zza pleców Galadrieli jest, tylko mija dość szybko, praktycznie jak Beorn. To zresztą jest podczas walki z nazgullami.
Kiepsko nagrane ale kiedy Galadriela całuje Gandalfa widać białą postać to Saruman...
h t t p s : //www.youtube. com/ watch?v=fG-q9SM5WFM
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Trailer+a+film,2567989#post_12947779
Niestety ja też nie zauważyłem tej sceny z Rydwanem i kozłami, nawet elfy w całej bitwie nie użyli ani razu łuku mimo to że w trilerze tego filmu widać wystrzelone strzały nie jednokrotnie. Nie ma tam sceny z Gandalfem który mówi 'Jak się ten dzień skończy".
Tak naprawdę nie ma tam prawie żadnej sceny z trileru.
Nazwa filmu to bitwa pięciu armii,armii było tylko 3: Elfy i kranoludy i orkowie a ludzi walczyło bardzo mało tak samo jak wargów orłów i goblinów,nie można nazwać tych malutkich składów armią no Błagam ;Bitwa 2 armi bo Elfy potem pomagały krasnoludom
Bitwa 2 Armii a nie 5 armii no Błagam co to ma być
Tak to jest jak reżyser ucina najważniejsze sceny z filmu i tylko robi niepotrzebną nadzieję tym,którzy czekają na EE
ak to jest jak reżyser ucina najważniejsze sceny z filmu i tylko robi niepotrzebną nadzieję tym,którzy czekają na EE
niestety się zgadzam... film jest kiepski, nie ta liga co LOTR, bitwa chaotyczna... jeśli to w ogóle można nazwać bitwą
to prawda bitwa nie była bitwą,ja widziałem w niej tylko uciekajacego Alfrida i thorina walczącego z Azokiem,i to morzna nazwać bitwą.....3/4 bitwy to nie bitwa 5 armii tylko bitwa na górze z azokiem.....
w EE jest ale nie oglądaj tego filmu w EE bo jest jeszcze bardziej tandetny, Bofur sterujący trollem no porażka
hobbit BPA to tandetny film ponieważ nie zobaczymy w nim bitwy z robakołakami, ciężko to nazwać bitwą pięciu armii skoro 3/4 bitwy to bitwa pomiędzy Azokiem a thorinem......
Tylko dlaczego nie rozumiesz, ale mam jeszcze pytanie.....dlaczego w wersji rozszeszrzonej i tak nie ma wszystkich scen co były w trilerach....??? proszę odpowiedz...
Nadal nie ma w EE Gandalfa który mówi "Jak skończy się ten dzień?" ani Bilbo :Co można zrobić w obliczu śmierci?"
Nadal nie ma w EE Gandalfa który mówi "Jak skończy się ten dzień?" ani Bilbo :Co można zrobić w obliczu śmierci?"
Weż ty to jakoś skomentuj........
a jak mam to skomentować? już ci napisałem że nie siedzę w głowie reżysera by to wiedzieć... sam sobie zadaję pytanie od grudnia 2014 gdzie w tym filmie jest klimat Tolkiena, do dziś odpowiedzi nie uzyskałem... spytaj kamila on ma kroniki odpowie ci :)
mam pytanie, czy wyjdzie jeszcze kolejna wersja rozszerzona hobbita BPA bo wciąż nie ma tam niektórych scen z reklam ?
Porozmawiajmy razem, i ty też zadawaj pytania ??
Mam jeszcze pytanie. Znowu nie ma scen co w trailerze bitwy pięciu armii nawet w EE no o co chodzi do jasnej ...A ty jakie masz przeczucia ???