Na podstawie całej trylogii Hobbita, ale nie w takim Lego-klocuszkowym wydaniu, tylko w takim, jak np. Powrót Króla. Ta gra była świetna, chciałbym by kiedyś powstała taka gra :/
Jest jedynie na podstawie ksiażki, ale z 2004 roku bodajże. Grałeś? Ma cudowny klimat, mimo że grafika wiadomo - bez szału (choć jak na tamte lata i tak porządna).
Nie grałem niestety. Hobbita i Władcę poznałem dopiero w 2011 roku, gdy omawiałem lekturę w gimnazjum, a to było już trochę za późno, by zakupić tą grę. Na PC posiadam tylko Powrót Króla i jest to jedna z moich ulubionych gier komputerowych (choć nie mam ich za wiele). Co do grafiki - im gra robi się starsza, tym też grafika się starzeje. Ale ja lubię stare gry. Na przykład nie wiem czy grałeś w Opowieści z Narnii: Lwa, Czarownicę i Starą Szafę na PC. Teraz jak w nią gram, to grafika wydaje mi się już lekko przestarzała, ale też ma bardzo fajny klimat, tak więc mam też parę sentymentów do gier :)
Grałem w Narnię :) Raz przeszedłem w jeden dzień całą hah :) Grałem też w Ksiecia Kaspiana - jeszcze lepsza, ale i trudniejsza.
Natomiast Hobbita można spokojnie jeszcze zakupić w internecie za grosze. Ja ją kupiłem jakies 9 lat temu za 12 zł.
Co do Narnii racja, też raz wygrałem całą grę w jeden dzień, głównie dlatego, że znałem niektóre triki. Jak byłem w podstawówce, to nie mogłem przejść tego poziomu "Za Aslanem". Przejść obok tych centaurów, zagrać na flecie na czas, albo użerać się z tymi potworami w lesie, pamiętam jaki byłem na to wściekły. Co do Kaspiana też się zgadzam - lepsza, trudniejsza, no i miała lepszą grafikę. Szkoda, że nie zrobili gry 3 części na PC. Zawsze marzyłem, aby zagrać Eustachym. Co do Hobbita - Ja Powrót króla kupiłem w podobnej cenie za 10 zł, jak znajdę Hobbita, to kupię, bo czuję wewnętrzny niedosyt :)
Hah, to prawda, ten poziom był trochę trudny. Chociaż mnie irytował też poziom z bitwą, bo wiecznie miałem problem z przewracaniem tych stosów siana, co to trzeba było je popchnąc na olbrzymy i innych wrogów :P
Kup, kup, gra może i jest trochę stara już, ale ma cudowny ksiazkowy klimat, Śródziemie czuć w niej pełną parą, no i generalnie jest to naprawde dobra gra przygodowo-platformowa z mnóstwem ciekawych zadań do wykonania :)