Tu masz to co moze - ale podkreślam MOŻE - pojawić się w wersji EE.
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Co+by%C4%87+mo%C5%BCe+zobaczymy+w+wersji+EE+-+podsumowanie+video,2621157
Błagam, tylko nie Alfrida...
Na razie pozostaje nam czekanie. Możemy tylko przypuszczać co twórcy mogą dodać, póki co ciężko o pewne info.
Niestety dadzą Alfrida. I pojawi się przez ok.8 minut. Dość spoilerów.
Ja chciałbym wydłużoną o 3 minuty scenę ze Smaugiem
Ponoć ma coś być dłuższa scena ataku Smauga, a co do Alfrida, nie koniec z nim...
Jakieś tam pierdółki bądź sceny niezbędne który powinny znaleźć się w kinówce acz pozbawione klimatu i pozostawiające wrażenie nijakie.
Smaug powinien być, ogólnie jest trochę wątków do rozwinięcia / zakończenia. Jeśli twórcy jeszcze w rozszerzonej wersji pokażą więcej scen z Alfridem, to będzie już spora przesada, całkiem niepotrzebny i drażniący zapychacz.
smaug raczej miał już swoje 5 minut w drugiej części, momentami prawda nużące, ale mimo to miał. No w każdym bądz razie smaug jest wątpliwy.
Chodzi raczej o rozwinięcie początkowej sceny, i tak jednej z najlepszych w całym filmie. Smaug wprowadził film na świetny tor, który później był już odrobinę zbyt chaotyczny.
Wiem o co chodzi, w sumie chciałbym troszeczkę więcej smauga rzec jasna
co do chaotyczności filmu to zaczyna się od wybiegu krasnoludów z Ereboru, ehhh żenada, mogli w ogóle wątek Smauga zakończyć w dwójce, razem z wątkiem Dol Guldur po licho te 7 minut wątku Dol Guldur w ostatnim Hobbicie.
Co do EE
mi się marzy zobaczyć troszeczkę więcej Białej Rady, Rivendell, Balina w domu Bilba, i pogrzeb i koronacja, a resztę to se PJ może w 4 L schować.
Zbyt wiele postawiono na efekty, nie na budowanie klimatu. Bitwa miała być głównym wątkiem - owszem, jednak... a zresztą nie będę porównywać do WP, bo tego porównać się nie da ;)
Co do EE, liczę na podobne sceny, plus więcej szaleństwa Thorina i brakujących wątków z książki. Liczę że dadzą sobie spokój ze scenami batalistycznymi, których w filmie jest dostatek.
Co do efektów, jestem tolerancyjny, ale przez te efekty klimat się zagubił niestety.
Radagast ponoć ma być w Dol Guldur, ratować Beorna coś w ten deseń. Jakaś retrospekcja najpewniej na wiele bym nie liczył :P
Akcja w czasie Hobbita nie, ale prolog też nie. Jak już to retrospekcja.
Były plotki, że Radagast pójdzie namówić Beorna do udziału w Bitwie i ten zgodzi się, przypominając sobie o torturach w Dol Guldur.
Po ataku białej rady odpada, bo wtedy jest rozmowa Gandalfa z Radagastem może dłuższa + przekazanie Kostura chyba że będą jakieś przemontowania.
No własnie nie. Po ataku będzie na pewno, bo jak Ty sobie to inaczje wyobrażasz? Radagast o wojnie dowiaduje się od Gandalfa. I potem pewnie uda się z Rhosgobel do dmu Beorna, żeby go namówić na atak. Innej opcji nie ma. Teraz mozna tylko spekulować. czy przed Bitwą czy w czasie jej trwania. Na pewno po ataku Rady.
no scena z wizją w palantirze też na nią czekam :) ciekawy jestem czy to ten sam palantir co ma Saruman
Wątpliwe by to było pod koniec jeśli już to w Dol Guldur zaraz z początku no chyba że w rozszerzonej wersji zobaczymy Mordor ale to wątpliwe
To najlepiej niech dadzą scenę przed pożegnaniem z krasnoludami. Albo po tej scenie.
A tak w ogóle... Zapomniałem jaka scena była najpiękniejsza. Jaki był wynik
Chodzi Ci o moje głosowanie. Jesli tak, to wygrala scena, w której armia krasnoludów z Thorinem na czele rusza na armię orków pod Ereborem.
te z pustkowia dały wrażenie, przykładowo Beorn chociaż tak czy siak co ma piernik do wiatraka :D