Wg Tolkiena Kili i Fili giną w Bitwie 5 Armii i wątpię czy Jackson postawi na inną wersję wydarzeń. Jak dla mnie Tauriel zginie z ręki jakiegoś orka. Ale to już moja wyimaginowana wyobraźnia........
zapamięntajcie film to nie książka i lepiej tego nie podważać a to że film jest na podstawie książki nie znaczy że można zmieniać kilku zdarzeń
Kilka zdarzeń owszem można zmienić, ale gdyby Kili przeżył to to już by wpłyneło na dalszą częśc historii. Nie mam nic przeciwko tauriel, ale jakoś nie wyobrażam sobie by Kili dalej sobie romansował z Tauriel po stracie Wujka i brata.
Moim zdanie Kili zginie tak jak napisał Tolkien, Tauriel albo także umrze w bitwie albo nie mogąc się pogodzić ze śmiercią Kiliego odpłynie za Morze
Co do Tauriel ponoć ma odegrać ważną rolę w Hobbit: Tam i z powrotem, ale co do tego związku noc nie wiem.
Pozdrawiam ! :)
"Fajnie", że postać, której Tolkien nawet nie stworzył w swojej twórczości ma odegrać ważną rolę w filmie. Do tego absurdalny związek elfa z krasnoludem. Dziwne bo Tauriel jako postać zła nie jest. Mi się wydaje, że ona zginie ratując kogoś Znaczącego. No i ważną rolę odegra wtedy :).
Sugerujesz, że niektórzy mogą mieć jakieś potwierdzone informacje ze sprawdzonego źródła? :>
:)
na moje to z pustkowia smauga można już wywnioskować tak zwane bycie parą, ale na szczęście nie na długo, nie chodzi mi o to że jestem przeciwny parze, ale nie lubię jak ktoś zmienia ważne szczegóły książkowe
Więc powiem tak , zgodnie z książką giną takie postacie jak Thorin, Fili i Kili podczas obrony ciała Thorina , zaś w filmie ma być coś takiego że Tauriel też zginie a Kili będzie bronił jej ciała i też przy tym zginie
Zwiąże się z Legolasem, ale będzie romansowała z Kilim. Przez co Legolas zaszlachtuje Killiego, a Tauriel rzuci się ze szczytu Samotniej Góry.
Tauriel nie będzie z Kilim, ani z Legolasem, ponieważ zarówno Kili jak i Tauriel mają umrzeć. O Kilim było w książce, a skoro Legolasa ciągnie do Tauriel, to wiadomo, że muszą ją uśmiercić, gdyż nie występuje w LOTR.
Kili owszem, co do Tauriel - być może nie umrze, ale opuści Śródziemie. Były o tym ostatnio spoilery.
Mogę ci odpowiedzieć.Wątpię w to,elfy trzy razy wiązały się z ludźmi w związkach:
Beren-Lutien
Idril-Tuor
Aragorn-Arwena
Do związku krasnoluda z elfem nigdy nie doszło.Poza tym Kili co wynika z książki umrze broniąc Thorina ale w filmie może być inaczej.
Arwena nie była elfem [Elrond jej ojciec był półelfem], a Aragorn nie był człowiekiem [w jego żyłach płynęła krew ludzi, elfów i Majarów]. Poza tym ok.
Równie dobrze można napisać, że Luthien nie była elfem, bo jej matka (Meliana) była Majarem.
Ta krew elfow i Majarów w żyłach Aragorna jest taka jak wcale, ile już pokoleń minęło od samego Elrosa?
Elrond z kolei wybrał życie elfa i jest traktowany jako elf, więc Arwena jest 100% elfem.
Skoro Thorin Dębowa Tarcza i Kili i Fili ginom to kto zostaje królem pod górom bo już się zamotałem i nie wiem .
W filmie Kili umrze na oczach Tauriel. Ona pod koniec filmu będzie rozmawiać z królem elfów i zapyta cię go dlaczego ta miłość tak bardzo boli. A on odpowie bo jest prawdziwa. Ona powie mu że nie chce tej miłości i chce żeby ją zabrał. Ja osobiście rozumiem to jako prośbę i zabicie, ponieważ ona bardzo kocha kiliego i nie chce żyć w świecie bez niego