PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 250118
5,7 66 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

jak myślicie ? czy Jackson będzie mieć jakiś panel? może jakiś panel o EE Hobbita 3? jak ktoś coś wie to proszę o takową !

użytkownik usunięty

http://www.theonering.net/torwp/2015/06/17/98419-san-diego-comic-con-is-coming-a nd-torn-will-be-there/

coś znalazłem!

Spoko

wątpie, zeby było cos o wersji EE Bitwy.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Podzielam Twoją wątpliwość... nie spodziewałbym się wcześniej info niż lipiec/sierpień. Zapewne we wrześniu pojawi się pierwszy trailer wersji reżyserskiej, skoro można być coraz bardziej pewnym, że film w wersji rozszerzonej pojawi się na początku listopada na BR, zaś w wersji cyfrowej zapewne pod koniec października.

khazad7_2

Sądzę, że może nawet latem nic się nie pojawi - żadne info. Dopiero jesienią.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

To by mnie w sumie nie zdziwiło...
Wiedząc, że to ostatnia szansa na wypromowanie filmu, choć teraz w nowej, rozszerzonej odsłonie, mogą zwlekać do ostatniej chwili z informacjami.
Mam jednak nadzieję, że jeszcze latem powiedzą przynajmniej ile dokładnie czasu dodadzą w tej wersji. Bo co do premiery, to rzecz jasna do końca października/początku listopada trzeba i tak czekać... ale co to jest, raptem 4 miesiące! :)

użytkownik usunięty
khazad7_2

przecież ostateczny czas 30 minut już jest potwierdzone przez Jacksona :P

użytkownik usunięty
khazad7_2

http://screenrant.com/hobbig-battle-five-armies-extended-cut-running-time/

jak wół malowane wrota :P 30 minut

ocenił(a) film na 8

Słabo, liczyłem na co najmniej 60 minut ...
Oby było jak najwięcej wyciętych scen bitwy.

użytkownik usunięty
lelen_lis

No bitwa powinna być bardziej rozwinięta... ja czekam o wiele bardziej na Dol Guldur bo w wersji kinowej rozczarowałem się na tym wątku. Chociaż najbardziej czekam na Balina!

ocenił(a) film na 9

Dla mnie najważniejsze wątki do Dol Guldur, Beorn oraz pogrzeb Thorina wraz z siostrzeńcami.

użytkownik usunięty
khazad7_2

i jeszcze koronacja Daina!

ocenił(a) film na 9

Dokładnie.

użytkownik usunięty
khazad7_2

no i kwestia arcyklejnotu także nie zamknięta, też duży minus, złaszcza że Thorin tego kamienia pożądał a Jackson nie zakończył tego...

Ps. Wszystkiego najlepszego z okazji nocy Świętojańskiej, fajerwerek Gandalfa życze, świętuję od wczoraj, oglądałem Hobbit Niezwykła Podróż EE a dzisiaj pustkowie i bitwa taki maratonik sobie robię a w przyszłym tygodniu 3 dni po kolei puszczają u mnie w kinie Lotra i się wybieram więc świętuje cały tydzień !

ocenił(a) film na 9

Arcyklejnot zostanie pochowany wraz z Thorinem. Zatem z pewnością kwestia będzie wyjaśniona dzięki dodatkowej scenie pogrzebu Thorina i Jego siostrzeńców.

Maraton i ja sobie zrobię ale dopiero w listopadzie, gdy wyjdzie wersja reżyserska filmu. Jak już będę miał trzeci BR, to wtedy zaplanuję taki maraton dzień po dniu.

ocenił(a) film na 9

Cytuję: “the extended cut, which will be about 30 minutes longer (..)"

Słowo ABOUT jest tu jak najbardziej wymowne i nie oznacza ostatecznego czasu jaki przewidziany jest na wersję rozszerzoną.
Trzeba czekać na ostateczne info.

khazad7_2

Więc czekamy :) i jeszcze ostatnia Kronika :D

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Już ją kupilem :) Dodatkowy rabat jeszcze dali przed zakupem i równo 160zł wyszło :) Nie mogę się tej książki doczekać :) Miło się złoży...książka przyjdzie parę dni przed premierą filmu, zaś w dniu premiery zapewne polecę po wydanie BR :)

Premiera wersji EE Bitwy w Wielkiej Brytanii 16 listopada 2015 :)

http://www.amazon.co.uk/Hobbit-Battle-Armies-Extended-Blu-ray/dp/B00ZX1Y6TW/ref= sr_1_1?s=dvd&ie=UTF8&qid=1434876756&sr=1-1&keywords=the+hobbit+the+battle+of+the +five+armies