jak myślicie ? czy Jackson będzie mieć jakiś panel? może jakiś panel o EE Hobbita 3? jak ktoś coś wie to proszę o takową !
http://www.theonering.net/torwp/2015/06/17/98419-san-diego-comic-con-is-coming-a nd-torn-will-be-there/
coś znalazłem!
Podzielam Twoją wątpliwość... nie spodziewałbym się wcześniej info niż lipiec/sierpień. Zapewne we wrześniu pojawi się pierwszy trailer wersji reżyserskiej, skoro można być coraz bardziej pewnym, że film w wersji rozszerzonej pojawi się na początku listopada na BR, zaś w wersji cyfrowej zapewne pod koniec października.
To by mnie w sumie nie zdziwiło...
Wiedząc, że to ostatnia szansa na wypromowanie filmu, choć teraz w nowej, rozszerzonej odsłonie, mogą zwlekać do ostatniej chwili z informacjami.
Mam jednak nadzieję, że jeszcze latem powiedzą przynajmniej ile dokładnie czasu dodadzą w tej wersji. Bo co do premiery, to rzecz jasna do końca października/początku listopada trzeba i tak czekać... ale co to jest, raptem 4 miesiące! :)
http://screenrant.com/hobbig-battle-five-armies-extended-cut-running-time/
jak wół malowane wrota :P 30 minut
Słabo, liczyłem na co najmniej 60 minut ...
Oby było jak najwięcej wyciętych scen bitwy.
No bitwa powinna być bardziej rozwinięta... ja czekam o wiele bardziej na Dol Guldur bo w wersji kinowej rozczarowałem się na tym wątku. Chociaż najbardziej czekam na Balina!
Dla mnie najważniejsze wątki do Dol Guldur, Beorn oraz pogrzeb Thorina wraz z siostrzeńcami.
no i kwestia arcyklejnotu także nie zamknięta, też duży minus, złaszcza że Thorin tego kamienia pożądał a Jackson nie zakończył tego...
Ps. Wszystkiego najlepszego z okazji nocy Świętojańskiej, fajerwerek Gandalfa życze, świętuję od wczoraj, oglądałem Hobbit Niezwykła Podróż EE a dzisiaj pustkowie i bitwa taki maratonik sobie robię a w przyszłym tygodniu 3 dni po kolei puszczają u mnie w kinie Lotra i się wybieram więc świętuje cały tydzień !
Arcyklejnot zostanie pochowany wraz z Thorinem. Zatem z pewnością kwestia będzie wyjaśniona dzięki dodatkowej scenie pogrzebu Thorina i Jego siostrzeńców.
Maraton i ja sobie zrobię ale dopiero w listopadzie, gdy wyjdzie wersja reżyserska filmu. Jak już będę miał trzeci BR, to wtedy zaplanuję taki maraton dzień po dniu.
Cytuję: “the extended cut, which will be about 30 minutes longer (..)"
Słowo ABOUT jest tu jak najbardziej wymowne i nie oznacza ostatecznego czasu jaki przewidziany jest na wersję rozszerzoną.
Trzeba czekać na ostateczne info.
Już ją kupilem :) Dodatkowy rabat jeszcze dali przed zakupem i równo 160zł wyszło :) Nie mogę się tej książki doczekać :) Miło się złoży...książka przyjdzie parę dni przed premierą filmu, zaś w dniu premiery zapewne polecę po wydanie BR :)