PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249771
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Fani

ocenił(a) film na 9

Na imdb fani zachwyceni, gdyż 8 na 9 recenzji użytkowników wystawiło ocenę 10/10 :D To mega dobra wiadomość ;) Nie mogę się doczekać 25 grudnia :D

ocenił(a) film na 8
BowB

Na IMDB większość wstawia oceny 10/10 jeszcze przed obejrzeniem filmu :p

ocenił(a) film na 9
tomeczekxxx_fw

Na nie wszyscy wystawiają 10/10 i piszą długie recenzje :p

ocenił(a) film na 9
BowB

Ale nie wszyscy* xD

tomeczekxxx_fw

IMDb to nie filmweb, ale oczywiście też się znajdą trolle, nie mniej jednak ocena jest imponująca.. przy ponad 5 tys. głosach ocena aż 9,4/10! wiadomo, że jest zawyżona mocno, ale czy tyle osób może się mylić odnośnie tego, że film jest bardzo dobry? ;)

Troll_filmweb

W recenzjach wystepują średnio 4 na 5 gwiazdek. A 4 gwiazdki do film bardzo dobry (Empire ma nawet przy 4 gwiazdkach doskonały). Nie warto jednak sugerowac sie recenzjami tak bardzo bo np. Empire ocenił NP na 4 gwiazdki, a już Pustkowie na 5, a wg mnie Podróż jest lepsza.

kamilxxx09

Oczywiście, że nie warto sie sugerować, jedynie można poczytać i zobaczyć jak oceniają inni czy też krytycy, a wiadomo, że aby ocenić film trzeba go zobaczyć samemu. Mi też akurat bardziej się podobała NP ;)

tomeczekxxx_fw

No patrz, to tak jak na filmwebie 1/10 :P

kamilxxx09

No niestety, ale tak jest jak napisałeś.

Troll_filmweb

Ja nigdy nie wystawiam oceny przed obejrzeniem, nawet jesli mam przeczucie, jaką wystawię. Zawsze to moze być 1-2 gwiazdek różnicy.

ocenił(a) film na 7
tomeczekxxx_fw

"Na IMDB większość wstawia oceny 10/10 jeszcze przed obejrzeniem filmu :p" - nie. takie rzeczy to tylko na filmwebie (polskich portalach)

BowB

Nam, fanom, na pewno się bardzo spodoba :)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Mieszkam w Niemczech a u nas premiera 10. czyli już w tą środę, oczywiście będę w kinie więc jak by co z chęcią odpowiem ciekawskim na pytania ;)

darkar1998

Spoczko, ja idę 13, to sie wymienimy spostrzezeniamy, tylko musisz 3 dni na mnie poczekac ;)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

No spoko poczekam ;)

darkar1998

:) Ciesze się bardzo :)

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

w jakim miejscu idziesz do kina 13? czekam na jakas recenzje i mam nadzieje, ze bedziesz w miare obiektywny

maiev888

W Zwolle, bo mam tam ciotkę, ale z "dalszej" rodziny. Mam być obiektywny? Hmm... na to raczej nie licz, bo wiesz, ze będąc fanem inaczej się takie filmy odbiera a emocje na pewno wezmą górę ;)

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

No mam na mysli, ze jak zauwazysz jakies wady to napisz rowniez o nich ;)

maiev888

Napiszę, napisze. Spoko :D Biorac pod uwagę jednak to co napisałem powyżej, spodziewaj się większej ilosci zalet :D Przynajmniej ja na to licze :)

kamilxxx09

Ok, to ja też przeczytam Twoją recenzję 13 grudnia, ale mam nadzieję, że nie dasz żadnych spoilerów :P

Imitation

Postaram się, ale coś napisac będe musiał, żeby wyrazić swoją ocenę względem danego filmowego elementu.
Myślę jednak, ze od spoilerów to teraz z daleka - i tak za dużo było juz tego na forum.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Właśnie niech bedą spoilery!

ocenił(a) film na 9
darkar1998

Napisz od razu opinię po seansie ;)

BowB

W poprzednij dwoch filmach na IMDB byly mieszane oceny ... w tym roku same pozytywy !

FastSmith7

Mam na mysli pierwsze dwa tygodnie oceniania !

użytkownik usunięty
BowB

15 sekund Beorna nie warte tych ocen.

ocenił(a) film na 7

Będzie warte jeśli będzie trochę eięcej pierwotnego Bolga.

użytkownik usunięty
thorin3

Zmarginalizują go i zabiją na starcie. To nieuniknione.

ocenił(a) film na 7

Niestety też tak czuję.

ocenił(a) film na 3
BowB

Większość to fanatyczne trole, którym wszystko się podoba, nieważne co na ekranie i tak 10 leci. 10 sekund Beorna, brak pogrzebu Thorina, brak koronacji Daina i wiele innych idiotyzmów nie zasługuje na 10, ale trole są zaślepione jak jest troche nawalanki i akcji.