Na imdb fani zachwyceni, gdyż 8 na 9 recenzji użytkowników wystawiło ocenę 10/10 :D To mega dobra wiadomość ;) Nie mogę się doczekać 25 grudnia :D
IMDb to nie filmweb, ale oczywiście też się znajdą trolle, nie mniej jednak ocena jest imponująca.. przy ponad 5 tys. głosach ocena aż 9,4/10! wiadomo, że jest zawyżona mocno, ale czy tyle osób może się mylić odnośnie tego, że film jest bardzo dobry? ;)
W recenzjach wystepują średnio 4 na 5 gwiazdek. A 4 gwiazdki do film bardzo dobry (Empire ma nawet przy 4 gwiazdkach doskonały). Nie warto jednak sugerowac sie recenzjami tak bardzo bo np. Empire ocenił NP na 4 gwiazdki, a już Pustkowie na 5, a wg mnie Podróż jest lepsza.
Oczywiście, że nie warto sie sugerować, jedynie można poczytać i zobaczyć jak oceniają inni czy też krytycy, a wiadomo, że aby ocenić film trzeba go zobaczyć samemu. Mi też akurat bardziej się podobała NP ;)
Ja nigdy nie wystawiam oceny przed obejrzeniem, nawet jesli mam przeczucie, jaką wystawię. Zawsze to moze być 1-2 gwiazdek różnicy.
"Na IMDB większość wstawia oceny 10/10 jeszcze przed obejrzeniem filmu :p" - nie. takie rzeczy to tylko na filmwebie (polskich portalach)
Mieszkam w Niemczech a u nas premiera 10. czyli już w tą środę, oczywiście będę w kinie więc jak by co z chęcią odpowiem ciekawskim na pytania ;)
w jakim miejscu idziesz do kina 13? czekam na jakas recenzje i mam nadzieje, ze bedziesz w miare obiektywny
W Zwolle, bo mam tam ciotkę, ale z "dalszej" rodziny. Mam być obiektywny? Hmm... na to raczej nie licz, bo wiesz, ze będąc fanem inaczej się takie filmy odbiera a emocje na pewno wezmą górę ;)
Napiszę, napisze. Spoko :D Biorac pod uwagę jednak to co napisałem powyżej, spodziewaj się większej ilosci zalet :D Przynajmniej ja na to licze :)
Ok, to ja też przeczytam Twoją recenzję 13 grudnia, ale mam nadzieję, że nie dasz żadnych spoilerów :P
Postaram się, ale coś napisac będe musiał, żeby wyrazić swoją ocenę względem danego filmowego elementu.
Myślę jednak, ze od spoilerów to teraz z daleka - i tak za dużo było juz tego na forum.