PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249882
5,6 60 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Chciałem poruszyć fragment ich rozmowy której każdy z nas mógł posłuchać w zwiastunie.
Thranduil: Ty to zacząłeś pozwól że ja to zakończę.
Jak uważacie czy naprawdę Thranduil tak bardzo liczył się ze zdaniem Gandalfa że po trochu tłumaczył swoje zachowanie, czy zrobił to tylko z grzeczności?
Thranduil dla mnie zawsze wydawał się tym który nie liczy się z opinią innych.

Robert2176

Thranduil dysponowal wielka armia a Gandalf... Czuje ze ELF nie do końca był szczery i mial SAME DOBRE INTENCJE

ocenił(a) film na 4
Robert2176

W rzeczywistości Thranduil znał bardzo dobrze Gandalfa. Obaj należeli do Białej Rady. Każda mądra osoba wiedziała, że Gandalf to chodząca mądrość troszcząca się o Śródziemie i jego mieszkańców, a Thranduil był mądrym królem. Tylko w filmie wydaje się, że Thranduil nie liczy się z nikim i z niczym. I mam nadzieję, że to się zmieni, bo to nie jest jego prawdziwy obraz.

Belief

też mi się wydaje tak jak tobie Thranduil może będzie próbował Gandalfa poniżyć. Wiesz tak się zastanawiam mówię tu o filmach. Thranduil uwięził krasnoludów w pustkowiu. Ciekawe czy gdyby był z nimi czy puścił by ich wolno czy uwięził wraz z Gandalfem. Mówię moje wyobrażenie że mogła by być wtedy walka, po za Radagastem z Gandalfem prócz Galadrieli nie bardzo się z nim liczyli więc Thranduil może w filmie wszystko skoro już taki jest taki pewnie będzie i Bitwie Pięciu Armii takie moje wnioski

Robert2176

przecież ta kwestia aż ocieka złośliwością

ocenił(a) film na 10
Xoxoxox

Miła nie jest.

ocenił(a) film na 10
Robert2176

Może chiał mu przekazać, że chce dokończyć
wojnę i ją wygrać.
Zobaczymy na filmie;)

ocenił(a) film na 9
Ziutexxx

Po tych urywkach to można jedynie stwierdzić, że Thranduil uważa że Gandalf nie wywiązał się ze swojej misji, którą na dobrą sprawę sam sobie wymyślił (odbicie Samotnej Góry)

ocenił(a) film na 10
Arnor

Pewnie tak. Teraz przegladam wszystkie możliwe
źródła any się dowiedzieć.;)

ocenił(a) film na 4
Arnor

bo jak zwykle Gandalf zamiast samemu załatwić sprawę pchnął innych do czynu. Taka już jego rola.