PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249879
5,6 60 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

to jaką rasą bylibyście i z jakiej broni byście korzystali? :)
Ja byłbym elfem - łucznikiem :-D

Thranduil231

Ja Elfem magiem jak by się dało :)

ocenił(a) film na 7
wort801

dało by się :D

ocenił(a) film na 9
Thranduil231

Chciał bym być dobrze wyszkolonym wojownikiem, rasa ludzka a należał bym do państwa Gondoru. Posiadanie precyzyjnej umiejętności strzelania z łuku a w posiadaniu chciał bym mieć dwa sztylety (coś na wzór tych z LOTR którymi władał Legolas), Miecz (również wzór tego z LOTR który miał Aragorn) i łuk.

ocenił(a) film na 7
ScorpioS_filmweb

Ciekawy pomysł :)

Thranduil231

szczerze? Hobbitem, bo ma sielankowe i spokojne zycie. Zwykłym hobbitem, bez zadnych przygód i niebezpiecznych starć :D

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Właśnie też chciałbym mieszkać w Shire :)

Thranduil231

A moja ulubona bron to pewnie któryś z kosturów :)

ocenił(a) film na 8
Thranduil231

Z jednej strony chciałabym nadal być człowiekiem i mieszkać np. w Gondorze, ale z drugiej strony los hobbitów też wydaje mi się bardzo przyjemny, i samo mieszkanie w Shire, bo szczególnie cenię sobie spokój i piękne zielone tereny, a na nie ten kraik nie może narzekać :)
Tak więc najlepiej byłoby gdybym pozostała człowiekiem, mogącym żyć zarówno w Shire, Gondorze i ogólnie trochę wędrującym po Śródziemiu :) A jesli chodzi o broń, zdecydowanie łuk.

ocenił(a) film na 7
Julia_20

Chciałoby się :3

ocenił(a) film na 6
Thranduil231

Valarem, więc nie potrzebowałbym broni.

ocenił(a) film na 7
pemmil

No i prawidłowo :D

Thranduil231

Ćmą.

ocenił(a) film na 7
lolmiki

będziemy wzywać orły

ocenił(a) film na 7
Thranduil231

ja bym chciał być ćmą

ocenił(a) film na 10
Thranduil231

Nie wiem czy można ale ja chciałbym należec do Istarich

Thranduil231

Cień Morgotha unosi się nad światem więc jak każdy człowiek boję się śmierci - wybranie losu pierworodnych wydaje się kuszące. Z drugiej strony nieśmiertelność też nie jest pozbawiona wad, a Tolkien wiele razy wskazywał, że nawet Valarowie mogą zazdrościć ludziom daru Eru.

użytkownik usunięty
Xoxoxox

Aragorn nie bał się śmierci :)

ocenił(a) film na 10
Thranduil231

Krasnoludem i mieszkać w Ereborze lub Morii (z czasów świetności. Jeśli chodzi o broń to miecz albo topór (nie przepadam za kuszami, łukami i wszystkimi brońmi którymi można mordować na odległość).

użytkownik usunięty
Thranduil231

Elfką. naj lepiej z mrocznej. Puszczy. :-)

ocenił(a) film na 4
Thranduil231

Widać że facet. Od razu o broni pisze :]. Ja bym chciała być elfem, wrażliwym na piękno natury i zwierząt. Kontemplować i cieszyć się najmniejszymi drobnostkami. Śpiewać, jeść i beztrosko biegać po łąkach i lasach. A moją bronią byłaby mądrość.

Belief

Ładnie opisałaś swoją postać :)

ocenił(a) film na 4
ocenił(a) film na 7
Thranduil231

Byłbym Elfem mieszkającym w Rivendell. Moja broń-Łuk i Elficki miecz.

ocenił(a) film na 4
thorin3

To bylibyśmy sąsiadami :), bo ja nie wyobrażam sobie mieszkać gdzieś indziej niż w Rivendell :)

ocenił(a) film na 7
Belief

No,codziennie byśmy gadali z Elrondem :D

ocenił(a) film na 4
thorin3

Oj tak :D. Przy naszej dwójce to na serio mógłby nie wyrobić :D. Dobrze, że w Rivendell nie ma lochów, nie będzie miał nas gdzie zamknąć żeby odpocząć :D

ocenił(a) film na 10
Belief

Ja byłbym elfem pochodzącym z Lothorien który emigrował to Rivendell moja broń to głównie Miecz ale i łuk i też byłbym sąsiadem !

ocenił(a) film na 4
GandalfTheWhite

Zaczyna być tu tłocznie :] (żartuje oczywiście :) ) Ale czemu miałbyś być z Lothlorien a nie od razu z Rivendell?

ocenił(a) film na 10
Belief

Szczerze powiedzawszy w Rivendell jest ładniej jeśli chodzi jednak o walkę i wygląd elfów wolę Lothorien wolałbym mieszkać w Rivendell ale pochodzenie z Lorien to czyste marzenie w Śródziemiu ;)

ocenił(a) film na 4
GandalfTheWhite

W Lorien też jest ładnie. Ale chyba najlepsze w walce to były jednak te elfy z Mrocznej Puszczy. One jakoś tak ciągle musiały się sprawdzać.

ocenił(a) film na 10
Belief

Fakt ale popatrz na Haldira (pamiętaj że w książce nie zginął) czy Galadriele bądź Celeborna No a mroczna puszcza jak sama nazwa wskazuję jest mroczna okropna no i za żadne czasy nie chciał bym byc pod wodzą Thranduila Wolę Lothlorien no cóż elfy z Lorien też są dobre jak wszystkie elfy. Ale trochę zmienię swoją fabułę jeśli można oczywiście. Jestem jedynym ostałym elfem z Gondolinu pochodzę z wysokiego rodu i jestem wojownikiem oraz przywódcą dawnej armii moja broń to Aranruth wiele lat zajęło mi odszukanie tej broni potrafię równie dobrze obsługiwac Łuk mieszkam w rivendell.

ocenił(a) film na 4
GandalfTheWhite

Widzę Ty po coraz większej bandzie jedziesz :D.

ocenił(a) film na 10
Belief

;)

ocenił(a) film na 6
Belief

A skąd wiesz, że nie ma lochów? :)

ocenił(a) film na 4
pemmil

Bo tam mieszkam od dawna :D i już całe zwiedziłam :).

ocenił(a) film na 7
Belief

Hahaha Biedaczek :D

ocenił(a) film na 4
thorin3

Wyśle nas na walkę z Orkami :D. Będziesz musiał mi pożyczyć łuk. Nie wyobrażam sobie rzucać w nich książkami :)

ocenił(a) film na 10
Belief

Nasza trójka na cały mordor byłoby ciekawie :P

ocenił(a) film na 4
GandalfTheWhite

O Jezu Mordor? Ja myślałam o walce na pobliskich łąkach a Ty nas od razu do Mordoru wysyłasz?

ocenił(a) film na 10
Belief

Tak! Jak szaleć to szaleć ;P A swoją drogą trzeba iść wspomóc B5A ;)

ocenił(a) film na 4
GandalfTheWhite

Ok, ale ja idę w środku :)

ocenił(a) film na 10
Belief

To ja dojdę po drodze wstąpię do mrocznej puszczy i dol guldur i przybędę z odsieczą ;) Swoją drogą kiedyś trzeba takie coś zrobic w grze Lotro ;P

ocenił(a) film na 7
Belief

Zawsze jest jeszcze Lothorien.Chociaż wątpię że mnie ktoś wyrwie z Rivendell:)

ocenił(a) film na 4
thorin3

Ee tam. Nawet Celeborn po odpłynięciu Galadrieli osiedlił się w Rivendell. Mnie na pewno nikt z niego nie wyciągnie. No chyba, że mi przeniosą Elronda. Wtedy pójdę za nim :).

ocenił(a) film na 7
Belief

A ja za wami :)

ocenił(a) film na 4
thorin3

Ha ha :)

ocenił(a) film na 10
Belief

A ja z wami :D

ocenił(a) film na 7
Belief

Za Elrondem poszedłbym WSZĘDZIE, od spokojnego Shire do przerażającego Minas Morgul.

ocenił(a) film na 4
thorin3

No proszę jak się z tym ukrywałeś :) A ja myślałam, że tylko ja go tak uwielbiam. Widzę, że nas coraz więcej. Jeszcze trochę i przebijemy fanklub ćmy :P

ocenił(a) film na 7
Belief

Ha ha ha! Po premierze filmu to Elrond ćmę ZDOMINUJE :)