PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249654
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Hobbit (Trylogia) vs narnia

użytkownik usunięty

Więc głosujemy. Mój głos oddaje na Hobbita :) całą trylogię

Hobbit trylogia 10/10
narnia 5/10

ocenił(a) film na 8

Hobbit (Trylogia) - 8,67/10

Narnia (Trylogia) - 7,5/10

ocenił(a) film na 9

Hobbit, ale minimalnie. Bardzo podobały mi się Opowieści... może oprócz ostatniej części, która była zrobiona za bardzo pod kątem dzieci jako głównych odbiorców. Albo może to ja już jestem za stara :p

ocenił(a) film na 10

Obydwie trylogie ociekają magią CGI

Głosuję na hoCGIta!

Oczywiście że Hobbit. Zdecydowanie, chociaż Narnię tez bardzo lubię, ale tylko 1 i 2 część.
Hobbit 10/10
Narnia 9/10 ale w porównaniu z Hobbitem 3/10

ocenił(a) film na 10

Narnia 3 , Hobbit 10

ocenił(a) film na 10

Trylogia Sloika też jest fajna!

Narnia-3
Hobbit- 8

użytkownik usunięty

Narnia - 6,33/10 --- 1. 7+/10, 2. 6/10, 3. 7/10
Hobbit - 5,33/10 --- 1. 7+/10, 2. 5/10, 3. 4/10

użytkownik usunięty

AKTUALIZACJA
Narnia - 6,5/10 --- 1. 7+/10, 2. 6/10, 3. 6/10
Hobbit - 4,0/10 --- 1. 6/10, 2. 4/10, 3. 2/10

ocenił(a) film na 10

Hobbit 10
Narnia 6

Lolmiki zawału dostanie

ocenił(a) film na 7

Nie ma żadnego porównania.

Hobbit :)

ocenił(a) film na 5

Hobbit.
Co tobie się robi? Najpierw mówisz że BPA jest lepsza od Powrotu Króla, dwa dni później piszesz że Hobbit to gniot kompletny i każdy kto daje wyżej od 2 jest fanboyem, a teraz znowu dajesz trylogii Hobbita 10/10. Pijany byłeś???

hevi129

Próbował trollować. Niestety nie jest w tym taki dobry jak ja.

ocenił(a) film na 4
Blaxi

Ja już parę razy pisałem, że on wszystko od innych odgapia. I on jeszcze śmie mieć do mnie pretensje, że się czepiam.

użytkownik usunięty
Banner

ja tobie też już parę razy pisałem, żebyś miał pretensję do lolmikiego tego całego mikołaja dziadoszka bo, to on zaczął po wszystkich tu zgapiać teksty..... a ja mam argumenty, on siedzi tutaj tylko i wielbi swoją narnię. Zresztą w Polsce istnieje wolność wypowiedzi, więc daj już spokój.

ocenił(a) film na 6
hevi129

To u niego częste. Przy okazji w swojej karierze miał z 10 kont, więc jest juz doświadczony :)

użytkownik usunięty
pemmil

Strak miał 20
spycialec 12
wiedzma na bosaka 11
lolmiki ma 4 żeby podnieść średnią swoje narni

ps. odpowiadam na twoje pytanie na dole, bo nie chcę marnować se postów. Nie, nie pokłóciłem się z lolmikim, tylko chce mu uświadomić że niepotrzebnie się męczy ze świadomością na forum Hobbita, że jego narnia jest lepsza od Hobbita i że, to skończone arcydzieło....

ps.2 hevi129 żartował z tym pytaniem, zresztą wystawiłem oceny

Hobbit Niezwykła Podróż 10/10
DOS 6/10
BPA 6/10

ocenił(a) film na 10

Hobbit.

Hobbit 8/10
Narnia 4/10

ocenił(a) film na 9

Hobbit 10/10
Narnia 7/10

ocenił(a) film na 10

Hobbit 10/10
Narnia 6/10

Hobbit: 10
OzN: 8

użytkownik usunięty

Hobbit - 9/10

Opowieści z Narnii - 8/10

ocenił(a) film na 7

Hobbit-9
Narnia-7

Nie wiem po co te dziwne porównania. Narnia to Narnia, a Śródziemie to Śródziemie.

ocenił(a) film na 6

Idę o zakład że się pokłuciłeś z lolmikim.

ocenił(a) film na 7
pemmil

Babolki,babolki,babolki :)

pemmil

A o co byś się założył? :-)

pemmil

Twierdzi że nie dałem mu prezentu na święta, dlatego założył ten temat.

ocenił(a) film na 5

Hobbit - 6/10
Narnia (widziałem tylko "jedynkę") - 8/10

Co tu dużo mówić - lepiej zagrane, lepszy scenariusz. Ustępuje efektami, scenografią i muzyką.

ocenił(a) film na 8

Hobbit: 9/10
Narnia 7/10

Tak na dobrą sprawę to z Narnii dobra jest tylko pierwsza część, która jest piękna i baśniowa a pozostałe dwie zrobione bardziej pod "nawalanke"

ocenił(a) film na 6

Zdecydowanie hobbit. Narnia, szczególnie trójka jest skierowana do młodszych

ocenił(a) film na 4

Mnie przynajmniej w Narnii nic nie denerwuje. A w przypadku trzecich części to one mają tyle samo wspólnego z książkami, czyli niewiele. Z tą różnicą, że Narnie jako film ogląda się przyjemnie a Hobbita już niekoniecznie. Rożnica pomiędzy tymi "trylogiami" to budżet. Hobbit zachwyca dlatego scenografią, charakteryzacją lub strojami i Narnia tu się nie umywa. Ale treść to ma lepszą Narnia. Hobbita wypchali zbyt dużą ilością głupot. A szkoda bo inaczej Hobbit by bił Narnię w dużym stopniu.

użytkownik usunięty
Belief

dziękuję za odpowiedz osobiście lubię narnię, pierwszą i drugą część. przyjemne są to bajki. Na kino według mnie, po południowe w niedzielę, jak nic nie leci, to czasem puszczę sobie coś z bajek dla relaksu, bo taka właśnie jest narnia moim zdaniem. Narnię lubię ale zaliczam je do tych rodzinnych filmów. Narnia według mnie nie jest filmem na wieczorne kino,
Jak władca Pierścieni, Hobbit, Igrzyska Śmierci, Niezgodna,Gwiazd naszych wina, Grawitacja,filmy marvela, filmy DC Harry Potter według mnie takie filmy ogląda się najlepiej w wieczornych porach. Narnia jest inna

1 i 2 część narnii oceniam na 8 bardzo dobre filmy ostatnia część już nie jest w tym klimacie, co pierwsza i druga część narnii.

dziękuję jeszcze raz za odpowiedz.

Jeśli chodzi o narnię wolę książki, ale w porównaniu z Hobbitem, Lotrem czy z innymi filmami które wyżej wymieniłem. Ale narnia taka jest.

ocenił(a) film na 10

Hobbit 10
Narnia 9

Moją decyzje uzasadniam tym że w Narnii to wszystko jest takie proste. Niby jakieś walki (jeszcze gorsze CGI jak w Hobbicie) po czym pojawia się Aslan i wszyscy giną. W dwójce walka Piotra z tym brodaczem. Parę stęków i jęków badziewne zwolnione tępo. W jednym momencie zupełnie wyglądało jak This is SPARTAA!. Możliwe również że to dlatego iż po prostu wolę Śródziemie od Narnii z książki. Co prawda Hobbit strasznie odbiegł od książki i nazwał bym to normalnym filmem gdzie były jakieś zajawki z książki. Bardzo chciałbym napisac tak ale na odwrót.

ocenił(a) film na 10

Hobbit Trylogia 10/10
Narnia 7,5/10

ocenił(a) film na 9

Hobbit-9
Narnia-5

ocenił(a) film na 9

Także oddaję głos na Hobbita :)
Trylogia Hobbit 10/10
Narnia 6,9/10

Narnia - 9 Dwie pierwsze części są przewspaniałe ale trzecia zdecydowanie odbiega poziomem.
Hobbit - 6 Np - bardzo dobry film fantasy PS i BPA - średniaki.

ocenił(a) film na 7

Ja głosuję na Hobbita:)
Hobbit 9/10
Narnia 7/10

ocenił(a) film na 8

Hobbit wygrywa z narnią po obejrzeniu dwóch części trzeciej w ogóle mi się nie chciało oglądać.
Hobbit 9/10
Narnia(przy założeniu że trzecia jest taka sama jak reszta)no naciągane 4/10

Hobbit :) 10/10, Narnia 9/10 :)