PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249680
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

http://www.filmweb.pl/user/Gandalf_Szary_2/blog/563564-Hobbit+Niezwyk%C5%82a+Pod r%C3%B3%C5%BC+28+listopada+o+20%3A0 0+w+TVN

ocenił(a) film na 7
Gandalf_Szary_2

pewnie dubbing pl

ocenił(a) film na 4
Gandalf_Szary_2

Lektor czy dubbing?

ocenił(a) film na 4
Anthrax91

Pewnie dubbing. Filmy dla dzieci zawsze w tvn mają dubbing. Potter też jest puszczany z dubbingiem.

Belief

W reklamie Gandalf krzyczał "Run" wiec jest szansa na lektor, ale kiedyś tez Avengersi byli reklamowani z lektorem, a wyszo jak zwykle ;/

kamilxxx09

Ale nie patrz na to przez pryzmat Avengers. Polsat dał dubbing dla tego że to była premiera i ogólnie Avengersi nie lecieli w ogóle. Natomiast Niesamowity Spider Man jak poprzednia trylogia. Został puszczony z lektorem. Więc TVN też puści z lektorem. Choć boję się pewnych zmian. Bo jak ostatnio igrzyska śmierci leciały w TV, to tak lektor debilnie tłumaczył że to się w pale nie mieści. Polsat też ma kitowe lektory. TVN ma fajne. Chociaż gdyby był lektor. To mam nadzieję że Arcyklejnotu nie przetłumaczą arcykamieniem. Lub nie przeistoczą nazwy nekromanty. Naprzykład "czarodziej z Dol Guldur".

Gandalf_Szary_2

Wole najgorszego lektora, niż najlepszy dubbing

ocenił(a) film na 7
Gandalf_Szary_2

Oby lektor....

ocenił(a) film na 8
thorin3

Dawać lektora z Lotr !

ocenił(a) film na 7
wolth

Racja.

użytkownik usunięty
thorin3

Gudowski jest niezastąpiony.

ocenił(a) film na 7

No,dzięki niemu oglądając LOTR typowy Pan Kowalski wie na czym stoi.

Gandalf_Szary_2

Późno trochę :P

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Póżno? No co Ty.. jestem zaskoczony ze puscili tak szybko.

Joecrou

No tak, ja tez, bo myślałem, ze puszczą dopiero pod koniec 2015 roku. Ale chodzi mi o to, że późno w tym okresie jesiennym, bo z poczatku mówili, ze będzie w wrzesniu zaraz po Potterze :)

kamilxxx09

Ale zmienili. Tak by było gdyby mieli puścić jak wcześniej mówiono 9 premier w superkinie TVN! A teraz okazuje się że dostaniemy Iro Man 3, przed świtem 2 ( dziwię się że ten szrot puszczają) jeszcze są jakieś premiery prócz Hobbita.

Gandalf_Szary_2

Ja tam już wszystkiego te filmy widziałem.

kamilxxx09

Jak późno dobra data. Przecież sami wiemy że Hobbit w Święta ogląda się przyjemnie! Ogólnie tk też ale wtedy jest ten klimat! A jeśli będe mieć rację to 12 grudnia Wyemitują Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia. Bardzo zaskakuje Iro Man 3 w TVN dopiero co miał premierę w HBO jeszcze chyba leci, na HBO2.

Gandalf_Szary_2

28 listopada to nie swięta :P

kamilxxx09

Wiem ale mi chodziło o to że myślałem że go wyemitują tak gdzieś w połowie grudnia. Premiery w TVN trwają do 20 grudnia.

Gandalf_Szary_2

Nie pamiętam kiedy ostatni raz oglądałam film w stacji telewizyjnej typu TVN albo Polsat... Wkurzają mnie reklamy. Wole sobie w internecie oglądać albo na dvd

ocenił(a) film na 7
Gandalf_Szary_2

Po pierwsze nie mam zamiaru ogladac Hobbita na TVN gdzie reklamy sa po 20 min co 20 min.Pieprze to.
Po drugie pewnie bedzie dubbing.Masakra.

Po trzecie ja Hobbita i tak mam na Blueray ;].

ocenił(a) film na 4
Gandalf_Szary_2

Ja to mam szczęście, że akurat 28 Listopada obchodzę swoje urodziny.Taki sam przypadek był z światową premierą hobbita, która też się odbyła 28 Listopada.