PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249757
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Będzie trwał 2:24.
:D
http://www.albertafilmratings.ca/recentclasstrailers.aspx

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Do dużo! ;)

GandalfTheWhite

Cieszmy się :)

kamilxxx09

Więc czekamy.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

beznadziejnie czemu nie 2:25?

realowiec

Jaki dokładny :) może 2;30 :)

wort801

Co ciekawe, trailer #2 Pustkowia takze trwał 2:24 :)

kamilxxx09

To tylko przypadek :)

wort801

Pewnie tak.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Przypadek? nie sądze ;P

ocenił(a) film na 7
wort801

też

kamilxxx09

Czekam :)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Idealna wiadomość na koniec dnia. Dziękować :)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Standardowa długość pełnego zwiastuna. To teraz czekamy na jego publikację w sieci :)

sawto1

Wywalmy z tego 7 sekund na logo NC i WB. i kolejne 6 sekund na czarne tło i złote napisy JUŻ WKRÓTCE. To wyjdzie 2.10 Od tego odejmijmy 10 sekund na standardowe czarne przejścia. To teoretycznego zwiastuna zostaje 2 minuty...albo i nawet mniej

ocenił(a) film na 8
sentia

Takie standardy budowania trailerów :) 2:10 samych scen owszem, ale trailer sam i tak trwa te 2:24.

sawto1

Ja to już się nie mogę doczekać aż skończy się to podniecanie każdym zdjęciem i pierdołą...

sentia

Do czasu wyjścia EE BPA to jeszcze będzie sporo podobnych tematów o takich pierdołkach.

sentia

ehh trailer zapewne dupy nie urwie :/ obawiam się że nie urwie. Chociaż może urwie jak się postarają i rozszerzą scenę Legolas i Tauriel którzy siedzą za jakimś głazem to czemuż by nie?

Gandalf_Szary_2

Skąd tak negatywne wnioski?

Gandalf_Szary_2

Ja się ostatnio stałam bardzo wybredna jeśli chodzi trailery, więc będzie ciężko.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Czuję że będzie to najwspanialszy zwiastun trylogii :)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

A zatem czekamy :D

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Będą chórki i pompatyczna muzyka.

ocenił(a) film na 8

Hehe, akurat ja na to liczę :D Takie trailery, mimo iż schematyczne, to najlepiej mi się ogląda :)

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Trailer juz został pokazany. Ciekawe kiedy go wrzuca do sieci.

ocenił(a) film na 10
Joecrou

Gdzie został pokazany?

ocenił(a) film na 3
GandalfTheWhite

Tak już został pokazany i pierwsze komentarze się pojawiły :)

Joecrou

Oby najpóźniej jutro.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Jutro? Skoro ma być 6 listopada to chyba jeszcze parę dni pozostało.

khazad7_2

Ja licze na to, ze 6 listopada będzie ale premiera w kinach. W internecie przewaznie jest kilka dni szybciej. Tak było też z poprzednimi zwiastunami np. pierwszy teaser trailer do Pustkowia był przed Człowiekiem ze stai, który miał premiere w piątek.
Na onering też pisali, że jest szansa na 3-4 listopada.
Zatem czekamy:) Jesli tak będzie, dziś wieczorem powinna wyjść jakas informacja o tym.

kamilxxx09

jeśli masz rację to dziś wieczorem będzie zapowiedz zapowiedzi pełnego już trailera tak jak to było w lipcu :) obyś się nie mylił. Ale nie nastawiajmy się na gruszki na wierzbie bo jednak będzie on 6 listopada. A w kinach może się pojawić 2 tygodnie pózniej kino jak filmweb ma opózniony zapłon...

Gandalf_Szary_2

Mówimy o kinach zagranicznych, nie o polskich :P

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

No oby był wcześniej, ale ja się i tak nastawiam na 6 listopada.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

A czy podasz linka?

GandalfTheWhite

Do czego?

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Trailera bo podobno pokazali tak napisali :P O kurcze sorry do jbridgesa miało byc :(

GandalfTheWhite

Trailer jeszcze nie wyszedł.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Czyli ta wypowiedź to troll : "Tak już został pokazany i pierwsze komentarze się pojawiły :)"

GandalfTheWhite

Nie do końca. Podobno ktoś już go widział i są jakieś komentarze w necie. Ale czy to prawda czy przechwałki? nie wiem.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Kumpel pracuje w kinie za granicą i mówi, że często tak jest, że dostają zwiastuny kilka dni przed ich datą oficjalnego upublicznienia. Ale jest to tzw. Top Secret i dopiero mogą sobie je zobaczyć w dniu wypuszczenia bo mają tam jakieś hasło, czy coś w tym stylu. Pisałem do niego wczoraj i mówi, że zwiastunu Hobbita nie dostali, no, w każdym razie nie poinformowano go o tym. Ale jest możliwe, że niektórzy mogą sobie już zobaczyć zwiastun, tylko nie mogą go nagrywać i do neta puścić bo prawa autorskie itp, i mogłyby być problemy ze strony producentów i kino by mocno ucierpiało na tym.

sawto1

Aha. Dzięki za info :)

ocenił(a) film na 3
GandalfTheWhite

Trailer już pokazano. Czemu niby ta wypowiedź ma być trollowata? Co za podejście.. Wystarczy wpisać w googlu i wyjdzie Ci jak byk, że trailer już pokazano. Nie jest to żadne top secret, ale dla ludzi z bhranży po prostu.

ocenił(a) film na 8
JBridges

W porządku. Top secret oznaczało skrót myślowy. Ogólnie mają zakaz oglądania zwiastuna dopóki producent nie wyrazi zgody. Ale nie wątpię, że w niektórych przypadkach ten zakaz jest po prostu mówiąc lekko "omijany" :)

ocenił(a) film na 10
JBridges

A czy ja mówię że to troll sorry jak cię uraziłem ale chodziło mi o co innego ;)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Czuję już ten zwiastun w krwi!

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Ma się pojawić 7 listopada o godzinie ?? wiadomo ?

nea_filmweb

podobno 6 listopada. Godziny jeszcze nie podano :)

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

aha , dzięki wielkie , to terminatora ma wyjść 7 ;d pokickało mi się ;p

nea_filmweb

Spoczko :)

nea_filmweb

Teraz już podano dodatkową informację na BBFC:
http://www.bbfc.co.uk/releases/hobbit-battle-five-armies-filmtrailer-1

Co ciekawe, tutaj mamy o 1 s krótszy czas trwania.