PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249857
5,5 53 krytyków

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

10 powodów dla których miałby nakręcić Silmarillion.
http://whatculture.com/film/after-the-hobbit-10-reasons-peter-jackson-must-make- the-silmarillion.php

Sabcio1234

drętwy i nudny jak flaki z olejem wp....i jeszcze oceniasz hobbita jako rewelacyjnego...

JBridges

Nie oszukujmy sie Ten film z tworczoscia Tolkiena ma niewiele wspolnego. Poza nazwa i bochaterami to w 100% tworczosc scenarzystow i rezysera.Proponuje ci zapoznac sie chociazby z takim Forgoten realms i setkami powiesci w tym swiecie , niektore srednie inne rewelacyjne .

JBridges

"Nie zgadzam sie jest wiele innych swiatow Fantasy o wiele ciekawszych i bogatszych niz Swiat Tolkiena chociazby Dziela Stivena Ericsona .Tolkien byl Ojcem Fantasy ale nie oszukujmy sie jego dziela sie maja nijak do dzisiejszego Fantasy .Jesli ktos woli zyc przeszloscia i wmawiac sobie ze Dretwy i nudny jak flaki z olejem Wladca pierscieni i caly swiat Srodziemia to Arcydzielo ;)) to polecam siegnac po inne Fantasy Chociaz by krotkie powiesci starego Salvatore jakze inne od tego co stworzyl Tolkien."

szanowałem cię ale teraz, jak widzę co filmweb zrobił z niektórymi ludzmi głowa boli, gdzie w tym poście masz napisane że Lotr jest "drętwy i nudny jak flaki z olejem" użytkownika tylko wspomniał wypowiedzi co po niektórych. Co z tego że Hobbita ocenił na 9 ma takie, prawo. Ale widać filmweb powinien być stroną obiektywną, nie subiektywną.....

Sabcio1234

Straciles wszelka wiarygodnosc w momencie w ktorym przytoczyles Salvatore'a w pozytywnym kontekscie.

Xoxoxox

Czyli twoil zdaniem ktos kto mial pozycje Bestselera 7 razy jest malo wiarygodny??To oswiec nas prosze chcial bym wiedziec kto trafia w twoje wysublimowane gusto??

Sabcio1234

Jesteś pierwszą osobą, którą spotkałam, która wie, że istnieje takie coś, jak powieści Salvatore'a! Jakoś podniosłeś mnie na duchu :)

thorin3

Boże uchroń nas od Jacksona, mam nadzieję, że nie położy już swoich łapsk na niczym co zrobił Tolkien i nie każe nam oglądać coraz gorszych interpretacji a później jak hipokryta nadawać, że świat efektów schodzi na dno...

JBridges

Tylko że Silmarillion ma klimat bardziej podobny do WP.

thorin3

Jeśli to ma być gwarantem tego, że powstaną dobre filmy to ok. Ja jednak w to wątpię. I z przerażeniem patrzę jak ludzie bezkrytycznie podchodzą do Jacksona. Fala krytyki która spadła na 3 część Hobbita nie wzięła się z niczego. A tyu mamy wysyp ludzi, którzy myślą, że jedynie hejterzy uważają, że Jackson spaprał sprawę. Ja napisałem wyraźnie co mi się podobało. Nie zmienię zdania, że Armitage zagrał doskonale, że atak Smasuga jest świetny (chociaż za krótki), że tzw build-up do bitwy jest świetny. W oczach tych których mamy tu wysyp jestem hejterem. Mam dość coraz goprszych filmów w świecię który pokochałem ponad 20 lat temu.

JBridges

Zobaczymy.Ciekaw jestem jak to z upływem czasu będzie się rozwijało.Ta historia będzie miała wtedy inne tło np Star Wars czy Marvel :)

thorin3

Jeśli Jackson powróci do robienia filmów dla ludzi myślących to jak najbardziej niech kręci. Teraz zrobił papkę. No tak gdyby powstało coś na bazie Silmarillionu to faktycznie odbiór byłby inny. Dzięki, że jako jedenb z niewielu jesteś tu normalny.

JBridges

Niech Jackson za 3-5 lat zrobi film.Zobaczymy wówczas na jakim poziomie byłaby ta produkcja.To by miało dla mnie spore znaczenie.

thorin3

Tak przerwa będzie potrzebna ale teraz miał całe 10 lat przerwy. I jak wiesz to sam Jackson zaproponował by Del Toro był rezyserem. Naprawdę chcesz kolejnego akcyjniaka? Właśnie dlatego Christopher Tolkien nie chce sprzedać praw bo Jackson spłyca ten świat. Jeśli zrobi poważne filmy z dobrym scenariuszem bez zagrywek rodem ze Zmierzchu, tylko z tą magią która byłą tak widoczna w DP to niech kręci.

JBridges

Del Toro to teraz gry reżyseruje :D

thorin3

człowieky jestem z toba, jednak pewnie bedzie to rowniez rozłozona na pare czesci i ludzie znowu zaczna sie czepiac

thorin3

I tak nie sprzedadzą praw :D Osobiście nie chciałbym Silmarillionu jako całość, może dzieci Hurina, może Beren i Luthien, może Ostatni sojusz albo coś z wojen elfów z Morgothem.Jak dla mnie Jackson mógłby być reżyserem, Hobbit ma wady, ale sam osobiście odbieram go bardzo pozytywnie szczególnie pierwszą część.Tylko niech nie robi trylogii na siłę niech to będzie jeden film ewentualnie podzielony na 2 części jak np.ostatnia część Harrego Pottera albo przyszli Avengers.Niech wciągnie wnioski i weźmie to co najlepsze we Władcy i Hobbicie.

edhardo

Tyle tego jest,że PJ niejedną noc w Bree spędzi aby coś wydumać :)