PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249728
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Jestem ciekaw jak to się scenarzyści i Jackson wyplączą z tego, iż szykowali przez całe 2 filmy
Thorina do pojedynku z Azogiem Plugawym. Przecież Thorin według książek umiera nie zabijając
Azoga, Białego Orka zabija Dain, który przybywa wraz z posiłkami pod koniec książki. Thorin wyjdzie
w filmie na nadąsanego naiwniaka, który pozwolił sobie zabrać sprzed nosa arcyklejnot, buntował
się, fochał na Azoga, nie pomścił Ojca i w dodatku zginął od zadanych ran. Tymczasem w książce
była to zupełnie inna postać...

janekszyszkowski

wiele w Hobbicie zmieniono na gorsze, coz zrobisz...

straightlines

JAPA SKUR^^^WIELU

Jakubxx

Witaj Kamilxxx09.

straightlines

A ty skończ z tym pisaniem o mnie.

kamilxxx09

To nie pisz do mnie ani do nikogo kto nie podziela twoich pogladow. Zalosne robic\ multikonto i wyjezdzac z takimi zalosnymi komentarzami.

straightlines

Człowieku, jeszcze słowo i zgłosze cię do moderatora po raz kolejny, bo sobie grabisz. Skończ z tymi multikontami. Koles ma konto z 2011 roku. Ogarnij się.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Przecież Ty mu też w wielu tematach zarzucałeś, że to są jego multikonta. Tobie wolno, a mu nie?

Ancalagon

Akurat dziadborowy123 to jego multikonto.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

A masz na to jakiś dowód? Oprócz dziadborowy123 zarzucałeś mu też kilka innych multikont. Jednak ich tu nie wymieniłeś. Czy to znaczy, że kłamałeś i to nie są jednak jego multikonta. Oczywiście ja nie jestem w stanie udowodnić tego, czy dziadborowy123 jest czy też nie multikontem straightlinesa. Jestem jednak ciekawy w jaki sposób Ty to chcesz udowodnić.

Ancalagon

Akurat tego nie muszę udowadniac. Wystarczył jego ostatni temat.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Zarzucasz coś komuś, a nie masz na to dowodu. Tak nie powinno się robić.
Jak na podstawie tego tematu doszedłeś do wniosku, że dziadborowy123 i straightlines to ta sama osoba?

Ancalagon

Nie na podstawie tego,

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Hmm, trudno się z Tobą rozmawia. :)
Skoro nie na podstawie tamtego tematu to na podstawie czego doszedłeś do takich wniosków?
I dalej nie odpowiedziałeś jak zamierzasz udowodnić to co mówisz.

PS
Pisząc ostatni temat masz na myśli ostatni temat dziadaborowego123 czy straightlinesa?

Ancalagon

To ta sama osoba. Temat został skasowany niestety.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

No dobrze, ale jak chcesz to udowodnić. Równie dobrze straightlines mógł napisać, że Ty i Jakubxx to ta sama osoba. Zarówno Twój wpis jak i jego ma taką samą wartość. Żaden z was nie jest w stanie udowodnić swoich racji, a jeśli jesteście to przedstawcie dowody i zakończcie ten głupi spór między wami.

I który dokładnie temat Ci chodzi, dziadaborowego123 czy straightlinesa?

Ancalagon

Dziadaborowego123

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Jakubxx

Ej uspokój się dobrze? Nie podoba ci się, to po co tutaj wszedłeś?

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Gratulacje zmiany

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Zmiany na lepsze

callofdutyblackops

Jaja sobie robisz jakieś? Zajmij się swoją grą.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Nie robię se jaj jak będę chciał to będę grał ty mi nie rozkazujesz

callofdutyblackops

To "se" graj.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

To będę se grał .

ocenił(a) film na 4
janekszyszkowski

Azoga zabił Dain, ale nie w Hobbicie :) Tylko podczas bitwy w dolinie Azanulbizar. W filmie jednak ork zyje.. Zapewne w trójce Thorin go zabije, ponosząc rany.

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Kłopot w tym że w grę wchodzi jeszcze Bolg...

thorin3

Niedawno o tym mówiliśmy. Może byc tak, że Azog zabije Thorina a Azoga np. Dain. Natomiast Bolga może zabić Beorn lub Beorn zabije Azoga. Tak, wiem, to skomplikowane :D

kamilxxx09

Nawet bardzo. ;)

kamilxxx09

PS. Zapomniałem o Legolasie :)

natalii03012000

Legolas raczej nikogo waznego nie zabije :)

kamilxxx09

Aha, jeszcze zobaczymy. :P

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Może Thorin zabije Azoga, a Bolg Thorina. A potem się zobaczy :)

Może, jednak ja w to wątpię. prędzej to Azog zabije Thorina. A Azoga np. Dain lub Beorn. w końcu ten drugi ma za co.

FenrirLokeson

NO WLASNIE

użytkownik usunięty
Jakubxx

Oj Kamil, musisz się bardziej postarać

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Tak, Thorin zabija Azoga ale odnosi rany, wtedy w szale Bolg chce pomścic ojca. Do akcji wkracza Beorn i rozwala go przed Thorinem a później ściąga rannego krasnoluda z pola walki- chociaz cos by się zgadzało z książką.

ocenił(a) film na 9
Ciasteczkowy_Potwor18

Kurdee, tylko gdzie tu jeszcze Fili i Kili?

ocenił(a) film na 10
Ciasteczkowy_Potwor18

Kili umiera ratując Tauriel, ale Tauriel i tak umiera. A Fili pewnie umrze próbując uratować Kiliego

Kjcdudbjsdv

Nie ma to jak rodzinka :P Nie spełniona miłość, powtórka z rozrywki ,,Romeo & Julia'' czyli ,,Kili & Tauriel''

PS. Co nie znaczy że nie podoba mi się ten wątek :)

ocenił(a) film na 9
Kjcdudbjsdv

Już raczej trudno uwierzyć tutaj w książkowa wersję, więc czemu by nie ;) Chociaż obstawiam, że Tauriel przeżyje.

ocenił(a) film na 4
Ciasteczkowy_Potwor18

Chciałbym żeby Kili i Fili zginęli z rak zwyklych orkow, bo wychodzi na to ze tylko "bossowie" są w stanie zabić głównych bohaterów.