PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249879
5,6 60 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Może i odważne słowa, ale uważam, że tak właśnie się stanie z tym zdaniem. Wielka to rzadkość, aby zajawka ze zwykłego trailera stało się od razu kultowa. Dla mnie to cytat tej wagi co "why so serious?" z Dark knight" lub "there is no spoon" z Matrixa.

https://www.youtube.com/watch?v=038jCXt5AAc

obleh

Ba! To najwazniejsza kwestia Sarumana :)

obleh

A ja uwielbiam: "The time is upon us when all must choose what side we're on"

ocenił(a) film na 10
obleh

a od kiedy ta kwestia z trailera jest już kultowa?
Kultowe to było (i jest) "You shall not pass" lub "One ring to rule them all"

ocenił(a) film na 4
Mallena28

Do tego jeszcze "My precious" i "So it begins". A kwestia Sarumana wręcz ocieka badassowością.

ocenił(a) film na 7
Banner

One does not simply walk into Mordor (sory jesli popelnilem blad w cytacie, czesto mi sie zdarza)

obleh

Te słowa, ten głos, ten wydźwięk i cała otoczka wokół tej kwestii Sarumana/ Christophera faktycznie jest epicka (aż człowiek drży) i ma bardzo duże szanse na stanie się kultową, ale niestety aby coś się stało kultowe musi minąć trochę czasu, tak więc stwierdzam, że to tylko kwestia czasu ;)

obleh

"Słyszę nienawistny głos w powietrzu" i "to Saruman!" fajnie brzmią w Tatrach podczas załamania pogody. Dla tego tekstu z trailera nie znajduję praktycznego zastosowania.

Xoxoxox

Sauron to zło wcielone maksymalnie. Słowa Sarumana, nie znając jeszcze jego zamiarów z Władcy można interpretować dwojako. Po pierwsze: jest takim twardzielem, że stawia wyzwanie najbardziej złemu ze złych i chce mu dać wycisk. Po drugie: chce się zakumplować z najbardziej złym ze złych. Jesteśmy mądzrzejsi od Białej Rady z Hobbita i oczywiście wiemy, że chodzi o tą drugą opcję. Wyobraź sobie teraz kogoś w koszulce z napisem "Leave Sauron to me..."
p.s. Tatry są magiczne to racja.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
obleh

nie. ma żadnych szans.

lolmiki