http://www.filmweb.pl/user/Gandalf_Szary_2/blog/563966-Trailer+Bofa
Jakość nie powala ale wyrażnie Elrond Galadriela musicie to już widzieć ta muzyka ja z wrażenia się trzęse a więc czekamy do 19 na lepszą jakość.
Piękny Piękny
Przewińcie 1 minutę 54 kili i tauriel za ręce się trzymają spoilery na bieżąco reszta epic
Dokładnie, choć ja znalazłem w baaardzo przywoitej jakości. Jest Elrond, jest Saruman :)Klimat przypomina bardziej WP co zwiastuje duże szanse, że w końcu lkudzie się nie zawiodą. Ale oczywiście musieli dać Legolaska Kiliego i Tauriel, No i Tauriel płacze za Kilim yafud...
Niestety orkowie i trolle wyglądają groteskowo, no i kolejne frazesy typu..how shall this day end...overall 75% pozytwnie mimo wszystko
Świetny zwiastum czuć bardziej poważny klimat i czuć LOTR podoba mi się ta powaga czuje ze będzie dobrze i mniej sztucznie :-) fajnie by było zobaczyć zwiastun jutro przed Interstellar
no dostała niezłego popędu na ścianę ..hahahhaha. a kilaka sekund wcześniej chyba takze liscia od Thranduila
No właśnie ona dostała w twarz od niego ;p? Bo nie za dobrze jest to widać i nie byłam pewna.
Ale oczywiście |Beorna nie ma, po co dawać jedną z najlepszych postaci, ważniejsze jest by pokazać jak krasnal w romantycznej chwili śmierci daje swej elfickiej nałożnicy kamyk ehhjh
ta scena jest żałosna no masakra. Ogólnie widać pewne efekty są już bardziej dopracowane Jest biała Rada co mnie cieszy więc nie jest najgorzej. Widać że CGI jednak dominować nie będzie ale to się zobaczy o 19 w lepszej jakości
Trailer niech będzie ode mnie ma 9/10 za beznadziejne sceny.
OSZ TY *** - JAKA BITWA !!!! Dobra, teraz czekam na lepsza jakość. Masakra mam teraz kilkanaście pytań do tego zwiastuna.
Coś ci powiem, wygrałeś dzisiejszy dzień!!! ;D
Z pewnością (jak i przy poprzednich filmach) dziś ok. 19/18 rozpoczęłaby się walka / wyścig o to, kto pokaże/udostępni na forum jako pierwszy zwiastun. No dziś wszyscy zostali przegonieni w tej kwestii, teraz można się hmm… ścigać na to, kto opublikuje na forum zwiastun w lepszej jakości ;)
Niesamoite...klimatem już bardziej zbliżone do LOTR. Mam jednak takie pytanie. Czy mi się wydaje czy to Thranduil zabija lub policzkuje Tauriel? Dalej robią z niego potwora, czy jak? Nie żebym przepadała za elfką ale król elfów bijący lub zabijajacy kobietę...coś tu mi nie gra.
Ja tam akurat się cieszyłam na te scenę, nie lubię jej ;P a może coś podczas bitwy zrobiła, że np. naraziła Legolasa albo coś (bo on zawsze leci ją ratować) ? Wiemy przecież, że Legolas to oczko w głowie tatusia! Ja bym się nie dziwiła jeżeli coś takiego miałoby miejsce dlatego wkurzył się na nią i doszło do rękoczynów.
Dla mnie Thranduilek (i piszę to wcale nie z sympatii do Tauriel bo ta postać mi hm powiewa) zawsze był dziadem skończonym i egoistą więc ta scena w ogóle mnie nie zdziwiła. Jak Cię się te trolle podobają, bo dla mnie to jest bardz\o słabe. Sam trailer dobry, widać iknny klimat, wojna ładnie pokazana, Nie ma Beorna god damn it!, czekam na wydarzenia z Dol Guldur - jest Saruman i Elrond jest dobrze. Oby tylko nie było tak jak w przypadku Pustkowia gdzie trailery był lepsze od filmu.
Szczerze powiem, że nie chce jeszcze oceniać trolli bo średnio to widać. Trolle jako trolle mi nie przeszkadzają, fajna jest ich masywność pokazana. Bardziej zastanawiają mnie ich dziwne "plecaki" - to mnie nie przekonuje niż sam ich wygląd. Cieszę się z bitwy - będzie rozmach i nietoperze są !
A tak na marginesie, matko litościwa co oni mają z tym powozem?wózkiem? nie wiem jak to nazwać w sumie. - drewniana konstrukcja ;P
Yhm, bo człowiek nie wie co to jest . Zwłaszcza jak to samo, było we WP zastosowane co Julia już napisała. A ja w całym moim życiu WP nie widziałam, a zwłaszcza Powrotu Króla hm (?) Trzeba być nie lada odkrywcą serio .... także dziękuję uprzejmie za twą szczodrą chęć niesienia pomocy. Jak następnym razem będziesz coś komuś z Bożej łaski tłumaczył zastanów się dwa razy: kto, co i jak napisał. ;)
"plecaki" trolli? Mi to wygląda na jakąś platformę dla orków, coś na podobieństwo tego co miały olifanty w Powrocie Króla.
No to miała być ironia. Wiem, że to nie plecaki, ale śmiesznie to wygląda trochę, może trzeba się przyzwyczaić. Ogólnie też skojarzyło mi się to z Powrotem Króla, ale szczerze tam to pasowało -jak dla mnie. Zobaczymy jak to będzie się w lepszej jakości prezentować.
Ja już się nie wypowiadam w tej kwestii, bo napisałam co nieco dla żartu, ale widać ktoś ironii nie wyczuwa. Zaraz coś napiszę i będą mnie poprawiać/tłumaczyć ..... no bo przecież idiotka nie wie, że to nie są plecaki ;P
No jasne, zobaczymy w lepszej jakości. Pisałam tylko z czym mi osobiście się skojarzyło. Zresztą, to tylko mały szczegół ;)
No ale trafiłaś :) bo ja też miałam takie skojarzenie - "o to jak w Powrocie Króla" ale te plecaki były dla mnie zabawniejsze po prostu ;)
Szczerze pisząc to ja raczej nie zważam na efekty, piszę o nich jedynie jak ktoś jawnie pisze bzdury że są dobvre heh. Obejrze zapewne w lepszej jakosci ale nie wplynie to na moja ocene. Efekty nie spowoduja nigdy ze film bedzie lepszy/gorszy. No chyba że komuś nie przeszkadza fatalny scenariusz a filmy nazywa arcydziełęm bo jeswt w nich tona CGI. Same efekty poprawiaja odbiór filmu ale jak film kiepski to nic nie pomoże.
Oj tam żeby zaraz śmiech :) zobaczymy o 19 jak się zaprezentują dla mnie na razie są takie nijakie - mdłe. W sumie też nie czekam na nie więc może inaczej do tego podchodzę.
Nie tyle martwię się o nią (ta postać jest kompletnie tu niepotrzebna, samą aktorkę lubię) co o to że konsekwętnie robią z filmowego Thranduila potwora i czarny charakter. Hmmm...może wymyślili sobie że on w wojennej zawierusze ją zgładzi bo przecież nie chce takiej synowej z niższego rodu itd. no i uciekła z krasnoludem
Przypomnijmy sobie książkę, tam ta postać od razu gdy ją poznajemy raczej nie budzi sympatii, czytelnik sam odkrywa tę postać, no i sami wiemy, że nie jest ona taka zła jak dotychczas ukazana w Hobbicie. Zobaczymy, mi się wydaję, że oni tak chcą nas zniechęcić do niego a koniec końców będzie jakaś scena gdzie zmienimy nagle opinie o nim będzie "fajniejszy".
UWAGA!!!!
SPOILERY!!!
Powiem tak... ten trailer jest zdecydowanie najlepszym trailerem ze wszystkich trzech czesci. Nie moge doczekac sie godziny 19 zeby obejrzec go w jakosci HD.
Zupelnie szczerze i z reka na sercu moge smialo powiedziec, ze czuc w nim potencjal. Jest przy tym w pewnym sensie klimat oraz jakosc LOTRa. Ja juz nie moge doczekac sie seansu w kinie. Smiem twierdzic - pomimo watku Tauriel vs Kili - ze bedzie to chyba najlepsza czesc serii.
Trole wygladaja dosc dziwnie ale moze to jakas nowa rasa, wczesniej nikomu nieznana. Chociaz sa podobne troche do Berta, Williama i Toma wiec moze pochodza z Wrzosowisk?
Sceny batalisytyczne miazdza... szczegolnie super wypadaja elfy i ich salwa z lukow.
Szkoda ze w ogole nie ma ani Beorna ani Daina...
Tauriel dostaje lomot od Bolga - i prawdopodobnie finalnie zginie - a Legolas msci sie za nia pod koniec filmu jak wynika z trailera. Bedzie pojedynek Thorin vs Azog wiec Azog nie zginie w Dol Gudlur jak niektorzy twierdzili...
O dziwo Legolas w tej czesci moze sie naprawde podobac, tym bardziej jako "msciciel".
No i najwazniejsze... Dol Guldur i Biala Rada cudowne... mistrzowskie sceny trailera.\
Ogolnie mozna rzec - cytujac pewnego "klasyka" z forum - ze naprawde "bedzie epicko" ;)
Trafne uwagi Panie Baggins. Legolas jako mściciel faktycznie może się spodobać. Mam tylko jedno spore ale. Nie widziałęm Beorna, a chcę go zobaczyć jak zabija Bolga. Przecież dorobili historię do niego iteż ma za co się mścić.
Świetny zwiastun! :) czuć te emocje, wg mnie najlepszy ze wszystkich zwiastunów do Hobbita.
Mnie najbardziej ciekawi czy ujrzymy walke Biała Rada vs Sauron.Saurman chyba chce sobie z nim pogadać ;>
No naprawdę jest fajnie. Jestem zaskoczona że nikt nie śpiewa z zwiastunie. No i dobrze że jest mało KT... Cóż czekam na lepszą jakość.
YOU MADE MY DAY DUDE!!!!!
Jest ok :D
Mam nadzieję, że bitwa sprawie że szczęka mi opadnie.
Ej co tu tak cicho i spokojnie? Temat ma prawie 50 postów a tu żadnej awantury?