PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249734
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Po III i ostatniej już części Hobbita będziemy mogli się pożegnać z karykaturą Śródziemia no jeszcze będziemy czekali na Extended Edition która może jedynie podnieść poprzeczkę tego dziwadła chyba,że Silmarillion nakręcą bardzo bym się ucieszył nie chce mi się żegnać z tym pięknym światem fantasy który niestety ostatnio oglądałem jedynie w LotR ;((

hr_dooku

Chyba trochę przesadzasz :) Hobbit nie jest aż taki zły :)

Imitation

Nie jest zły... w pewnych kategoriach.

hr_dooku

Na podstawie tekstu bitpasjarap

hr_dooku

Silmarillionu na pewno nie zobaczymy

sentia

No ale przecież kamil powiedział, że wszystko da się zrobić :)

użytkownik usunięty
hr_dooku

Mnie szczerze Silmarillion zanudzil - pierwsza ksiazka w ktorej utknalem i Jakos nie mam zamiaru jej dokonczyc.

ocenił(a) film na 6
hr_dooku

Wiadomo LOTR jest najlepszym odzwierciedleniem Śródziemia i nic to nie zmieni. Natomiast w Hobbicie jest dużo błędów, ale szczególnie najdziwniejsze są wprowadzone zmiany twórców, przecież wiadomo, że w pierwszych założeniach nie miało być Azoga, a Bolg miał odgrywać dominującą rolę. Nie rozumiem twórców, czemu tak postąpili zamieniając postacie CGI, gdzie tak naprawdę jest tu sens. Następne co może się nie podobać to niepotrzebny wątek miłosny, a właściwe ten romantyczny trójkąt, powinni go wyrzucić zaraz do kosza przed kręceniem. Można było nakręcić wiele ciekawszych wątków, jak retrospekcja z Ered Luin itp. zamiast tego bezsensownego romansu. Podobnie w pierwszej części Gobliny w Kronikach, znaczy w pierwszych szkicach wyglądały bardziej groźnie i brzydkie, nawet krasnoludy też prezentowały się lepiej w niektórych szkicach.

LordWieslaw55

Taaa duzo błędów. Kilka lub kilkanaście a w jednej cześci Lotra ponad 35.

kamilxxx09

Nie dziwię się że tak sądzisz skoro na siłę przeinaczasz fakty.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Już Ci raz pisałem na temat tych błędów. Za 10 lat w hobbicie też może być ponad 35 błędów.

Ancalagon

Moze, nie musi. W lotrze za 10 też może byc nie 35 ale 50.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Przez 10 lat miliard ludzi znalazło już to co miało znaleźć.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Zresztą są to błędy nie widoczne na pierwszy rzut oka, aby je zauważyć trzeba o nich wiedzieć lub zastopować film. Śmieszne jest zatem wytykanie tego typu błędów.

Ancalagon

No to nie wytykaj.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

I kto to mówi. Zresztą nie wytknąłem.

Ancalagon

Ciągle wytykasz. I nie proś o linki bo nie dam.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Co wytykam, ilość błędów w Hobbicie? Linków nie dasz, bo nie masz. :)

Ancalagon

Wiem! Ale nie powiem! :D

LordWieslaw55

A retrospekcja z Ered Luin może być w prologu do 3 części.