PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249728
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Istnieje duże prawdopodobieństwo, że dojdzie do walki między Czarnoksiężnikiem z Angmaru a
Galadrielą. Tak czy inaczej wydaje się być to interesujące.

http://lego.wikia.com/wiki/79015_There_and_Back_Again_set

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Hmmm w zestawie z sosnami był Yazneg zamiast Azoga,a w Dol Guldur pojawił się Beorn(chociaż to możliwe bo w wersii rozszerzonej może być scena gdy torturuje go Bolg). Ale zawsze jest szansa na tak spektakularny pojedynek. :)

thorin3

Bardzo chciałbym zobaczyć o wiele więcej Mrocznej Puszczy oraz właśnie Beorna w EE.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Nie chciałbym, żeby coś takiego wogóle było. To byłoby po prostu...głupie.

pemmil

To bedzie MEGA!

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Dla ciebie. Pewnie się jeszcze okaże, że galadriela wygra.

pemmil

Oj słuchaj. Pewnie przy walce Rady w Dol Guldur pojawią się nazgule i Galadriela wejdzie z Witch - Kingiem w jakąś konfrontację.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

to może być niezłe ale sam nie wiem czy to możliwe

beornwielkiniedzwiedz450

Wszystko jest możliwe :)

pemmil

Poczekajmy z oceną zanim film zobaczymy może z tego pojedynku coś będzie .

ocenił(a) film na 8
wort801

z tym musze sie zgodzic

pemmil

Faktycznie to byłoby głupie. Po drugie nie należy wierzyć każdemu zestawowi bo nie wszystko się sprawdzało. A z resztą ja i tak bardziej czekam na Beorna w trójce:)

ocenił(a) film na 8
straightlines

Ja też czekam na Beorna i to z wielką niecierpliwościa mam nadzieje że chociaż w trailerze go zobaczymy

ocenił(a) film na 9
straightlines

Ja jednak mimo wszystko liczę na pojawienie się w Dol Guldur Galadrieli... i na jakąś scenę, nawiązującą do zniszczenia fortecy przez nią.
Fajnie byłoby także zobaczyć Radagasta, starającego się uwolnić Gandalfa... no, ale tego żadne klocki LEGO nie potwierdzają... zatem w co wierzyć? :D W czym pokładać nadzieję? :D

P.S. Myślałem, że wraz z premierą BR Pustkowia Smauga ukaże się jakiś videoblog albo zwiastun a tu nic.... w zeszłym roku wraz z premierą mieliśmy wysyp materiałów. Oj coś kiepsko ta promocja w tym roku wygląda...kiepsko.

khazad7_2

Jakby nie było to Sarumana na pewno dostaniesz:)

ocenił(a) film na 9
straightlines

No oby... żeby nie trzeba było ewentualnie czekać na jego pojawienie się dopiero w wersji reżyserskiej, tak jak to było w Powrocie Króla :-)
No ale liczę, że Christopher Lee wiedział o czym mówi, kiedy dość jasno określił, że jako Saruman będzie miał wiele do zrobienia w III części filmu etc.

khazad7_2

Myslę, że nie powtórzy sie sytuacja że Sir Lee będzie musiał znowu zbojkotować film:)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Pytanie brzmi: czy możma wierzyć klockom lego?

Ciasteczkowy_Potwor18

Myślę, ze mozna. Skoro w grę wchodzi Galadriela i Witch- King - a wiadomo ze pojawią się w 3 czesci w Dol Guldur to...

kamilxxx09

Kofwit ci wyjaśnił

Ciasteczkowy_Potwor18

Ja bym nie wierzył z iron-manem 3 jest najlepszym przykładem tego.

wort801

No ale wiesz, nie pisaliby takich rzeczy, gdyby nie mieli o tym informacji. Zresztą, Galadriela będzie zaangażowana w Dol Guldur więc ten zestaw Lego nie będzie dla mnie zaskoczeniem.

kamilxxx09

Widziałeś lego ironmana 3 ???? tam też jasno pokazali no i co nie było tak w samym filmie

wort801

Może nie dojdzie do walki, ale jakaś scena będzie na pewno. Zawsze postacie z zestawów sa ze soba powiazane.

ocenił(a) film na 6
wort801

Właśnie. Mandaryn w jakimś pajączkowatym robocie, a tutaj okazał się podróbką.

ocenił(a) film na 6
Kofwit

I żadnej walki z Iron Manem.

kamilxxx09

Pewnie Jackson zastąpi ją Legolasem komputerowo który wszystkich i tak skosi.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Opieranie wiedzy na zestawach LEGO jest tak bardzo wiarygodne, jak wolne wybory w Korei Północnej....
Już jeden zestaw w zeszłym roku widzieliśmy... że niby Radagast jest w Dol Guldur, że jakaś zasadzka będzie także na niego, że Beorn tam też się znajdzie etc. etc. Wszystko się rzecz jasna okazało bzdurą.

I bzdurą jest sugerowanie zawartością zestawów klocków dla dzieci, przyjmując je jako prawda objawiona dla treści filmu ;)

khazad7_2

Hehe true story:)

ocenił(a) film na 6
khazad7_2

W jakich czasach przyszło mam żyć,gdzie informacje na temat filmu bazują na klockach dla dzieci:-)

khazad7_2

Żadne true story. Ze względu na to, ze miały być wczesniej 2 części, a zrobiono 3, te zestawy się poprzesuwały. do niezwykłej podróży tez wyszedł z beczkami i pająkami, a sceny te sa dopiero w Pustkowiu. Być może teraz będzie podobnie.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Być może :-) Oj stanowczo za dużo tych treści typu "być może"... oczekiwanie na jakieś konkretne info w postaci videobloga czy trailera coraz bardziej irytuje ;)

khazad7_2

Ja coś czuję, ze jeszcze w kwietniu bedzie videoblog.

kamilxxx09

Nie trzeba było klocków Lego żeby wiedzieć że będą pajaki i beczki :)

straightlines

Ale ja mówię o czymś innym. Mówię, że zestawy te zrobiono dla 1 czesci, gdy miały powstać tylko 2. Ale że zrobiono 3, to te zestawy się poprzesuwały.

kamilxxx09

bez jaj klocki lego nie sa zadna wiarygodna wskazowka, przyklady mamy z innych filmow, dopoki nie bedzie oficjalnie potwierdzone to tak jak pisal khazad,....samo gdybanie

ocenił(a) film na 9
straightlines

Dokładnie tak.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
callofdutyblackops

Tymi tekstami to ty uświadomiłeś swoją dziecinadę i głupotę.

użytkownik usunięty
callofdutyblackops

Żałosne.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Przyjdzie taki dzień że cię gollum zje.

użytkownik usunięty
callofdutyblackops

Żałosne.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Twoim nowym domem będzie opuszczona i zniszczona narnia bo cię tam stara baba z łopatą przegoni

użytkownik usunięty
callofdutyblackops

Żałosne.

użytkownik usunięty
callofdutyblackops

Żałosne.

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Pomysł wydaje się trochę głupi...w ogóle Galadriela ma jakieś szanse z Sauronem? Z drugiej strony Jackson wymyśla już takie cuda i dziwi że nic mnie nie zaskoczy.
Najbardziej liczę na Radagasta, może w końcu pokaże jakieś potężniejsze hokus pokus niż leczenie jeży.

Anthrax91

Ok, więc sam wskrześ jakiegoś zwierzaka:) Jak dla mnie to było potężne :D