https://www.facebook.com/durinssons/photos/a.900299813336383.1073741829.89920228 6779469/905150296184668/?type=1&theater
Zapraszam do dyskusji, proszę o nie udzielanie się Spycialca, elitexa i kamilaxxx09
Właśnie tylko, że to niepotwierdzone. Większość oczywiście na plus. Ale śmiać mi się chce bo pojawiają się wargowie. Czyżbyśmy nagle 5 tytułową armię mieli zobaczyć w wersji EE? Ale byłyby jaja :D.
Dobra uwaga :) Wtedy wiadomo kto odszczeka, że niby orkowie to był dwie armie hahahah.
Pół forum będzie szczekać :p Przejrzyj ile osób krzyczało kto jest 5 armia. Rozrzut był duży od armii Bolga przez orły, trolle, gobliny itd. A najlepsza odpowiedź - inni :D. Najśmieszniejsza - Legolas, ale on był żartem a "inni" byli na poważnie. :)
Na tej liście brakuje odkopywania złota w jaskini trolli. Powinna ta scena być bo kiedy Bilbo żegna się z Gandalfem to je ma.
I jak ja bym chciała żeby pokazali jeszcze Rivendell. A myślisz że wątek Dol Guldur mogą jeszcze rozszerzyć? Natomiast boje się "starcia" Sarumana i Saurona. To mi śmierdzi znowu jakimś absurdem.
Tak wątek Dol Guldur powinien być. Dwie rzeczy na to wskazują: Boyens opowiadała w wywiadzie, że będzie coś więcej o trzech pierścieniach plus gdy Gandalf odjeżdża na saniach z Radagastem to Galadriela otrzymuję lekką poświatę a zaraz widzimy ją jak leży w bezruchu. Jak dla mnie, to jest ewidentnie ścięta scena. Dodatkowo widziałem zdjęcie z liczenia złota w Ereborze. Legolas to może śmieszna odpowiedź na to kto jest 5 armią ale chyba najlepsza :) Miło by było gdyby było Rivendell, Balin w Shire (może jakoś przez edycję by to zrobili) a przede wszystkim liczę na jak najwięcej scen z Beornem. Ciebie zapewne zainteresowało to, że może być więcej Elronda :)
Ty, dzisiaj w nocy śnił mi się właśnie Elrond. Schodził sobie po schodach w Rivendell i to tyle. ;-) I przypomniałeś mi o tym idiocie Radagaście. Jak on tam wjechał na saniach? Po tych wszystkich wąskich schodach, ciasnych, ostrych korytarzach? I do tego z tymi j**anymi saniami wparowuje w sam środek walki z siłami zła. Zresztą ta walka i tak była do dupy, więc mam wyrąbane. :D
Wywołałeś u mnie zazdrość. :) Dlaczego mi się nigdy nic takiego nie śni? A powinno przy takiej intensywności myślenia ;D
Toż to jest rzecz oczywista na tym forum, że mnie zainteresowały ewentualne sceny z Elrondem. :). Wolę sobie jednak nie robić nadziei. Ale mnie też interesuje Beorn, Balin, koronacja itd. Nie tylko Elrond :)
Szczerze? Marzenie.... ale mam nadzieję, że chociaż część z tych rzeczy znajdzie się w wersji reżyserskiej, która to dopiero wtedy pokaże pełen obraz tego filmu. To co widzieliśmy w kinie a część osób jedynie na kompach/tv etc. to w zasadzie wersja beta tego filmu ;)
No ja również czekam na tę wersję bo jak pierwsza godzina filmu była dobra to druga była tragiczna.
Miałem podobne wrażenia... choć akurat tragiczną bym drugiej części nie nazwał. Po prostu była słabsza, mocno poszatkowana i z 2 kompletnie niepotrzebnymi scenami w mojej ocenie: lot na nietoperzu i Legolas skaczący po spadających głazach.
Jak dodadzą ciekawe sceny w wersji reżyserskiej, tak niektóre sceny przestaną mocno razić, ginąć w masie innych, ciekawszych scen.
Mi się druga część filmu wybitnie nie podobała. No ale od tego są gusta. Strasznie Beorna ucięli. Mam nadzieję, że w EE będzie go o wiele więcej. Cały romans mogli wpakować do EE i byłoby dobrze. A co do Beorna to zauważ gdy zeskakuje z orła, wpada w w ojska orków i znów scena z Thorinem i Azogiem, widać straszne cięcie. Miejmy nadzieję, że te przewidywania się sprawdzą.
Wcale bym się nie zdziwił jeśli dopiero w EE ujrzymy 5 armię, którą okażą się wargowie. Tą częścią pan Peter pokazał, że szacunek do widzów to coś czego już dawno nie ma, został tylko szacunek do pieniądza. Zrobił film poszatkowany i dziurawy jak ser szwajcarski, by zarobić jeszcze na EE.
PS: wiem, że są różne gusta, a o nich się nie dyskutuje, ale nie rozumiem, nie rozumiem JAK można temu filmowi dać 10/10. Pod tą oceną widnieje napis: arcydzieło! Czy naprawdę dla kogokolwiek trzeci hobbit może być arcydziełem filmowym? Myślę, że tylko ludzie bardzo młodzi mogą mieć tak wypaczone spojrzenie na kino. Może narażę się na opinie nieobiektywnego usera, ale ocena 10 dla tego filmu to stanowczo za dużo, bo żadne arcydzieło, film nadający nowy kierunek w danym gatunku, film przełomowy to to nie jest.
Fantastycznie ;/
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Skrajne+oceny+1+i+10.+Mo%C5%BCna+je+wystawia%C4%87,2582878
czyli starania Belief na nic. Przeczytaj, i nie oceniaj ludzi po okładce ocen z filmwebu, liczy się to co mają w głowie. Prawdopodobnie 10 Hobbitowi dali też, ludzie którzy studiują. Więc masz rację, że to co napisałeś nie zasługuje, na ocenę użytkowników których tak naprawdę nie znasz.
to samo ja mogę powiedzieć twoim punktem widzenia, Hobbit nie zasługuje na ocenę 1,2,3 chyba że oceniają go ludzie którzy albo trollują, albo nie rozumieją filmu. Więc proponuję następnym razem pomyśleć nad tym, co się pisze.
Teraz pozdrawiam.
? Daj spokój człowieku, po prostu nie rozumiem jak można ten film oceniać jako arcydzieło. Nie rozumiem, JA, Ty sobie myśl co tam chcesz bo nie za bardzo się tym przejmuję. Nie staraj się nawracać ludzi w internecie, bo to syzyfowa praca więc odpuść ;) Nie oceniać po okładce z filmwebu? To jest filmweb więc tak oceniam.
Nigdzie nie napisałem, że dałem 1,2,3. Czekam na EE. Teraz trzeciej części wahałbym się między 5-6, musiałbym obejrzeć jeszcze raz na spokojnie, ale jakoś do tego motywacji nie znajduję. Po EE pewnie ocena wzrośnie, jesli bedzie tak poprowadzone jk rozszerzenie do części poprzedniej.
PS: nie będę czytał jakiegoś tematu żeby zmienić światopogląd, pamiętaj patrz na świat na pierwszym miejscu swoimi oczami.
Niczym nie zaskoczyłeś. Wargowie to istoty pomagające orkom, tak jak i gobliny, trolle czy nietoperze.
PS. Gdzie Jackson potwierdza pojawienie się tych elementów? Pokaz mi wywiad, w którym to potwierdza? Nie ma wywiadu? Wszystko jasne. Kłamiesz haha
JBridges piesze tak do Ciebie tylko jeśli mówisz, że coś jest pewne, a tu JBridges zaznaczył, że jest to niepotwierdzone...
Parafraza, taa...
Nie używaj słów, których znaczenia nie rozumiesz.
Po drugie zachowujesz się jak ostatni troll i dzieciak. Czas dorosnąć.
Ślepy jesteś? Prosiłem Cię trollu i prowokatorze w jednym byś w tym temacie się nie udzielał.
Z czego rechoczesz tchórzliwy płaczku, przez neta to nawet kobietom umiesz dogryźć, no właśnie frajerze, przez neta.
kamilxxx09 w ostatnich dniach coraz bardziej lecisz sobie w ...... na forum najpierw prosisz o spokój a potem sam prowokujesz ?? a twoje rozmowy z np Belief są skandaliczne !!! weź sobie zrób przerwę od filmwebu.
Musi nie musi..wystarczy że niszczy forum od wielu lat.Gdzie jest ten osobnik,tam temat nadaje się do wyrzucenia.
Ale zgłaszać go można. Tym bardziej że jego koleżka zgłasza normalnych użytkowników. Właśnie się dowiedziałam, że jestem trollem osobnikiem lecz w zaszczytnym gronie koło lolpus, PaladinRage, LukeuszLFC, _DISCLAIMER_, Dealric, _nascimento, klaus_kinski czyli wszystkich tych którzy zmiażdżyli kamila merytorycznymi argumentami a on im jechał od hejterów, trolli i pedofilii.
http://www.filmweb.pl/user/Marcin_P/blog/458098-Hyde+Park?commentsPage=6#komenta rze
http://www.filmweb.pl/user/Xzar/blog/548560-moje+najbardziej+oczekiwane+filmy+pi erwszego+p%C3%B3%C5%82rocza+2013+roku#komentarze