PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249882
5,6 60 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

https://www.facebook.com/durinssons/photos/a.900299813336383.1073741829.89920228 6779469/905150296184668/?type=1&theater

Zapraszam do dyskusji, proszę o nie udzielanie się Spycialca, elitexa i kamilaxxx09

użytkownik usunięty
JBridges

elitex już nie ma, jest teraz, czosnako.

I ty....

ocenił(a) film na 3

Zaczynasz im dorównywać, naprawde.

ocenił(a) film na 4
JBridges

Właśnie tylko, że to niepotwierdzone. Większość oczywiście na plus. Ale śmiać mi się chce bo pojawiają się wargowie. Czyżbyśmy nagle 5 tytułową armię mieli zobaczyć w wersji EE? Ale byłyby jaja :D.

ocenił(a) film na 3
Belief

Dobra uwaga :) Wtedy wiadomo kto odszczeka, że niby orkowie to był dwie armie hahahah.

ocenił(a) film na 4
JBridges

Pół forum będzie szczekać :p Przejrzyj ile osób krzyczało kto jest 5 armia. Rozrzut był duży od armii Bolga przez orły, trolle, gobliny itd. A najlepsza odpowiedź - inni :D. Najśmieszniejsza - Legolas, ale on był żartem a "inni" byli na poważnie. :)

Na tej liście brakuje odkopywania złota w jaskini trolli. Powinna ta scena być bo kiedy Bilbo żegna się z Gandalfem to je ma.

I jak ja bym chciała żeby pokazali jeszcze Rivendell. A myślisz że wątek Dol Guldur mogą jeszcze rozszerzyć? Natomiast boje się "starcia" Sarumana i Saurona. To mi śmierdzi znowu jakimś absurdem.

ocenił(a) film na 3
Belief

Tak wątek Dol Guldur powinien być. Dwie rzeczy na to wskazują: Boyens opowiadała w wywiadzie, że będzie coś więcej o trzech pierścieniach plus gdy Gandalf odjeżdża na saniach z Radagastem to Galadriela otrzymuję lekką poświatę a zaraz widzimy ją jak leży w bezruchu. Jak dla mnie, to jest ewidentnie ścięta scena. Dodatkowo widziałem zdjęcie z liczenia złota w Ereborze. Legolas to może śmieszna odpowiedź na to kto jest 5 armią ale chyba najlepsza :) Miło by było gdyby było Rivendell, Balin w Shire (może jakoś przez edycję by to zrobili) a przede wszystkim liczę na jak najwięcej scen z Beornem. Ciebie zapewne zainteresowało to, że może być więcej Elronda :)

ocenił(a) film na 4
JBridges

Ty, dzisiaj w nocy śnił mi się właśnie Elrond. Schodził sobie po schodach w Rivendell i to tyle. ;-) I przypomniałeś mi o tym idiocie Radagaście. Jak on tam wjechał na saniach? Po tych wszystkich wąskich schodach, ciasnych, ostrych korytarzach? I do tego z tymi j**anymi saniami wparowuje w sam środek walki z siłami zła. Zresztą ta walka i tak była do dupy, więc mam wyrąbane. :D

ocenił(a) film na 3
Banner

Hahaha :)

ocenił(a) film na 4
Banner

Wywołałeś u mnie zazdrość. :) Dlaczego mi się nigdy nic takiego nie śni? A powinno przy takiej intensywności myślenia ;D

ocenił(a) film na 7
JBridges

Nie tylko Ona jest tu wielkim fanem Elronda :)

ocenił(a) film na 4
JBridges

Toż to jest rzecz oczywista na tym forum, że mnie zainteresowały ewentualne sceny z Elrondem. :). Wolę sobie jednak nie robić nadziei. Ale mnie też interesuje Beorn, Balin, koronacja itd. Nie tylko Elrond :)

ocenił(a) film na 9
JBridges

Szczerze? Marzenie.... ale mam nadzieję, że chociaż część z tych rzeczy znajdzie się w wersji reżyserskiej, która to dopiero wtedy pokaże pełen obraz tego filmu. To co widzieliśmy w kinie a część osób jedynie na kompach/tv etc. to w zasadzie wersja beta tego filmu ;)

ocenił(a) film na 3
khazad7_2

To nawet nie wersja beta tylko demo. :)

ocenił(a) film na 9
JBridges

W sumie racja.
Zatem czekam na reżyserską.

ocenił(a) film na 3
khazad7_2

No ja również czekam na tę wersję bo jak pierwsza godzina filmu była dobra to druga była tragiczna.

ocenił(a) film na 9
JBridges

Miałem podobne wrażenia... choć akurat tragiczną bym drugiej części nie nazwał. Po prostu była słabsza, mocno poszatkowana i z 2 kompletnie niepotrzebnymi scenami w mojej ocenie: lot na nietoperzu i Legolas skaczący po spadających głazach.

Jak dodadzą ciekawe sceny w wersji reżyserskiej, tak niektóre sceny przestaną mocno razić, ginąć w masie innych, ciekawszych scen.

ocenił(a) film na 3
khazad7_2

Mi się druga część filmu wybitnie nie podobała. No ale od tego są gusta. Strasznie Beorna ucięli. Mam nadzieję, że w EE będzie go o wiele więcej. Cały romans mogli wpakować do EE i byłoby dobrze. A co do Beorna to zauważ gdy zeskakuje z orła, wpada w w ojska orków i znów scena z Thorinem i Azogiem, widać straszne cięcie. Miejmy nadzieję, że te przewidywania się sprawdzą.

ocenił(a) film na 9
JBridges

Też mam taką nadzieję...

ocenił(a) film na 5
JBridges

Wcale bym się nie zdziwił jeśli dopiero w EE ujrzymy 5 armię, którą okażą się wargowie. Tą częścią pan Peter pokazał, że szacunek do widzów to coś czego już dawno nie ma, został tylko szacunek do pieniądza. Zrobił film poszatkowany i dziurawy jak ser szwajcarski, by zarobić jeszcze na EE.

PS: wiem, że są różne gusta, a o nich się nie dyskutuje, ale nie rozumiem, nie rozumiem JAK można temu filmowi dać 10/10. Pod tą oceną widnieje napis: arcydzieło! Czy naprawdę dla kogokolwiek trzeci hobbit może być arcydziełem filmowym? Myślę, że tylko ludzie bardzo młodzi mogą mieć tak wypaczone spojrzenie na kino. Może narażę się na opinie nieobiektywnego usera, ale ocena 10 dla tego filmu to stanowczo za dużo, bo żadne arcydzieło, film nadający nowy kierunek w danym gatunku, film przełomowy to to nie jest.

użytkownik usunięty
Pallado

Fantastycznie ;/

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Skrajne+oceny+1+i+10.+Mo%C5%BCna+je+wystawia%C4%87,2582878

czyli starania Belief na nic. Przeczytaj, i nie oceniaj ludzi po okładce ocen z filmwebu, liczy się to co mają w głowie. Prawdopodobnie 10 Hobbitowi dali też, ludzie którzy studiują. Więc masz rację, że to co napisałeś nie zasługuje, na ocenę użytkowników których tak naprawdę nie znasz.

to samo ja mogę powiedzieć twoim punktem widzenia, Hobbit nie zasługuje na ocenę 1,2,3 chyba że oceniają go ludzie którzy albo trollują, albo nie rozumieją filmu. Więc proponuję następnym razem pomyśleć nad tym, co się pisze.

Teraz pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5

? Daj spokój człowieku, po prostu nie rozumiem jak można ten film oceniać jako arcydzieło. Nie rozumiem, JA, Ty sobie myśl co tam chcesz bo nie za bardzo się tym przejmuję. Nie staraj się nawracać ludzi w internecie, bo to syzyfowa praca więc odpuść ;) Nie oceniać po okładce z filmwebu? To jest filmweb więc tak oceniam.

Nigdzie nie napisałem, że dałem 1,2,3. Czekam na EE. Teraz trzeciej części wahałbym się między 5-6, musiałbym obejrzeć jeszcze raz na spokojnie, ale jakoś do tego motywacji nie znajduję. Po EE pewnie ocena wzrośnie, jesli bedzie tak poprowadzone jk rozszerzenie do części poprzedniej.

PS: nie będę czytał jakiegoś tematu żeby zmienić światopogląd, pamiętaj patrz na świat na pierwszym miejscu swoimi oczami.

ocenił(a) film na 8
JBridges

Nosz naprawdę, czemu te linki trzeba tak ciąć...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 3
spycialec

Ok:)

JBridges

Niczym nie zaskoczyłeś. Wargowie to istoty pomagające orkom, tak jak i gobliny, trolle czy nietoperze.
PS. Gdzie Jackson potwierdza pojawienie się tych elementów? Pokaz mi wywiad, w którym to potwierdza? Nie ma wywiadu? Wszystko jasne. Kłamiesz haha

kamilxxx09

Znowu się wpieprzasz i prowokujesz. Ogarnij się...

boojan27

Nie, ja po prostu napisałem tak, jak on pisze do mnie. To jego styl. To jest parafraza jego słów.

kamilxxx09

JBridges piesze tak do Ciebie tylko jeśli mówisz, że coś jest pewne, a tu JBridges zaznaczył, że jest to niepotwierdzone...

Imitation

Nie, on tak pisze bez przerwy, zeby sprowokowac. Nie broń trolla, bo jesteś nieobiektywny.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

On ciebie nie broni wiec nie broni zadnego trolla.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Parafraza, taa...
Nie używaj słów, których znaczenia nie rozumiesz.
Po drugie zachowujesz się jak ostatni troll i dzieciak. Czas dorosnąć.

Dealric

Ale argumenty. Brawo!

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Ślepy jesteś? Prosiłem Cię trollu i prowokatorze w jednym byś w tym temacie się nie udzielał.

JBridges

Nie gadaj

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Powiedz mi to w twarz tchorzu.

JBridges

pfff haha

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Z czego rechoczesz tchórzliwy płaczku, przez neta to nawet kobietom umiesz dogryźć, no właśnie frajerze, przez neta.

kamilxxx09

kamilxxx09 w ostatnich dniach coraz bardziej lecisz sobie w ...... na forum najpierw prosisz o spokój a potem sam prowokujesz ?? a twoje rozmowy z np Belief są skandaliczne !!! weź sobie zrób przerwę od filmwebu.

ocenił(a) film na 6
wort801

Zgłaszajcie go....będzie ban i po sprawie.

ellleone

Musi komuś ostro pojechać......jak na razie prowokuje i jest antyspołeczny na forum ;)

ocenił(a) film na 6
wort801

Musi nie musi..wystarczy że niszczy forum od wielu lat.Gdzie jest ten osobnik,tam temat nadaje się do wyrzucenia.

ellleone

Ale niestety dla adminów to nie kwalifikuje się na bana.

wort801

Jakoś Hr_dooka zbanowali za nic :(

lolmiki

kamilxxx09 ma żółte papiery :) jego nie mogą :)

użytkownik usunięty
lolmiki

Nie przeszkodziło mi to jednak w założeniu nowego konta.

Witamy z powrotem:)

ocenił(a) film na 4
wort801

Ale zgłaszać go można. Tym bardziej że jego koleżka zgłasza normalnych użytkowników. Właśnie się dowiedziałam, że jestem trollem osobnikiem lecz w zaszczytnym gronie koło lolpus, PaladinRage, LukeuszLFC, _DISCLAIMER_, Dealric, _nascimento, klaus_kinski czyli wszystkich tych którzy zmiażdżyli kamila merytorycznymi argumentami a on im jechał od hejterów, trolli i pedofilii.

http://www.filmweb.pl/user/Marcin_P/blog/458098-Hyde+Park?commentsPage=6#komenta rze
http://www.filmweb.pl/user/Xzar/blog/548560-moje+najbardziej+oczekiwane+filmy+pi erwszego+p%C3%B3%C5%82rocza+2013+roku#komentarze

Belief

Dzięki za linki o tym nie wiedziałem trzeba być na prawdę chorym na umyślę żeby robić takie rzeczy...