https://www.facebook.com/durinssons/photos/a.900299813336383.1073741829.89920228 6779469/905150296184668/?type=1&theater
Zapraszam do dyskusji, proszę o nie udzielanie się Spycialca, elitexa i kamilaxxx09
Mimo że mało piszę na forum (z powodu dodawania materiałów na forum) jak czytam jego teksty mam coraz mniejszą ochotę czytania tego forum.
Nie widziałeś, że napisałem byś się wtym temacie nie udzielał? Raz na zawsze już każdy zobacxzy jakim prowokującym trollem jesteś płaczku.
Kamil ale to ty go sprowokowałeś i stajesz się trollem. Przemyśl to co piszesz bo jak na razie prowokujesz a potem tylko masz problemy i wszystkich chciałbyś zbanowac. Zawsze byłem po twojej stronie i nie chcę się z tobą kłócic gdyż nigdy do spiny nie doszło tak mam nadzieje że i teraz nie dojdzie. To się robi nie do wytrzymania. W ogóle jak ty możesz obrażac np. Belief która zawsze cię chroniła przed trollami. I powinieneś ją przeprosic. I nie tylko ją bo wielu użytkowników obraziłeś.
Belief obraziłem 1-2 razy, ona do tej pory mnie kilkanaście. Miedzy nami juz nie będzie nigdy dobrze, takze nawet nie próbuję. Trudno. A Jbridgesa sprowokowałem, bo zrobił to samo w temacie sentii. I ona również to zrobiła. Po co te teksty typu "Kamil się popłacze, bo Hobbit dostał 1 nominację" albo "musi wszystko odszczekać"? Po co? Nie ja prowokuję, ale oni.
Jaaaasne ty NIGDY nie prowokujesz płaczku. Ty święty jesteś i zawsze to Ciebie krzywdzą i obrażają,
Ale patrz. Niewiniątko udaje... Znowu biedny został sprowokowany. Najpierw ja go sprowokowała tematem o jednej nominacji, A teraz JBridges tym...
Zabrałaś mu cukierka :) wiec jest teraz złośliwy :)a tak na serio on nie umie z ludźmi rozmowy prowadzisz wiec już nic mnie nie dziwi u tego osobnika.
W sumie racja. No nic to. Wracam do oglądania filmów. Misja na ten miesiąc. Obejrzeć wszystkie filmy nominowane przez Akademię w tym roku
Jeszcze trochę sobie poczekamy zanim będą oficjalne informacje dotyczące wersji reżyserskiej. Myślę, że takie informacje pojawią się przy okazji premiery DVD i BR Bitwy Pięciu Armii.
Trochę mnie jednak ten fakt martwi, bo skoro np. wydadzą na nośnikach film choćby w marcu/kwietniu, to można się raczej pożegnać z plotkami, jakoby wersja reżyserska mogła mieć premierę w wakacje... po prostu będzie to zbyt krótki czas pomiędzy sprzedażą nośników z wersją kinową a reżyserską co by spowodowało, że wersja kinowa zwyczajnie by się nie sprzedawała tak, jakby tego chcieli Twórcy.
Zatem pozostaje zapewne czekać do listopada :) W zasadzie można powiedzieć, że premiera ostatniej części filmu będzie wtedy kiedy ukaże się wersja reżyserska, zaś o kinowej lepiej szybko zapomnieć :) Nerwy są niepotrzebne, tym bardziej, że nie dotyczą gotowego produktu :)
Zatem nie ma co wierzyć, że wersja rozszerzona będzie "chwilę" później, tj. w wakacje.
Ale może to i lepiej? Na koniec roku klimat bardziej sprzyja oglądaniu wieczorem dobrego fantasy.
W sumie każdy dzień jest dobry na dobre fantasy. Ale faktycznie pieniadz rzadzi i ee zobaczymy w listopadzie.
A za kilka lat dowiemy się, że są jeszcze niewykorzystane nagrane sceny... O ile pamiętam mniej więcej coś podobnego mówił PJ o WP (chyba Comic-Con w San Diego) że są jakieś sceny których nigdy nie pokazano. Nie jestem pewien czy to prawda ale coś takiego chyba było :P
Tak i do WP tych niewykorzystanych scen jest od groma. Eowina walcząca z orkami, Arwena w Helm's Deep i wiele wiele innych :)
Wow! Z jednej strony super sprawa ale z drugiej widać o co tak naprawdę chodzi... Ach ten Jack$son ;P
Arwena w Helmowym Jarze nie zostanie umieszczona. Z tego co wiem były to sceny alternarywne. Ale jest podobno nagrane pierwsze spotkanie Aragorna i Arweny :). Ciekawe kiedy papcio Jackson wypuści te rozszerzone wersje.
Jeśli chodzi o WP to przyjmę każdą ilość :) A co do Arweny w Jarze to chętnie zobaczyłbym tę alternatywną wersję.
Albo minusików jak nam tego nie da ;] Jakby on rozszerzając te wersje jeszcze bardziej, pominąłby te sceny.... chyba bym go znienawidziła.
o lipcu możemy zapomnieć, że wersja rozszerzona się pojawi, ale nie jest wykluczone że nie pojawi się wcześniej niż w listopadzie, głównie dobrze, może być wrzesień, pazdziernik jeśli takowo miało by pojawić się wcześniej, choć raczej będzie to listopad. Wątpię by było pózniej. 9 kwietnia to jest premiera w USA u nas zapewne będzie dopiero około 20 kwietnia, więc na pewno w lipcu nie będzie, wersji EE. Będzie ona najwcześniej w pazdzierniku, najpózniej w listopadzie, a potem maraton wersji EE, liczę że w grudniu taki nas czeka.
zgadzam się ;) póki co to są tylko spekulacje, w sumie, o rozszerzonej póki co nie ma co mówić, bo jeszcze kinowa nie wyszła na dvd, blu ray, i blu ray 3D swoją drogą, USA ma dosyć, pózno premierę 9 kwiecień a w tamtym roku było koniec marca, już nie mówiąc że pierwsza część była u nich w połowie marca. Dziwnie to idzie, ale co zrobić, my nic nie zrobimy, jedynie możemy czekać, chociaż zapewne każdy by chciał już mieć tą wersję rozszerzoną, po rozbudowanym kinowym trailerze Hobbita Bitwy Pięciu Armii, ale zapewne wszyscy obejrzą ją dopiero w listopadzie.
dzięki
ale w zasadzie to ktoś sobie z wikipedii dał (chyba)
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pięciu+Armii-2014-662242/discussion/C zego+wam+nabardziej+zabrakło+w+ostatniej+części+a%2C+czego+oc
w moim temacie ktoś tam wkleił link, aczkolwiek nie wykluczone, że na pewno coś się pojawi.
Napiszę nie na temat ....
kamilxxx09 jest zdenerwowany na oceny jego ulubionego filmu hobbita wiec znalazł sposób żeby sobie poprawić humor ocenająć efekty filmu który jeszcze nie miał premiery.
http://www.filmweb.pl/news/Han%2C+Luke+i+Leia+w+drugim+zwiastunie+%22Przebudzeni a+Mocy%22-109294
W sumie racja. Zaczynam powoli wierzyć że jest on wybitna jednostką która wyprzedziła swoją epokę... Nierozumiany geniusz....:P
Jak zwykle to raczej kamilek z wami przydupasami robicie burdel trolle skończone.
Wiedziałem, że z Dol Guldur jest coś nie tak. Cała ta sekwencja wyglądała bardziej jak jej zwiastun.
Jackson powinien wypuścić EE w kwietniu... Bo to co zrobił jest...niedopuszczalne.. Jak mógł wyciąć scenę pochowania Thorina z klejnotem? ! (jeżeli takowa w ogole istnieje ! ) Przecież film urywa się, i nie wiadomo w ogole co i jak ! (dla osob ktore nie czytaly ksiazkii) Co się stało z arcyklejnotem, co się stało ze złotem, kto został królem ? No ludzie. Thorin tak pożądał tego klejnotu, a Jackson nawet nie pokazał że krasnolud został z nim pochowany, i że nikt go sobie nie zagarnął? ;/ To by bylo jeszcze minimalnie zrozumiałe, gdybysmy mieli jeden film. No ale mamy nie jeden, a trzy ...