PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249740
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Bard....
https://www.facebook.com/TheHobbitMovie/photos/a.29167424420 1521.63650.160617097307237/73
6248869744054/?type=1&theater

Tak jak sądziłam Bard... i dobrze. Niestety plakat taki sobie. Mogło być gorzej, ale na szczęście jest przeciętnie.

użytkownik usunięty
sentia

Nie liczmy na fajerwerki. Jest sobie schemat lipnych plakatów i jego przełamać już nie można. Ot tak dostaliśmy kolejny brzydki plakat z serii wyblakłych selfie, tym razem z Bardem.
Czy to zapowiada wyblakły, źle skadrowany zwiastun?

sentia

Noo cóż. Faktycznie mogło być gorzej. Ten na pewno nie jest gorszy od plakatu z Legolasem.

HellDeath

Tu się zgodzę :D

ocenił(a) film na 4
sentia

"Przeciętnie" to chyba dobre słowo. Wyszedł lepiej od Galadrieli i Legolasa ale i tak szału nie ma. Jak dobrze, że to już ostatni z tych selfie.

Belief

Jak dla mnie to z tych wszystkich Gandalf najlepszy później Bard. a reszta to... ekhem.

ocenił(a) film na 4
sentia

Dla mnie też chodź przypominam, że mówimy tu o najładniejszym wśród najbrzydszych, nudnych, nic niewnoszących, takich samych na jedno kopyto plakatów.

Belief

Po prostu wybrałam najlepsze z tych co pokazali ale jakbym miała ocenić to Gandalf ma u mnie 7/10 Bard 6/10 a reszta to...

ocenił(a) film na 10
sentia

najlepszy Bilbo...przynajmniej na tle jest malec ukazany.

ocenił(a) film na 8
sentia

Prezentuje się lepiej niż Legolas, jak na biorącego w bitwie przystało jest trochę przybrudzony (bo Legolas prawie że nieskazitelny ;p)

Julia_20

Legolasowi darowali niebieskie oczka..

ocenił(a) film na 3
sentia

Dokładnie, przeciętności ciąg dalszy. Czekam na Sarumana i Elronda, a może Beorn i Dain? Naaah ....

ocenił(a) film na 4
JBridges

Daina nie dostaniesz, nie licz na to. Może pod sam koniec promocji, ale to może. Na Elronda i Sarumana też bym nie liczyła za bardzo chyba, że coś jeszcze wykombinują z Białą Radą, wtedy będą robili za tło. Za to Beorn może być.

Belief

Ciekawe kiedy dadza Thranduila i Tauriel

ocenił(a) film na 4
sentia

W następnym plakacie z Legolasem :p. Thranduil jest akurat spoko, ale czemu pozostała dwójka usilnie wszędzie jest wciskana bardziej od kluczowych i istniejących postaci w książce to ja nie wiem. Ale kto by tam się przejmował Thorinen, albo innymi krasnoludami.

Belief

Ale jestem przekonana że plakat z Thranduilem będzie w identycznej tonacji. Na jedno kopyto.

ocenił(a) film na 4
sentia

Co znowu sama gęba? Ale z Thranduilem już był jeden.

Belief

No ale zobacz. Nawet na fb było głosowanie. I zrobili całą serie "close up" i było do wyboru Thrandi albo Lego. Więc dedukuję, że close up z Thrandim w tej tonacji tez mają...

ocenił(a) film na 4
sentia

Mają albo te plakaty robili na szybko. Patrzyli kto wygrywa i wycinali twarz z ogromnego zdjęcia. Dodali napis i tyle. Robota na minutę.

Belief

I trochę filtra :D

ocenił(a) film na 4
sentia

:)

Belief

Widać, że skupiają się bardziej na przemianie Legolasa, która ma się dokonać zamiast właśnie na kampanii Thorina. Szkoda bo moglibyśmy poznać historię krasnoludów. Chociażby jak to się stało, że dołączyli do Thorinia, dlaczego itd. Moim zdaniem Legolas powinien być tylko w tle. Ot taki mały smaczek dla fanów WP.

ocenił(a) film na 4
Edin181

No ale na jakiej przemianie? Dostrzegasz jakąś przemianę na ostatnim z nim zdjęciu, albo zdjęciu promocyjnym które było w jednym z tych artykułów? Tak jak mówisz Legolas powinien być tłem a nie głównym bohaterem. A co właśnie z krasnoludami? Razem dostali mniej czasu niż Legolas i Tauriel.

Belief

Pisząc o tej przemianie miałem na myśli to jaki jest w Hobbicie a jaki później we Władcy. Gdzieś chyba nawet o tym czytałem ale nie pamiętam już. ;]

ocenił(a) film na 4
Edin181

Przemiana musi w nim jakaś nastąpić bo rozdźwięk pomiędzy Legolasem z WP a tym z Hobbita jest za duży. Zdziwiłabym się gdyby Peter to tak zostawił :)

Belief

No szkoda tylko, że zastosowano taki zabieg bo o wiele bardziej ciekawi mnie jak to się stało, że członkowie kompani przystali do Thorina. No ale jak widać nie można mieć wszystkiego :D

ocenił(a) film na 4
Edin181

Większość kompanii Thorina to jego rodzina. Pewnie krzyknął, że się wybiera odzyskać Erebor a ci poszli za nim ze względu na więzy krwi. Pozostali zaś licząc na zyski ze skarbu. :)

ocenił(a) film na 10
Belief

Belief a ten widziałaś ? Co prawda do Pustkowia ale bardziej do BPA pasuje i jest tam elrond http://www.elendilion.pl/2013/04/04/plakat-do-hobbita-pustkowia-smauga/

ocenił(a) film na 4
GandalfTheWhite

Nie, nie widziałam. Mogliby właśnie coś w podobie zrobić teraz, tylko oczywiście twarzami zwróceni do nas :)

ocenił(a) film na 10
Belief

No

ocenił(a) film na 10
Belief

Z rzesztą Elrond jest też w gigantycznej grafice z postaciami

ocenił(a) film na 4
GandalfTheWhite

Gdzie? Mówisz o bannerze?

ocenił(a) film na 10
Belief

http://www.filmweb.pl/news/FOTO%3A+Gigantyczna+grafika+z+bohaterami+%22Bitwy+pi% C4%99ciu+armii%22-107264 no tutaj pierwsze zdjęcie

Belief

To jest w jakiejś innej książce o Śródziemiu? Czytałem tylko Hobbita i jestem taki niedouczony jeśli chodzi o świat Tolkiena. No ale jeżeli to jego rodzina to wiele wyjaśnia. :) Co nie zmienia też faktu, że PJ zrobił błąd nie skupiając się na nich.

ocenił(a) film na 10
Edin181

To nie dokońca rodzina tylko przodkowie: ród durina

ocenił(a) film na 4
Edin181

Tak jak wspomniał GandalfTheWhite oni pochodzą z królewskiego rodu Durina. Najbliżej z Thorinem spokrewnieni są Kili i Fili bo to jego siostrzeńcy. Potem trzeba cofnąć się o 4 pokolenia wstecz i spojrzeć na potomków brata króla Daina I. Tam masz Balina i Dwalina oraz Gloina i Oina :).

Tu masz ich drzewo genealogiczne:
http://wiezowewzgorza.website.pl/pliki/ksiazki/rodowody/kras.jpg

JBridges

Też liczę na Sarumana Elronda, Beorna, Dain jakoś nie czekam na niego z krasnoludów to lubię tylko Balina Gimliego Gloina. Ale spokojnie to że plakat ostatni, to ostatni plakat przed trailerem. Będzie jeszcze plakat Drużynowy, i liczę że nie będzie na nim Tauriel, czy Legolasa, chciałbym aby na Drużynowym plakacie dali, Galadrielę, Beorna, Bilbo będzie na bank Thorin raczej też Gandalf i czuję iż Bard też się tam znajdzie. Nie chcę żadnych Legolasó, kilieków, a tym bardziej taurielów. Ale zapewne oni będą :/

ocenił(a) film na 3
Gandalf_Szary_2

Liczysz na brak Legolasa i Tauriel? Dasz sobie za to rękę uciąć? Pożegnaj się z ręką:)

JBridges

Nie no wiesz jest takie jedno powiedzenie "Umiesz liczyć licz na siebie" wiesz może sami stworzymy plakaty i zawstydzimy ekipę ? Doostaniemy może oscara?

ocenił(a) film na 7
sentia

Nie najlepszy Dracula...

ocenił(a) film na 7
sentia

niezły

ocenił(a) film na 4
sentia

Co jest? Nikt nie krzyczy że "epicki!"?

Anthrax91

Heahahaha....

ocenił(a) film na 7