Jak myślicie będą nominacje. Trochę kiepsko by to wyglądało jak ostatnia część nic by nie zgarnęła.
Moim zdaniem dostanie nominate za:
-Najlepszy aktor pier....(Dla Richarda)
-Może do scenariusza adapt.....
-Muzyka
-Piosenka (Bardziej mi wpadło w ucho niż Edd)
-Scenografia maybe.
-Efekty to na pewno
-I może kostiumy.
A wy jak myślicie?
Wg od 5 lat Oscary to dno.
Chociaż by rok temu, najlepsza scenografia : Grawitacja....
No proszę was, wszędzie czarne tło i dostaje nominacje a Desolation.... nic.......... nawet nominacji.
O nominacjach wiele można pisac, nie tylko tych dotyczących Hobbita. Gdzie Oscar dla Leonarda DiCaprio ja się pytam?
Leonardo chyba nigdy się nie doczeka.
A jeszcze takie pytanko. Czy Hobbit B5A zakwalifikował się do złotych globów. Bo premierę miał chyba dzień po wysyłaniu kandydatów.
Wiecie coś?
Rok temu sie nie doczekał bo nie był najlepszy :) za całoksztalt twórczoścki jest inny specjalny oscar, a nie ten za role pierwszoplanową :P
Oscary to nie jest dno. Mają trochę błędnych decyzji ale wyłaniają też wiele doskonałych filmów.
Sorry pomyłka. Na razie są tylko nominacje za charakteryzację i to tam nie ma Hobbita:
"Niesamowity Spider-Man 2"
"Foxcatcher"
"Grand Budapest Hotel"
"Strażnicy Galaktyki"
"Czarownica"
"Noe: Wybrany przez Boga"
"Teoria wszystkiego"
Nie oglądałem grand budapest hotel, ale jakie są efekty w komedii? Jak coś głosuję na strażników
No to to wiem :P Nie ma to jak Zielony Goblin przebijający wszystkie ucharakteryzowane krasnoludy, elfy, czarodziejów :P
heh :) Ej a tak wgl myślisz że piosenka z Kosogłosa ma szanse na Oscara? Co o niej sadzisz? Mnie oczarowała :D
Haha cierp pajacu. Teraz zaczną się teksty jakie te oscary złe i w ogóle, jak ich znaczenie spadło na maxa hahha. Cierp trollu.
I podano już listę 10 filmów za efekty;
Czarownica
Kapitan...
strażnicy...
ewolucja planety małp
interstellar
hobbit BPA
Noc w muzeum 3
godzilla
Transy
X men
Człowieku zlituj się.
Richard Armitage nominacja za rolę pierwszoplanową? Widziałeś Ty może jakieś inne filmy w tym roku?
Nominacja za S-C-E-N-A-R-I-U-S-Z? Przecieram oczy ze zdumienia.
Conajwyżej do złotych malin dostanie nominację za scenariusz.
"-Najlepszy aktor pier....(Dla Richarda)
-Może do scenariusza adapt....."
I o co chodzi z tymi kropkami? Nie chciało Ci się słowa skończyć?
Jaja sobie robisz?
Najlepszy aktor? SCENARIUSZ? Rozumiem, że widziałeś tylko jeden film w 2014 roku?
Scenografia nie dostanie, bo to tylko CGI, muzyka niczym nie zachwyca. Efekty może nominacje dostaną, ale wcale nie wybijają się. Kostiumy może.
Także:
Nominacja za kostiumy jest prawdopdoobna (acz szansa na oscara zerowa)
Nominacja za efekty jest możliwa.
Nominacja za piosenkę jest możliwa.
I tyle.
Ja bym stawiała na piosenkę, może nominacja, efekty, dźwięk ewentualnie. A co do Armitage, jeśli już wolałabym tutaj Freemana. Ale w tej kategorii raczej nie ma na co liczyć.
Nie jest to film oscarowy ( biorąc nawet pod uwagę spadek prestiżu tych nagród), nie jest to kino wyższych lotów więc statuetki nie będzie i trudno się dziwić. Nominacja za efekty, czy piosenkę co najwyżej.
mówiłem ze Oscary schodza na dno? Nie? To teraz mówie. A w tamtym roku kto miał nominacje za make-up? Nie wiecie? jeździec z nikad :P