PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249861
5,6 60 krytyków

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Jak myślicie będą nominacje. Trochę kiepsko by to wyglądało jak ostatnia część nic by nie zgarnęła.
Moim zdaniem dostanie nominate za:
-Najlepszy aktor pier....(Dla Richarda)
-Może do scenariusza adapt.....
-Muzyka
-Piosenka (Bardziej mi wpadło w ucho niż Edd)
-Scenografia maybe.
-Efekty to na pewno
-I może kostiumy.
A wy jak myślicie?

pemmil

Hobbit 3 ma szanse na nominacje za efekty.

lolmiki

No jakąś ma

pemmil

I pewnie nominacje dostanie. Ale nagroda pewnie pójdzie do interstellar chociaż ja kibicuję małpom.

lolmiki

Pewnie interstellar, choć kibicuję godzilli

pemmil

Według mnie będzie taka piątka:
Interstella
małpy
hobbit 3
strażnicy galaktyki
czarownica/godzilla

lolmiki

Chociaż hobbit nie miał w tej części jakichś wspaniałych "czynnych" efektów jak golluma i smaug ( niby smaug tu był ale chwilę)

pemmil

Dlatego nie ma szans na wygraną :)

kamilxxx09

No i co w tym smiesznego trollu? Zasłużenie miał nominację al;e takie troll jak ty tego nioe skuma.

CSPBorys

Scenariusz???? Najlepszy aktor?? Ile ty widziałeś filmów w 2014roku? Dwa, hobbita 2 i 3?? Zlituj się gościu, jaki oscar dla armitage'a?? Jaki oscar za scenariusz który jest fatalny, rusz trochę głową. Jedyne co to może za piosenkę i kostiumy a efekty? Pominę to milczeniem bo efekty chcesz tutaj nawet wtłamsić? Jeżli hobbit bylby jedynym filmem roku top pewnie wygralny i efekty....Ludzie....

CSPBorys

Nominacja: Efekty, kostiumy, dźwięk, montaż dźwięku.
Nagroda: Nic (i bardzo dobrze bo ten film nie wybija się niczym)

CSPBorys

Aktor: Michael Keaton
Scenariusz adaptowany: Gone Girl lub Inherent Vice
Muzyka: Interstellar / Grand Budapest Hotel / Maps to the Stars
Piosenka: Mercy Is / Big Eyes
Scenografia: Grand Budapest Hotel / Into the Woods / Snowpiercer / Guardians of the Galaxy
Efekty: Interstellar / Ewolucja planety małp
Kostiumy: The Grand Budapest Hotel / Inherent Vice / Guardians of the Galaxy

CSPBorys

Za kostiumy i piosenkę ;) Bądź, co bądź możecie psioczyć, że film do dupy itd. ale piosenka "The Last Goodbye" jest naprawdę piękna, dobra moim zdaniem i zasługuje na nominacje oraz wygraną. :)

calays

A co powiesz na piosenkę z Kosogłosa "yellow flicker beat" ?

kamilxxx09

Słabiutka, "The Last Goodbye" wygra. Musi.

elohelo123

Serio? A ja uważam, ze yellow flicker beat też jest świetna i ma szanse. No ale Hobbita pewnie potraktuja jak zawsze - machną reką, dadzą 2-3 nominacje w kat. technicznych i tyle. Nic dodać nic ujać.

CSPBorys

Myślę, że prędzej wygra złote maliny niż chociaż jednego Oscara (choć nominacja za kostiumy to mu się należy). A ma szanse w kategoriach Najgorszy reżyser, Najgorszy aktor (Bloom), Najgorsza aktorka (Lilly), Najgorsza ekranowa para (Killi- Tauriel lub Tauriel- Legolas).

CSPBorys

Za kostiumy hobbit ma szanse według mnie.

CSPBorys

Nominacja będzie pewnie do efektów i kostiumów,ale wygranej nie będzie chyba żadnej.Oscary są, były i będą gównianą nagrodą przyznawaną przez gównianych "krytyków" i mówię to nie tylko w odniesieniu do Hobbita w zeszłym roku-brak Oscara dla Wilka z Wall Strett,siedem wygranych dla Grawitacji czy Oscar za kostiumy dla Wielkiego Gatsbyiego WTF???

SZYM33

Grawitacja wygrała w kategoriach technicznych - tylko i wyłącznie.

I za to zasługiwała bo od strony wizualnej była niesamowita (niech nikt mnie nie rozśmiesza że Hobbit był bardziej efektowny).

Wilk z Wall Street był nominowany i osobiście też uważam że powinien wygrać, ale jak podejrzewam jest zbyt wulgarny dla jurie.

Niemniej Oscary nie są gównianą nagrodą i wyłaniają również wiele doskonałych filmów i doskonałych ról.

_nascimento

Grawitacja dostała też Oscara za najlepszego reżysera,a to nie jest kategoria techniczna.

SZYM33

Właśnie że jest.

CSPBorys

Oscary dla tej produkcji to by była pomyłka. Nominacje? Ym ym może za piosenkę i efekty dźwiękowe nic więcej.

CSPBorys

Richard nie dostanie żadnej nagrody, miał dobre momenty ale też parę słabych scen, rodem z brazylijskiej telenoweli. Trzeba jednak dodać, że ciężko zagrać wybitnie gdy większość scen gra się z maksymalnym zbliżeniem twarzy, gdzie liczy się tylko mimika. Tu by nawet Di Caprio złapał jakąś wtopę. Taki był jednak scenariusz i aktor nie ma nic do gadania, a rolą reżysera było wychwycenie słabych momentów.

CSPBorys

Os...Oscary ? Dla Hobbita ? Nie wiem co by musiało odbić ludziom w akademii, żeby przyznać temu tworowi nagrody...