PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249771
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

h t t p s:/ /www.youtube.com/ watch?v=nT7MVnHj6U0&list=UUVJWMJivK-w1AfIZxLAlEfg

mariusz98_fw

Nie można edytować tego , Ale jest tu BEORN :D W KOŃCU :D

ocenił(a) film na 10
mariusz98_fw

Super dziękuje

ocenił(a) film na 7
mariusz98_fw

Coś czułem że to nie koniec :)

ocenił(a) film na 10
thorin3

Ja chcę 26 grudnia! :(

ocenił(a) film na 7
GandalfTheWhite

Ciekawe czy jeszcze jakieś będą.

ocenił(a) film na 10
thorin3

Może moją książke zrobią xD ;P

ocenił(a) film na 7
GandalfTheWhite

::::_D :)

ocenił(a) film na 10
thorin3

Ja dam prawa autorskie :P

użytkownik usunięty
GandalfTheWhite

Jaką książkę, bo mnie to zaciekawiło?

ocenił(a) film na 10

Wszyscy się już tym interesują, teraz dałem mały fragment staram się ją skończyć 24 grudnia jako prezent dla forumowiczów:

Po pokonaniu Saurona następ nicy Morgotha mieli wyginąć. Każdy myślał że to koniec, nawet w Ardzie świętowali wielkie zwycięstwo a Olórin który jako jedyny dopełnił misji został nagrodzony. Jego moc została znacznie zwiększona Eru postanowił uczynić go Valarem. Choć to jedyny taki przypadek i każdy myśli że to nie możliwe to jednak Iluvator uważał Majara za niezwykłego i godnego tej nagrody. Wyszyscy byli szczęśliwi czas płynął powoli i spokojnie… Jednak wbrew pozorom nie był to koniec zła które zostało stworzone przez Melkora. Manwe wysłał Namo do Śródziemia , miał sprawdzić jak sprawują się rządy Aragorna.

Rozdział 2. Wielka zdrada

Harad walczył z Gondorem, nikt o tym nie wiedział jednak gdy Namo zobaczył co się dzieje zmienił swój tok myślenia. Jego myśli spowił dym , jego umysł zatruła ciemność...
Koniec więcej nie udostępniam

użytkownik usunięty
GandalfTheWhite

Ciekawe :) Na pewno poczytam więcej jak będę miała chwilkę. Sama też tworzę. W dalszej części tematu na dole też jest link do mojego bloga. Zapraszam do czytania :)

ocenił(a) film na 8
GandalfTheWhite

nie wszyscy się tym interesują :)

ocenił(a) film na 10
masterofregister

No dobrze rozumiem ale co z tego ? Zapytała się odpowiedziałem

ocenił(a) film na 8
GandalfTheWhite

chciałem jedynie zaznaczyć, że nie masz racji pisząc "wszyscy się już tym interesują"

ocenił(a) film na 10
masterofregister

Naprawdę nie potrafisz odróżnić przenośni od zdania twierdzącego? Pisząc "wszyscy się już tym interesują" wyraziłem że dużo ludzi się tym ciekawi

ocenił(a) film na 8
GandalfTheWhite

zapewniam że potrafię :) to może inaczej- pisząc wcześnijszy komentarz chciałem wyrazić zdanie ludzi, którzy nie należą do wielkiego grona wielce zaciekawionych Twoją twórczością i uważają że bardzo mało ma ona wspólnego z tematem- nie powinna się tu znajdować (najpepiej stwórz osobny, właśnie na takie głupotki) :)

użytkownik usunięty
masterofregister

wez wrzuć na luz ok......... wolę już takie głupotki niż ciągłe kłótnie użytkowników. Jak ci coś nie pasuje, to sam stwórz temat. Głupotki to jest spam, a spam to bzdury w tej chwili właśnie to zrobiłeś..... a ja pociągnąłem twój sznurek który zacząłeś...

ocenił(a) film na 8

jestem spokojny :D nie będę tworzył tematu, ja tylko zwróciłem uwagę. Nie mam nic przeciwko umieszczaniu na forum prób literackich użytkowników ale w odpowiednim miejscu, które sami mogą stworzyć. Nie jest nim z pewnością temat "nowiutkie spoty"

ocenił(a) film na 10
masterofregister

To chyba nie głupotka z resztą to nie ja zacząłem tu ten temat i gadaj sobie proszę

ocenił(a) film na 8
GandalfTheWhite

Więc kto pierwszy wspomiał o Twojej książce?

ocenił(a) film na 10
mariusz98_fw

Biedna Tauriel... Zostanie zmiażdżona :C

ocenił(a) film na 10
Lurak

Taak ;) Oby ją zabili

ocenił(a) film na 10
GandalfTheWhite

HAHAH XD

ocenił(a) film na 10
Lurak

Niestety dostałem smutne i tragiczne info. Przygotuj się na masakre.

SPOILER

Tauriel nie umiera ;(((((

ocenił(a) film na 10
GandalfTheWhite

Ej no koleś. Zdecyduj się Xd Bo dostanę depresji

ocenił(a) film na 10
Lurak

Hah o to chodziło :P Chciałem cie wytraszyć że Tauriel umiera. Udało się? ;P

ocenił(a) film na 10
GandalfTheWhite

Mam depresję, będę musiał płacić 12 zł miesięcznie za leki przez Ciebie...
Nieeee w cale mnie nie przestraszyłeś

ocenił(a) film na 10
Lurak

Ty lubisz Tauriel czy nie?

mariusz98_fw

Super dzięki :) Tyle pozytywnych opinii :)

mariusz98_fw

Cholera to tak podkeca apetyt że...

kamilxxx09

MASAKRA :D Ja już chciałbym być w kinie i oglądać cały rok na to czekałem ;)

mariusz98_fw

Heh nie tylko Ty :)

kamilxxx09

I jeszcze darkar zrobił nam taką ucztę :D

mariusz98_fw

No dokładnie :)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

A ty czytałeś mój fragment książki? Bo dzisiaj postanowiłem napisać dalszy ciąg całej przygody Śródziemia

GandalfTheWhite

Nie. A gdzie moge przeczytać?

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Już ci kopiuje:
Po pokonaniu Saurona następ nicy Morgotha mieli wyginąć. Każdy myślał że to koniec, nawet w Ardzie świętowali wielkie zwycięstwo a Olórin który jako jedyny dopełnił misji został nagrodzony. Jego moc została znacznie zwiększona Eru postanowił uczynić go Valarem. Chodź to jedyny taki przypadek i każdy myśli że to nie możliwe to jednak Iluvator uważał Majara za niezwykłego i godnego tej nagrody. Wyszyscy byli szczęśliwi czas płynął powoli i spokojnie… Jednak wbrew pozorom nie był to koniec zła które zostało stworzone przez Melkora. Manwe wysłał Namo do Śródziemia , miał sprawdzić jak sprawują się rządy Aragorna.

Rozdział 2. Wielka zdrada

Harad walczył z Gondorem, nikt o tym nie wiedział jednak gdy Namo zobaczył co się dzieje zmienił swój tok myślenia. Jego myśli spowił dym , jego umysł zatruła ciemność nikt nie
Dalej nie napisałem

ocenił(a) film na 10
GandalfTheWhite

Właściwie są już 4 rozdziały ale to tylko fragment

GandalfTheWhite

Całkiem ok, chociaz sa błędy. Radze unikac długich zdań.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Hmm gdzie są błędy? Interpunkcyjne możliwe ale orto nie. A to jest wersja pierwsza więc może mieć błędy interpunkcyjne

GandalfTheWhite

"Chodź" - powinno być "Choć".

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

A racja ;P Ale to chyba jedyny błąd

GandalfTheWhite

Ooo Super :)

ocenił(a) film na 10
mariusz98_fw

Cieszę się że ci się podoba ;) Bardzo będe się starał skończyć na święta i zrobić taki prezent na forum

GandalfTheWhite

O dobry pomysł ;) Na pewno przeczytam :)

ocenił(a) film na 7
GandalfTheWhite

O tak! 24 cała powieść!

ocenił(a) film na 10
thorin3

Ale niczego nie obiecuje

użytkownik usunięty
mariusz98_fw

Ja też coś piszę. Blog nosi tytuł "Podróż do Ennorath" jest tam na razie tylko 5 rozdziałów, ale po 19 ( czyli jak zaliczę zagrożenia ) powstaną kolejne. Daję linka i opis, jakby ktoś chciał:
http://journey-to-ennorath.blogspot.com/

Maria jest najzwyklejszą w świecie dziewczyną. Nie ma jednak dobrych kontaktów z rówieśnikami, samotnie wychowuje ją mama. Jej największą pasją jest świat stworzony przez Tolkiena. Pewnego dnia, podczas jednej z wypraw do nieznanego systemu Tatrzańskich jaskiń, zostaje uwięziona. Odnajduje sekretne przejście do krainy Śródziemia, lecz problem polega na tym, że aby wrócić do domu dziewczyna zmuszona jest dotrzeć do Rivendell. W czasie swojej podróży odkrywa, że warto pokonywać swoje słabości, nie bać się nowych wyzwań, a także, czym jest prawdziwa przyjaźń i miłość.

BLOG wzorowany jest na ekranizacji Petera Jacksona i powieści Tolkiena pod tytułem "Hobbit"

użytkownik usunięty

Powiedz mi, po co pisać książki osadzone w wymyślonym i stworzonym już uniwersum? Lepiej wymyślić swój własny świat, będąc przy tym oryginalnym. A wnioskując z opisu, fabuła mega schematyczna. Ale nie będę się szerzej wypowiadać na temat czegoś czego nie czytałem ;p

ocenił(a) film na 3

Wiesz, każda kreatywność ma swoje plusy. Chociaż jak widzę jak ludzie na forum jęczą za EU to się niedobrze robi. Będzie Luke, Han, Chewbacca a im źle bo jakichś Katarnów im się zachciewa psia mać.