h t t p s:/ /www.youtube.com/ watch?v=nT7MVnHj6U0&list=UUVJWMJivK-w1AfIZxLAlEfg
Wszyscy się już tym interesują, teraz dałem mały fragment staram się ją skończyć 24 grudnia jako prezent dla forumowiczów:
Po pokonaniu Saurona następ nicy Morgotha mieli wyginąć. Każdy myślał że to koniec, nawet w Ardzie świętowali wielkie zwycięstwo a Olórin który jako jedyny dopełnił misji został nagrodzony. Jego moc została znacznie zwiększona Eru postanowił uczynić go Valarem. Choć to jedyny taki przypadek i każdy myśli że to nie możliwe to jednak Iluvator uważał Majara za niezwykłego i godnego tej nagrody. Wyszyscy byli szczęśliwi czas płynął powoli i spokojnie… Jednak wbrew pozorom nie był to koniec zła które zostało stworzone przez Melkora. Manwe wysłał Namo do Śródziemia , miał sprawdzić jak sprawują się rządy Aragorna.
Rozdział 2. Wielka zdrada
Harad walczył z Gondorem, nikt o tym nie wiedział jednak gdy Namo zobaczył co się dzieje zmienił swój tok myślenia. Jego myśli spowił dym , jego umysł zatruła ciemność...
Koniec więcej nie udostępniam
Ciekawe :) Na pewno poczytam więcej jak będę miała chwilkę. Sama też tworzę. W dalszej części tematu na dole też jest link do mojego bloga. Zapraszam do czytania :)
chciałem jedynie zaznaczyć, że nie masz racji pisząc "wszyscy się już tym interesują"
Naprawdę nie potrafisz odróżnić przenośni od zdania twierdzącego? Pisząc "wszyscy się już tym interesują" wyraziłem że dużo ludzi się tym ciekawi
zapewniam że potrafię :) to może inaczej- pisząc wcześnijszy komentarz chciałem wyrazić zdanie ludzi, którzy nie należą do wielkiego grona wielce zaciekawionych Twoją twórczością i uważają że bardzo mało ma ona wspólnego z tematem- nie powinna się tu znajdować (najpepiej stwórz osobny, właśnie na takie głupotki) :)
wez wrzuć na luz ok......... wolę już takie głupotki niż ciągłe kłótnie użytkowników. Jak ci coś nie pasuje, to sam stwórz temat. Głupotki to jest spam, a spam to bzdury w tej chwili właśnie to zrobiłeś..... a ja pociągnąłem twój sznurek który zacząłeś...
jestem spokojny :D nie będę tworzył tematu, ja tylko zwróciłem uwagę. Nie mam nic przeciwko umieszczaniu na forum prób literackich użytkowników ale w odpowiednim miejscu, które sami mogą stworzyć. Nie jest nim z pewnością temat "nowiutkie spoty"
To chyba nie głupotka z resztą to nie ja zacząłem tu ten temat i gadaj sobie proszę
Niestety dostałem smutne i tragiczne info. Przygotuj się na masakre.
SPOILER
Tauriel nie umiera ;(((((
Mam depresję, będę musiał płacić 12 zł miesięcznie za leki przez Ciebie...
Nieeee w cale mnie nie przestraszyłeś
A ty czytałeś mój fragment książki? Bo dzisiaj postanowiłem napisać dalszy ciąg całej przygody Śródziemia
Już ci kopiuje:
Po pokonaniu Saurona następ nicy Morgotha mieli wyginąć. Każdy myślał że to koniec, nawet w Ardzie świętowali wielkie zwycięstwo a Olórin który jako jedyny dopełnił misji został nagrodzony. Jego moc została znacznie zwiększona Eru postanowił uczynić go Valarem. Chodź to jedyny taki przypadek i każdy myśli że to nie możliwe to jednak Iluvator uważał Majara za niezwykłego i godnego tej nagrody. Wyszyscy byli szczęśliwi czas płynął powoli i spokojnie… Jednak wbrew pozorom nie był to koniec zła które zostało stworzone przez Melkora. Manwe wysłał Namo do Śródziemia , miał sprawdzić jak sprawują się rządy Aragorna.
Rozdział 2. Wielka zdrada
Harad walczył z Gondorem, nikt o tym nie wiedział jednak gdy Namo zobaczył co się dzieje zmienił swój tok myślenia. Jego myśli spowił dym , jego umysł zatruła ciemność nikt nie
Dalej nie napisałem
Hmm gdzie są błędy? Interpunkcyjne możliwe ale orto nie. A to jest wersja pierwsza więc może mieć błędy interpunkcyjne
Cieszę się że ci się podoba ;) Bardzo będe się starał skończyć na święta i zrobić taki prezent na forum
Ja też coś piszę. Blog nosi tytuł "Podróż do Ennorath" jest tam na razie tylko 5 rozdziałów, ale po 19 ( czyli jak zaliczę zagrożenia ) powstaną kolejne. Daję linka i opis, jakby ktoś chciał:
http://journey-to-ennorath.blogspot.com/
Maria jest najzwyklejszą w świecie dziewczyną. Nie ma jednak dobrych kontaktów z rówieśnikami, samotnie wychowuje ją mama. Jej największą pasją jest świat stworzony przez Tolkiena. Pewnego dnia, podczas jednej z wypraw do nieznanego systemu Tatrzańskich jaskiń, zostaje uwięziona. Odnajduje sekretne przejście do krainy Śródziemia, lecz problem polega na tym, że aby wrócić do domu dziewczyna zmuszona jest dotrzeć do Rivendell. W czasie swojej podróży odkrywa, że warto pokonywać swoje słabości, nie bać się nowych wyzwań, a także, czym jest prawdziwa przyjaźń i miłość.
BLOG wzorowany jest na ekranizacji Petera Jacksona i powieści Tolkiena pod tytułem "Hobbit"
Powiedz mi, po co pisać książki osadzone w wymyślonym i stworzonym już uniwersum? Lepiej wymyślić swój własny świat, będąc przy tym oryginalnym. A wnioskując z opisu, fabuła mega schematyczna. Ale nie będę się szerzej wypowiadać na temat czegoś czego nie czytałem ;p