PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249699
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Wiem że temat już był sorry ale w związku z trailerem doszły do mnie nowe przypuszczenia co do
jego odmiany.

Widzimy fragment walki Legolas-Bolg. Moja wizja : Legolas zostaje ciężko ranny nie może dalej
walczyc czeka tylko na swoją śmierc i tu jakiś inny bohater przybiega z pomocą i zabija Bolga.
Legolas uzmysławia sobie że nie jest najlepszy i gdyby nie pomoc innych poległby. Taka odmiana
by mi pasowała

GandalfTheWhite

Nasz JBridges dał ten spoiler w tym temacie

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Du%C5%BCy+spojler%21%21%21,2537183

Ale miło źe założyłeś ten temat może tu spekulujmy o tym co nas nurtuje..

Mnie nurtuje sprawa Radagasta i kwestii jego pojawienia się w Dol Guldur. Po trailerze widać że może go nie być w Dol Guldur. A swój kostur da mu po ucieczcie Białej Rady z Dol Guldur.

Ja to widzę tak Radagast dochodzi do Rivendell gdzie spotyka Elronda i mówi mu o Dol Guldur i Gandalfie ten kontaktuje się z Lady Galadrielą, która przybywa do Rivendell.
We troje czekają na Sarumana. Saruman przybywa i jest narada ale za nim to uczynią, Saruman wyrzuca Radagasta. Biała Rada wyrusza do Dol Guldur. Radagast idzie za nimi po kryjomu. Biała Rada wchodzi do Dol Guldur. Bez Radagasta, jest bitwa. Biała Rada ucieka z Dol Guldur czeka na nich Radagast i wręcza, przytomnemu już Gandalfowi kostur. Gandalf jedzie do Laketown gdzie spotyka Thranduila reszta można się domyślać

W świecie Jacksona to bardzo możliwa teoria :)

Gandalf_Szary_2

Radagast może umrzeć. Phillipa Boynes powiedziała ostatnio że Gandalf ODZIEDZICZA po nim kostur. Także...

kamilxxx09

Radagast nie może umrzeć w końcu jest w Władcy Pierścieni to by był gwałt na książkach. Jak umrze wychodzę z seansu i guzik mnie będzie obchodzić bitwa.

Gandalf_Szary_2

Ale w filmie go nie ma. A piszemy o filmach. Skoro był we Władcy to takiego gwałtu dokonał Peter już w Lotrze.
A mnie to jest obojętne czy umrze czy nie. Niech sobie umiera, tak jak śmierci życza Tauriel :P

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Jakiego niby gwałtu PJ dokonał? Naucz się słów dobierać.

JBridges

Czy ja napisałem do ciebie? Nie.

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 4
GandalfTheWhite

Cóż za głęboka przemiana. Legolas nagle zdaje sobie sprawę że nie jest Terminatorem.

użytkownik usunięty
GandalfTheWhite

Legolas nagle zdaje sobie sprawę że nie jest najlepszy, ponieważ dostał od Bolga. Coś ciekawego...

Przesłanie dla małych dzieci lub zacofanych intelektualnie niedorobów. Taka prawda ;p Nie... Nie chciałbym takiej wersji.

Ale on zdaje sobie z tego sprawę już w Pustkowiu.. kiedy widzi własną krew.

użytkownik usunięty
HellDeath

Dla porównania wystarczy spojrzeć na pocięte i zbryzgane krwią ręce Aragorna, w bitwie pod Helmowym Jarem. Gdyby on tak się przejmował każdą raną... ;-

Heh... Bo to innna glina jest :D

użytkownik usunięty
HellDeath

Legolas to typowy laluś, dba o swój dobry wygląd i uczesane włosy nawet podczas zaciętych walk :D

Ale w LOTR już taki nie jest.

użytkownik usunięty
HellDeath

No właśnie, dlatego potrzebna jest przemiana :D

GandalfTheWhite

Podoba mi się jak wszyscy na tym forum wierzą, że zjeb.any charakter Legolasa w Hobbitach to element zaplanowanej przemiany bohatera, a nie przejaw słabego screenwritingu.

ocenił(a) film na 4
Xoxoxox

Bo wolimy chwytać się znośniejszej dla nas opcji. Kto miał racje okaże się po filmie.

GandalfTheWhite

Jak zginie tauriel to się zmieni .