PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249769
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Mam pytanie do znawców filmowej trylogii Władcy Pierścieni, jak i teraz Hobbita.
Otóż książki czytałem, trylogię jak i Hobbita, filmy też widziałem, swoją drogą świetne, polecam :), ale teraz zastanawiam się
czy warto kupić wersję rozszerzoną na DvD Władcy Pierścieni. Cenowo to jest 40 zł za film, gdzie za wydanie zwykłe 20 zł,
więc cenowo jest chyba ok. Teraz pytanie czy warto wgl obejrzeć edycję rozszerzoną i ile to jest więcej minut filmu?

Teraz pytanie co do Hobbita. Wydania na DvD edycji rozszerzonej są na razie za 100zł, za film i pytanie czy warto też mieć
edycję rozszerzoną Hobbita i czy od razu teraz kupować czy poczekać aż ceny spadną, a na razie kupić sobie Władcę
Pierścieni??

Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam :D

ocenił(a) film na 10
Gracu999

Wg. mnie warto jeśli jesteś prawdziwym fanem Tolkiena - filmy zyskują wiele nowych smaczków, za to są dłuuuugie :) Najmnie to dodatkowe 30 min (DP), najwięcej 1h (powrót króla). Fajną rzeczą jest też kilkadziesiąt godzin dodatków specjalnych, które w naprawdę ciekawy sposób przybliżają jak kręcono te filmy. Radzę najpierw kupić WP, a później Hobbita, bo nie wiadomo, czy polubisz wersje rozszerzone (są ludzie, którzy nie lubią), a nie ma co za dużo kasy wydawać.

ocenił(a) film na 8
SmaugTheGolden

Ok dziekuje za rady :) Wpierw kupie sobie WP, a potem Hobbita jak stanieje ew. jak beda jakies promocje :)

Pozdrawiam. :P

ocenił(a) film na 6
Gracu999

Edycja Rozszerzona WP to dla mnie perfekcja, oczywiście są nowe sceny! I to sceny które moim zdaniem - niektóre z nich powinny znaleźć się w wersji kinowej :) Ja teraz jeżeli mam oglądać WP to tylko rozszerzenie więc szczerze polecam zainwestuj :)

> Możesz zawsze wybrać się na maraton WP (wersja rozszerzona) i zobaczyć film, wtedy zdecydujesz o kupnie -> najbliższy maraton WP 12 grudnia!

Co do Hobbita -> pewnie wiele osób ci to powie. Wersja Hobbita rozszerzenie -> chodzi mi o EE a nie wersję 2-płytową! To zupełnie inna bajka. Wersja kinowa to obdarty film z masą uciętych scen, rozszerzenie - w szczególności mam na myśli Pustkowie to coś nowego. Gdy zobaczyłam EE to czułam się oszukana. Dlaczego? Bo nagle pojawiło się tyle scen, scen na które większość czekała oraz liczyła, że zobaczy w kinie. A tu kicha musieliśmy czekać na super rozszerzenie gdzie w końcu jest to czego brakowało w kinie. (jak dla mnie oczywiście).

Hobbit cenowo szałem nie jest, może poczekaj na jakąś ofertę-przecenę świąteczną :) myślę, że wtedy jeszcze taniej dostaniesz lub szukaj rabatów typu - 2 film 30/40 % taniej itd. wtedy sobie kupisz 2 części Hobbita EE:)

Dlatego teraz (jeżeli chcesz) kup WP a tak jak pisałam wyżej z Hobbitem możesz się wstrzymać do jakiejś promocji. Niedługo święta z pewnością coś się znajdzie.

ocenił(a) film na 8
calays

Ok dziekuje za rady :) Wpierw kupie sobie WP, a potem Hobbita jak stanieje ew. jak beda jakies promocje :)

Pozdrawiam. :P

ocenił(a) film na 6
Gracu999

Jeśli idzie o Hobbita polecam sobie sprawić edycję rozszerzoną. Jest to nieszczęsne 100 zł ale masz dodatkowe sceny. Dużo materiałów no i oczywiście film z lektorem. Co do Władcy - też przymierzam się do zakupienia serii, chodź nie jestem już do niej tak optymistycznie nastawiony jak na Hobbita :)