PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249778
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Ogólnie film nie był najgorszy, bo to jeden z tych na które nawet jeśli nie chcesz, to i tak pójdziesz. Dużo już zostało na forum napisane, ja mógłbym tylko dodać iż tym razem Peter Jackson kompletnie rozminął się z `timingiem` filmu. Chodzi o to że kompletnie nie czuje się upływu czasu, płynności scen... Ktoś wsiada na łódź, za chwilę jest na drugim brzegu, za chwilę na szczycie góry, ciężko było się w tą całość wciągnąć... Mnie to irytowało, szczególnie iż w zamian dostajemy dziesiątki minut ujęć "na siłę" wymęczonych emocjami twarzy aktorów których przerobiona z noweli w epopeję forma filmu zaczęła najwyraźniej nudzić... Sceny z Alfridem to po prostu w większości porażka na miarę taniego serialu komediowego w TP... Film ratuje jedynie Richard Armitage jako Thorin, oczywiście... Osobiście uważam że sceny w których brali udział statyści (oraz rodzina Barda) to największy minus filmu, bo przypominały mi parodię w stylu Monty Pythona...

użytkownik usunięty
Nonx

Nie no parodia może nie, ale trylogia , straciła potencjał po pustkowiu. I już było pewne, że Bitwa nie poprawi tego co się zepsuło już po pustkowiu. Zgadzam się z opinią, jako fan książki przyjmij moje najszczersze kondolencje :/

nie jest to złośliwość lecz zrozumienie też się zawiodłem. Dałem aż 7 sentyment zostanie na zawsze, mimo pewnego kataklizmu końca trylogii.

pozostaje nam liczyć że EE poprawi odbiór filmu :)

jednak dodam że nie wersja EE powinna się bronić, tylko wersja kinowa jak w Lotr!!!

Nonx

rogi tez oceniłes na 5...pogratulowac rozumu

ocenił(a) film na 7
Nonx

like