Smutno się robi, gdy zdamy sobie sprawę, że całość została już zamknięta i nic nowego już nie powstanie.
No właśnie.. Podobnie jak bitwa o Czarny Zamek w 4 sezonie odcinku 9. No i ostatnia najlepsza Bitwa o Hardhome w sezonie :P
Wiesz to że PJ rozdmuchał bitwę EKHEM 4 armii do niesamowitych rozmiarów mimo, iż w książce był tylko Początek i koniec to już jego sprawa. Ja nie czytałam GOT. Ale no w 4 sezonie w 9 odcinku masz bitwę o Czarny Zamek. Bite 50 minut walki i przygotowań. No i Ostatnia bitwa w 5 sezonie.
Głównym zarzutem (nie tylko moim) przeciwko GoT jest brak bitew. Daenerys zdobywa miasta oblężeniami... których nie pokazano :D deal with it
Ale jak możesz mówić że nie ma bitew skoro one są... Miałeś co najmniej 3 przez 5 sezonów. Dodatkowo pojedynki, te większe i te mniejsze.
Gdyby pokazywali wszystkie walki to byłaby nuda. Ile można oglądać naparzających się bezimiennych żołnierzy. Chodzi o to że część z tych bitew nie ma lidera . Pokazują bitwy ze Snowem bo on był Walczącą postacią.. bohaterem który skupiał na sobie wzrok. Tyrion i Stannis w przystani również byli kluczowi. A pokazanie początku i końca bitw często jest efektem wow.. PRZEGRAŁ JAK TO? Szokiem w który nieświadomy ciągu dalszego widz jest po prostu wrzucony. Dodatkowo mniejsze bitwy nie są tymi kluczowymi i zabierają zwyczajnie czas antenowy. To nie film w którym akcja bezpośrednio sprowadza się do BITWY i to ona ma być w centrum. Tutaj mamy również inne wątki i inne historie.
Pojedynek to nie bitwa. Więc o tym nie gadajmy.
O jakiej "bitwie" mówiłem wspominając Roba i Lannisterów?
http://www.youtube.com/watch?v=ecGIBjzjHcg o tej. Niech Ryloth to oceni, czy chciałby takie bitwy w Silmarillionie. Scena poprzedzająca bitwę i sceneria po wyklepaniu przeciwnika w pień i opatrywanie rannych. Tak poczyniono z wieloma ISTOTNYMI bitwami w Grze o Tron (serialu), nie wspominając o żałosnych przekrętach fabularnych (ale nie miejsce na dyskusje tutaj na ten temat).
Jak książki nie czytałam. Oceniam tylko to co widzę na ekranie. Więc wiesz... Istotne bitwy w sumie to zazwyczaj takie które dotyczą śmierci jakiś czołowych postaci bądź miejsc. Ale nie uważasz że oglądanie Wielkich bitew co 3/4 odcinki byłoby nudne? Ja tam wolę żeby je skracano i zastępowano pojedynkami :P
Nie, nie chciałbym takich bitew, bo to nie bitwa ;p W przeróbkach Gothica są lepsze ;p
http://www.youtube.com/watch?v=qhc-bB_snj4 - kolejny przykład z Gry o Tron, trójka bohaterów wdarła sie do miasta, aby otworzyć bramy... otworzyli i? i pokazano, że miasto zdobyte.
A teraz Rodzina Borgiów:
http://www.youtube.com/watch?v=A2JJCeXW-zQ
oceń to, niestety ale ten filmik jest ucięty, bitwa wewnątrz miasta trwała kolejne parę minut.
Kontynuacja poprzedniej wiadomości, bo w sumie wpadłem teraz na to.
... Lepiej w sumie, żeby tak pokazali niż jakby mieli pokazać bitwę jak w "Troi". Wojna trojańksa trwała 10 lat (czyli samo oblężenie, bo to właśnie lądowaniem w Azji Mniejszej rozpętano wojnę, oficjalnie ją wypowiedziano, według mitu Homera). Oglądając film ma się wrażenie, że ta wojna (oblężenie) trwało 3-4 dni xD.
To już niech lepiej zostanie jak w GoT. :) Chociaż te migawki ze scen batalistycznych też właśnie sprawiają takie wrażenie, że bitwy trwały parę sekund.
"Troja" z Pittem była świetna, chociaż poprowadzona bardzo luźnie, ale to jeden z najlepszych filmów batalistycznych.
Przygotowanie do bitwy i scenerie po batalii ;p Jak tak miałby wyglądać Silmarillion to dziękuję ;p
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Pi%C4%99kne+zako%C5%84czenie+opowie%C5%9Bci.,2669629?page=2#post_13704012
Wynocha z tymi spoilerami! Dopiero przy "Uczcie dla wron" jestem i nie wiedziałem o bitwie z Innymi. Wielkie, ku**a, dzięki.
Titanic zatonął, w "Oszukać przeznaczenie" wszyscy zawsze muszą zginąć, Vader jest ojcem Luke'a, Lance Armstrong będzie brał doping w filmie "Program", w "Liście Schindlera" Oscar Schindler uratuje ponad 1500 Żydów.
A i najważniejsze, Robert Ford zabije Jessiego Jamesa w filmie "Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda".
szieeet! A czy wiesz, że w "Poszukiwaczach zaginionej Arki" będą poszukiwać arki przymierza?!
wiedziałem, że ktoś to napisze... poniżej pasa.
A czy wiesz, że alter-ego Supermana to Clark Kent i ludzie są na tyle głupi, że wystarczy, że ubierze okulary i już nie wiedzą kto to?!
Widziałam gorsze rzeczy. Wystarczy wejść na którykolwiek temat kamila i poczytać jego kłótnie z maniakowym to jest dopiero prymitywne.