Ryan Gage - pierwotnie - miał wcielić się w postać Drogo Bagginsa. Dopiero po tym, jak rzekomo oczarował Jacksona swoją grą, dostał angaż do specjalnie dla niego napisanej roli Alfrida. Ponadto, wiemy, że pomostu między "Hobbitem" i "LOTRem" nie będzie. Czy nie nasuwa się tu pewna sugestia? Może w prologu dowiemy się, w jaki sposób Frodo został osierocony i trafił do Bag End. Byłby to też ukłon w stronę Powrotu Króla - ponownie finał otworzą hobbici w łódce.
Ciekawe ciekwe :D Choć ja mysle, ze w prologu nie będzie hobbitów. Może coś o Thranduilu, jak w dawnych czasach walczył ze smokami i od razu by pokazali młodego Smauga na Zwiędłych Wrzosowiskach.
A to my wiemy, że nie będzie pomostu? Ja nadal tego nie wiem. :) Wcale bym się nie śmiała jakbyśmy znów dostali z 5 zakończeń :P
I po co w prologu pokazywaliby coś z przyszłości co ma później już nie być pokazane? Zwykle jak dostajemy coś z przyszłości to jest to punkt zwrotny w filmie.
Nie wątpie chodź było by to ciekawe raczej ja uważam że bedzie Galadriela w prologu lub coś o smaugu i sauronie może skąd Smaug wie o Sauronie choć nie wykluczam z prologu stary Bilbo piszący książkę
Ja myślę, że będzie coś o Smaugu. Przydałoby się wyjaśnienie skąd wie o przydomku Thorina i może pokażą jakieś kontakty z Sauronem, bo filmy sugerują, że mogą miec ze sobą coś wspólnego.
Myślę, że może znowu w prologu pojawi się Jackson. W Podróży i Pustkowiu jak wiemy pojawił się w prologach.