Ja po zakończeniu trylogii WP przez te wszystkie lata oczekiwania na "Hobbita" liczyłem, że Gandalf w finałowej scenie użyje potężnego czaru. Czaru, który znamy ze strategii BOŚ jako Słowo Mocy. Jeśli dobrze pamiętam to w książce było napisane, że w trakcie bitwy Gandalf gdzieś tam sobie siedział i rozmyślał (wg Bilba obmyślał jakąś magiczną sztuczkę itp). Szkoda, że tego zabrakło:/
To by było widowiskowe :) A tak poza tym BFME (BOŚ) to moja ulubiona gra na PC :D
Jedynka była słaba, bo wywalili budowę baz na rzecz jakiś śmiesznych zagródek z slotami. Dwójka i dodatek z Angmarem - to były solidne gry.
W sumie takie Słowo Mocy mieliśmy w drugiej części w Dol Guldur, tylko wrogów nie odrzucało :D Czyli bardziej taka bariera której użył przy walce z Balrogiem
Nie mógł, bo się specjalizował w przywołaniach, z resztą i tak by mu pewnie zapisywanie magii ze scrolla nie wyszło.
Na czar szkoda miejsca, ale że nie zidentyfikował dzięki wysokiej inteligencji to faktycznie niezła kompromitacja. Na miejscu Bilba i Froda poszukałbym innego maga do drużyny.
Zawsze brać Edwina. Kule ogniste i rozrywka za każdym razem gdy się odezwie, wszystko w jednym pakiecie
Tolkien określa go mianem najmądrzejszego. W inteligencję nic nie pakował, co by na mądrość starczyło. Pewnie zawsze chciał być kapłanem.
Spokojnie poczekajmy na director cut, wersja kinowa jak dla mnie ma za dużo niewiadomych. Wersja reżyserska ma byc podobno dłuższa o 55 min, ale to dopiero w sierpniu;( pozdrawiam
nie 55 minut!!! tylko 30 minut. I nie wiadomo czy w sierpniu taka owszem była informacja, na początku grudnia, ale nie pewna.
Hobbit Bitwa Pięciu Armii Extedent Edition co wiemy?
wiemy:
że zostanie przyznane 30 minut dodatkowy scen
potwierdzone przez Philippe Boyens jest to że będziemy mieć więcej Beorna, nie rozumiem jak można pominąć taką postać, nie wiem po co ją wprowadzali do pustkowia skoro i tak pojawia się na 15 sekund w kinowej edycji BPA a rozszerzona z jego dodatkiem może mieć korzyści. Kasa ;/ szkoda tylko że na niekorzyść kinowej edycji BPA. Ponoć mają być tortury na Beornie w Dol Guldur i jakaś scena z nim i Radagastem, jedna w Dol Guldur. A druga o bitwie, może w domu Beorna. Ale to tylko spekulacje
pogrzeb Thorina Filiego i Kiliego myślę że na 100% w EE będzie bo mamy zdjęcie
h t t p s : // pbs.twimg. com / media/B45ciwjCYAMEMs2.jpg
tu masz link tylko usuń spacje to zobaczysz photo
koronacja Daina obstawiam na 60%
ponoć Gandalf patrzący w palantir który ujrzy Smauga i Saurona co by się stało gdyby połączyli siły. to na takie 30% powinno być
Rozwinięcie wątku Dol Guldur, coś o trzech pierścieniach rozwiną. to będzie na 45% może takie 45% że to powinno być
Balin w Domu Bilba na 20% powinien być w EE (Extedent Edition)
może Rivendell
a sceny z trailera których nie było
a premiera EE będzie raczej jak w poprzednich dwóch latach w listopadzie na 90%
te 10% z nadzieją bo chciałbym by EE było w lipcu
pozdrawiam i życzę miłego dnia mamy wiosnę tej zimy :)
No tak w pełni rozwinięta wypowiedź, czytałem na zagranicznych forach o 55 minutowej wersji, dzisiaj znalazłem post gdzie jest mowa o 30 minutach! Zniesmaczenie to za mało... http://screenrant.com/hobbig-battle-five-armies-extended-cut-running-time/
Najkrótsza i najgorsza a zarazem ostateczna część z całej Hexalogy Tolkiena, wspomnę tylko, że powrót króla trwał 4 godziny i 11 minut, śmiech na sali!
mało? zobacz ile pustkowie zyskało tymi 25 minut, pomijając że śmierć Thraina, debilna, a wątek Laketown jeszcze nudniejszy. To Beorn dał klimacik, walka Gandalfa z Thrainem klimatyczna, mroczna puszcza, chcieliśmy Freemana było go więcej. Patrz na to obiektem Hobbita, bo w Lotr od drugiej części sceny niektóre były, bez sensowne w EE a szczególnie w powrocie króla
na przykład Gandalf vs Czarnoksiężnik z Angmaru. więc względem Pustkowia odbiór filmu może być mocno poprawiony, szkoda że nie tak powinno być.... ale to już wszyscy wiedzą, stąd zawód.
Najśmieszniejsze jest to że ponoć w EE ma być piąta armia wargów, a kinowa edycja to Bitwa czterech armii, a zapowiadało się tak super
pozdrawiam